fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Malibu μάς δείχνει πώς συνδυάζονται οι ψυχρές αποχρώσεις με τους θερμούς τόνους
INTERIORS

Μια κατοικία στο Malibu μάς δείχνει πώς συνδυάζονται οι ψυχρές αποχρώσεις με τους θερμούς τόνους

Με την υπογραφή των Standard Architecture και Martha Mulholland


Οι Standard Architecture και Martha Mulholland ένωσαν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν άλλο ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό δημιούργημα. Αυτήν τη φορά βρέθηκαν στο Malibu της California, εκεί όπου μια κατοικία μιας οικογένειας χρειαζόταν ένα μεγάλο makeover, ώστε να κατακτήσει και πάλι τον χαμένο updated χαρακτήρα της.

Το σπίτι χτίστηκε στις αρχές του 2000 και από τότε δεν είχε ανακαινιστεί. Μετά από παρέμβαση των designers, το κτίσμα έχει μεταμορφωθεί σε ένα ultra modern περιβάλλον υψηλής αισθητικής, το οποίο αποπνέει ζεστασιάς χάρη στον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιαστεί και διακοσμηθεί. Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από την αρχιτεκτονική ομάδα να δημιουργήσουν ένα family-friendly σκηνικό σε κάθε γωνιά της κατοικίας. Αυτό, λοιπόν, κι έγινε από τη δική τους πλευρά!

Take a tour!
martha-mulholland-standard-architecture-malibu-house-042-edit-1647617138.jpg


Πλέον, το σπίτι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αρχική του μορφή. Τώρα, παρατηρούνται μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν την εισχώρηση του φυσικού φωτός ακόμα και στην παραμικρή γωνία, ενώ από εκεί κι έπειτα έχουν επιλεχθεί με σκοπό να πρωταγωνιστήσουν οι επιφάνειες από μάρμαρο και πέτρα, καθώς και ξύλο. Τρία βασικά υλικά που βλέπουμε σε πολλές κατοικίες, τα οποία έχουν τον τρόπο να χαρίζουν διαχρονικό χαρακτήρα, αλλά και τις απαραίτητες δόσεις μοντερνισμού -αυτό ακριβώς που ήθελε η οικογένεια για το σπίτι της.

Το βασικό highlight αυτής της κατοικίας που μας προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το γεγονός πως ο συνδυασμός των φαινομενικά αταίριαστων χρωμάτων είναι τόσο αρμονικός και αποτελεί την τέλεια πηγή έμπνευσης. Πιο συγκεκριμένα, οι αρχιτέκτονες έχουν «παντρέψει» τους ψυχρούς τόνους με άλλους πιο θερμούς, με το μαύρο, το γκρι, το καφέ και το μπεζ να πρωταγωνιστούν από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Ένα mix από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, αποτέλεσαν την αρχική ιδέα της οικογένειας, την οποία έκανε πράξη και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο και άκρως λειτουργικό. Οι επιφάνειες από ξύλο, στο μεταξύ, δένουν τόσο όμορφα με την υπόλοιπη διακόσμηση και τα υλικά κατασκευής. Μάλιστα, στο όλο φυσικό και τόσο μοντέρνο theme που επικρατεί, υπάρχουν οι απαραίτητες luxurious πινελιές, αναβαθμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το decor και χαρίζοντας έναν ανεπιτήδευτα εντυπωσιακό και πολυτελή χαρακτήρα.

martha-mulholland-standard-architecture-malibu-house-400-edit-1647617137.jpg


Με αφοσίωση στα απλά υλικά που έρχονται απευθείας από τη φύση, οι interior designers οραματίστηκαν ένα οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο θα εξέπεμπε χαρά και θα έδινε το έναυσμα στα μέλη της οικογένειας να σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον τους. Άλλωστε, αυτό ήταν που ζήτησαν εξ αρχής και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες -ένα σπίτι γεμάτο αισιοδοξία, που θα θεωρείται timeless και μοντέρνο όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Εμπιστεύτηκαν, λοιπόν, σχεδόν «τυφλά» το γούστο των Standard Architecture και Martha Mulholland, μιας και βρέθηκαν στα ίδια σχεδιαστικά «σύμπαντα», νιώθοντας απόλυτη σιγουριά για το τελικό αποτέλεσμα και για το πόσο πολύ θα τους ικανοποιούσε.

Τέλος μερικές «εκρήξεις» χρωμάτων κάνουν την εμφάνισή τους για να εξασφαλίσουν funky οπτική στο design. Συγκεκριμένα, το πράσινο είναι το χρώμα που λειτούργησε φανταστικά τόσο μέσα από έργα τέχνης όσο και μέσα από τα υπέροχα, υπερμεγέθη indoor plants. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της ώχρας. Τα χρυσά details, επίσης, ταιριάζουν εκπληκτικά με αυτήν τη φωτεινή απόχρωση του μπλε, αλλά και με όλα τα άλλα στοιχεία, όπως το πάντα κλασικό και minimal λευκό, καθώς και τους διάφορους τόνους που έχουν οι επιφάνειες από ξύλο.

martha-mulholland-standard-architecture-malibu-house-252-edit-1647617138.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor