fbpixel

Search icon
Search
Confident beauty: 9 steps που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη σας εμφάνιση στην παραλία
FACE & BODY

Confident beauty: 9 steps που πρέπει να κάνετε πριν την πρώτη σας εμφάνιση στην παραλία

Και θα νιώσετε πιο άνετα!


O Μάιος για τους περισσότερους είναι ο αγαπημένος μήνας του χρόνου. Λίγο οι προετοιμασίες για το καλοκαίρι, λίγο οι μέρες που γίνονται πιο ζεστές, ο μήνας αυτός έχει τη μαγική ικανότητα να αποδεικνύει πως όλα οδηγούν στις ανέμελες ημέρες στην παραλία. Έχοντας, λοιπόν, ως δεδομένο πως όλα τα σώματα είναι ιδανικά και με γνώμονα τη βασική αρχή πως η απόλαυση είναι κάτι που όλοι δικαιούνται, συγκεντρώσαμε τα βασικά βήματα που θα σας κάνουν να είστε έτοιμες για την πρώτη σας εμφάνιση στη θάλασσα. Περιποιηθείτε κάθε άκρη του σώματος σας, νιώστε άνετοι με κάθε μέγεθος και φυσικά αγαπήστε οτιδήποτε σας ταιριάζει. Τα στερεοτυπικά έχουν τελειώσει και όλες είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε. 

dior-updates-the-beach-capsule-collection-dioriviera.jpg

Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα μπορούν να ακολουθήσουν όλες οι γυναίκες!

1. Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Το χλώριο, το αλμυρό νερό και ο ήλιος είναι ένας πολύ οδυνηρός συνδυασμός για τα υπέροχα μαλλιά σας. Ξηρότητα, ευθραυστότητα, ξεθώριασμα χρώματος, μπερδέματα και σπάσιμο είναι όλα πιθανά αποτελέσματα που μπορούν να δημιουργηθούν Στην πρώτη επαφή με το αλμυρό νερό. Γι’ αυτόν τον λόγο φροντίστε ώστε να διατηρήστε τα μαλλιά σας υγιή και ενυδατωμένα χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μάσκες αλλά και σαμπουάν ενυδάτωσης. Όσο για τα σπασίματα, επενδύστε σε λαδάκια ή μαγικούς ορούς που συστήνονται ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις.

2. Επενδύστε στην αντιοξείδωση του προσώπου

Υπάρχει ένα μαγικό συστατικό στο οποίο επενδύει κάθε beauty guru και αυτό δεν είναι άλλο από τη βιταμίνη c. Τα οφέλη της για το δέρμα σας είναι τεράστια καθώς το «μαγικό» αυτό αντιοξειδωτικό μπορεί να ελαφρύνει την υπερχρωματισμό, να μειώσει τις λεπτές γραμμές και να ενισχύσει τη συνολική λάμψη κάνοντας σας να αισθάνεστε σαν να ήπιατε, μόλις, ένα ποτήρι με φυσικό χυμό πορτοκάλι. Επαναφέροντας το δέρμα στις κατάλληλες συνθήκες αυτό που ουσιαστικά κάνει -μεταξύ άλλων- είναι να αντιστρέφει τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας. Βάλτε το στη ρουτίνα σας είτε σε κρέμα, είτε σε μορφή serum. Αυτό θα σας θωρακίσει και ενάντια σε μελλοντικά προβλήματα.

3. Πείτε «ναι» στην αποτοξίνωση

Αν και επιστημονικά έχει αποδειχτεί πως αυτός ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε μερικές μέρες ή και ώρες πριν την πρώτη εμφάνιση στην παραλία τις τροφές που προκαλούν πρήξιμο και κατακράτηση. Με αυτόν τον τρόπο, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια θα έχετε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στο σώμα σας χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε κάποια δίαιτα. Αφαιρέστε τα αναψυκτικά, πείτε «όχι» στα τηγανητά και απομακρύνετε το αλάτι από τη διατροφή σας.

jimmy-choo-unveils-its-first-swimsuits-with-beach-collection.jpg

4. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό

To Α και το Ω στο skincare χειμώνα καλοκαίρι είναι το αντηλιακό. Ειδικά σήμερα που τα προϊόντα αυτά συνδυάζουν υψηλά επίπεδα ενεργών συστατικών που διορθώνουν συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος, όπως σπασίματα, ερυθρότητα, αφυδάτωση, λεπτές γραμμές, θαμπάδα και υπερχρωματισμό είναι πιο απαραίτητα από ποτέ. Εφαρμόστε καθημερινά σε κάθε επιφάνεια του σώματος σας που εκτίθεται στον ήλιο και μην περιμένετε τις ημέρες της παραλίας για να το εντάξετε στη ρουτίνα σας. Ταυτόχρονα, τα sunscreens προστατεύουν το δέρμα σας από βλάβες UVA και UVB χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα φίλτρα.

5. Μαυρίστε υπεύθυνα

Η έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου είναι απόλυτα βλαπτική. Παρόλα αυτά ποιος είπε ότι δε μπορείτε να μυρίσετε και να έχετε το δέρμα των ονείρων σας. Με τις αμέτρητες διαθέσιμες επιλογές σε κρέμες μαυρίσματος το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την αγαπημένη σας και σε μόλις λίγα λεπτά θα έχετε το χρώμα που επιθυμείτε πριν βγείτε στην παραλία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι η απαραίτητη απολέπιση και φυσικά να ανανεώνετε το χρώμα σας ανάλογα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

6. Περιποιηθείτε τα άκρα σας

Ένα από τα βασικά στοιχεία μιας περιποιημένης εμφάνισης θα είναι πάντα τα προσεγμένα νύχια. Γνωρίζοντας ήδη πως τα χρώματα που θα επικρατήσουν το καλοκαίρι είναι τα παστέλ αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε σχήμα, να παίξετε με τους συνδυασμούς και φυσικά να πειραματιστείτε με τις διαφορές ανάμεσα στα νύχια των χεριών και των ποδιών. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. 

massimo-dutti-beach-summer-2021-style-guide12.jpg

7. Απομακρύνετε την κυτταρίτιδα

Το κεφάλαιο κυτταρίτιδα είναι σημαντικό για κάθε γυναίκα, αφού όλες ασχολούνται με το πώς θα την απομακρύνουν. Παρόλα αυτά δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί. Αν θέλετε να μειώστε την όψη της μπορείτε να το πετύχετε με τις κατάλληλες αντικυτταριτιδικές κρέμες καθώς και με το αγαπημένο dry brushing που μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα. Δοκιμάστε το καθημερινά πριν το μπάνιο και στη συνέχεια, σε καθαρή επιδερμίδα, εφαρμόστε την κρέμα που θα επιλέξετε. Μέσα σε ένα μήνα θα παρατηρήσετε διαφορά.

8. Απαλό δέρμα

Τι πιο απολαυστικό από ένα απαλό δέρμα που λάμπει και μοιάζει απόλυτα υγιές. Αν και αυτό το στοίχημα μοιάζει να χάνεται κάθε χειμώνα, υπάρχουν προϊόντα που θα σας λύσουν τα χέρια. Εδώ έρχονται να προστεθούν τα body scrubs, τα οποία θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας σας, κάνοντάς την λεία και λαμπερή. Εντάξτε το στη ρουτίνα σας και μην περιμένετε από τη μια φορά να δείτε τη διαφορά. Όσες μάλιστα είστε λάτρεις του beauty θα μπορούσατε να τολμήσετε την απολέπιση και με χημικά peeling όπως τα AHA και τα BHA.

9. Κοιμηθείτε περισσότερο

Εάν δεν κοιμάστε, οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σώμα σας θα εκκρίνει την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία αυξάνει το βάρος. Επίσης, πιθανότατα θα τρώτε μεγαλύτερες ποσότητες και θα επιλέγετε περισσότερο λιπαρές τροφές από ό,τι αν είχατε κοιμηθεί αρκετά. Για να αποφύγετε αυτή την αύξηση βάρους, φροντίστε να κοιμάστε 7-8 ώρες τη νύχτα και θα έχετε απευθείας περισσότερη ενέργεια - κάτι που σίγουρα θα σας χρειαστεί. Σε αυτό, προσθέστε φυσικά πως οφείλετε να καταναλώνετε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα - κάτι που επίσης κρίνεται απαραίτητο για τον οργανισμό.