fbpixel

Search icon
Search
Δείτε τους λόγους για τους οποίους λατρέψαμε μια κατοικία «βυθισμένη» στο πράσινο
INTERIORS

Δείτε τους λόγους για τους οποίους λατρέψαμε μια κατοικία «βυθισμένη» στο πράσινο

Σχεδιασμένη από τους Guz Architects


Το αρχιτεκτονικό studio Guz Architects έχει τον τρόπο να συνδέει κάθε design δημιούργημά του με τη φύση και τη γοητεία που αυτή εκπέμπει. Με προσήλωση στην υψηλή αισθητική, οι αρχιτέκτονες έχουν συνδέσει το όνομά τους με το high-end living, σημειώνοντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη και ποντάροντας στις λειτουργικές γραμμές.

Πρόσφατα, έδωσαν την design υπογραφή τους σε μια συγκλονιστική κατοικία στη Singapore, η οποία αποτελεί τρανό παράδειγμα της μέχρι τώρα δουλειάς τους. Το σπίτι ξεχωρίζει για το γεγονός πως «πλημμυρίζεται» από καταπράσινα στοιχεία και μετατρέπεται στο απόλυτο σημείο ξεκούρασης για κάθε interior lover.

Take a tour!
7-bishopsgate-2022-pbh-016.jpg


Από το εξωτερικό του και μόνο, το σπίτι είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι, με την καταπράσινη όαση να πρωταγωνιστεί και να κάνει το συνολικό αποτέλεσμα απλά ονειρικό. Όλη αυτή η τεράστια αυλή, έχει δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια να περνά ευχάριστα τις στιγμές τώρα την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι, οργανώνοντας barbeque days με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Φαίνεται πως το εξωτικό τοπίο της περιοχής ήταν αυτό που έκανε το team να πει το «ναι», παρά το γεγονός πως δεν είχε δει ποτέ από κοντά το σπίτι. Λίγες ημέρες αργότερα, επισκέφθηκε την περιοχή, όπου είναι χτισμένη η κατοικία και όλα ήταν ακριβώς όπως τα περίμενε. Ένα μαγευτικό τοπίο, γεμάτο καταπράσινα στοιχεία και τεράστιους outdoor χώρους. Αυτό που ζητούσε η οικογένεια ήταν ένα ανανεωμένο περιβάλλον, τόσο μέσα όσο κι έξω, όπου όλοι οι χώροι θα έπαιρναν και πάλι «ζωή».

Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική του σπιτιού, εντύπωση προκαλεί η γυάλινη πρόσοψή του που χαρίζει υπέροχο φως και κάνει τους ιδιοκτήτες να νιώθουν «ένα» με τη φύση. Τα πόσο πολλά τετραγωνικά, έδωσαν την ευκαιρία στους designers να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν ένα ultra modern αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει άλλες κατοικίες που βλέπουμε συνήθως. Plus, το τετραγωνισμένο σχήμα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού που το κάνουν να ξεχωρίζει.

9-sky-pool-house-1s-100.jpg


Εστιάζοντας στο εσωτερικό του, από το δάπεδο μέχρι τα κουφώματα και τους τοίχους, η ομάδα επικεντρώθηκε σε minimal και πάντα διαχρονικές γραμμές επίπλων, δημιουργώντας χώρους απαράμιλλου σχεδιασμού για ατελείωτη απόλαυση ολόκληρης της οικογένειας. Τόσο το ζευγάρι όσο και τα δύο τους παιδιά, είδαν στο τελικό αποτέλεσμα ακριβώς αυτό που είχαν ιδεατά στο μυαλό τους, δικαιώνοντας την απόφασή τους να αναθέσουν μια τέτοια δουλειά στο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό team.

Από χώρο σε χώρο, η λιτότητα έχει προσεγγιστεί με μια πιο μοντέρνα αισθητική. Glam στοιχεία, funky πινελιές που δίνουν διάσταση, άνετες και πρακτικές γραμμές στα έπιπλα που χαρίζουν απόλυτη λειτουργικότητα, είναι όλα όσα συνθέτουν το σπίτι και το κάνουν τόσο μοναδικό. Ένα περιβάλλον που η οικογένεια απολαμβάνει καθημερινά, προσφέροντας στα μέλη της όλες τις πολυτελείς ανέσεις.

Οι επιφάνειες από μάρμαρο, στο μεταξύ, χαρίζουν πόντους πολυτέλειας από χώρο σε χώρο, κάνοντας τους να δείχνουν ακόμα πιο πολυδιάστατοι και προσεγμένοι. Μαζί με το marble effect, οι ανοιχτόχρωμες wooden λεπτομέρειες στο δάπεδο αλλά και σε κάποιους τοίχους συμπληρώνουν φανταστικά το όλο περιβάλλον, προσθέτοντας έτσι περισσότερη αίσθηση ζεστασιάς και αρμονίας, σ' ένα σκηνικό που ξεφεύγει ιδιαίτερα από το σύγχρονο, μινιμαλιστικό ύφος.

6-bishopsgate-2022-pbh-012.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily