fbpixel

Search icon
Search
Body Positivity: Τα απόλυτα apps που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε περισσότερο το σώμα σας
WELLNESS

Body Positivity: Τα απόλυτα apps που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε περισσότερο το σώμα σας

Κατεβάστε τα στις συσκευές σας asap


Η εξέλιξη της τεχνολογίας, μας έχει δώσει την ευκαιρία να πληροφορηθούμε για διάφορα ζητήματα και να απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα -κάτι που στο παρελθόν δεν υπήρχε ούτε σαν ιδέα. Πλέον, μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση και να παρακινηθούμε σε διάφορους τομείς, όπως η γυμναστική και την υιοθέτηση υγιεινών τακτικών στη διατροφή μας. Το σημαντικότερο, βέβαια, είναι να αγαπάμε το σώμα μας και να νοιαζόμαστε γι' αυτόν, με τέτοιον τρόπο που κάνει εμάς τους ίδιους να νιώθουμε καλά και, προφανώς, υγιείς.

Εκμεταλλευτείτε, λοιπόν, τις παροχές που σας δίνει η τεχνολογία & κατεβάστε στις συσκευές τα απόλυτα apps που θα σας βοηθήσουν να αγαπήσετε περισσότερο το σώμα σας, υιοθετώντας έναν πιο healthy τρόπο ζωής!

1. Record Recovery

Το Recovery Recovery μπορεί να βοηθήσει ακόμα και όσους περνούν μια διατροφική διαταραχή. Μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει, έχετε την ευκαιρία να ελέγχετε όλες τις τροφές που καταναλώνετε, μαθαίνοντας τα πάντα για τη διατροφική τους αξίας και πόσο καλό -ή κακό- μπορούν να προκαλέσουν τον οργανισμό σας. Εάν το κατεβάσετε, θα καταλάβετε πως τις περισσότερες φορές το φαγητό σχετίζεται με τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα μπορείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας σε ειδικούς για ζητήματα που σας απασχολούν, όπως το πόσο πολύ επηρεάζει η ψυχοσύνθεσή σας το βάρος σας, ποια λιπαρά θεωρούνται καλά για το σώμα σας, αλλά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

constancevogue1.jpg

2. Guided Mind

Αυτή η εφαρμογή παρέχει διαλογισμό, που ασχολείται με την εικόνα του σώματος, το άγχος, την κατάθλιψη, ακόμα και τις χρόνιες παθήσεις. Μέσα από τα guides που θα βρείτε, μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικά βίντεο ή να διαβάσετε ορισμένα κείμενα, έτσι ώστε να καταφέρετε να ηρεμήσετε και να κατανοήσετε στο έπακρο πως το σώμα σας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, ό,τι κι αν υποστηρίζουν οι τοξικές πεποιθήσεις και τα αρνητικά σχόλια.

3. Positive Body Image For Women: A Hypnosis Guide To Boost Body Confidence & Self-Esteem

Άλλο ένα app που έχει να κάνει με το πόσο πολύ επηρεάζει η εικόνα του σώματος την ψυχολογία κάθε ανθρώπου. Πρόκειται για ένα άλμπουμ που παρέχει ήχους για να χαλαρώσετε κάθε φορά που θέλετε να αποφορτιστείτε, αλλά και podcasts που θα σας πείσουν χωρίς δεύτερες σκέψεις για την αγάπη που πρέπει να δείξετε προς το ίδιο σας το σώμα. Η εφαρμογή είναι δομημένη ώστε να δημιουργεί επίπεδα και να βοηθάει τους χρήστες να αναπτύσσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές και τη σημασία του να νιώθουν καλά μέσα τους, όποια κι αν είναι η εξωτερική τους εικόνα.

shutterstock-1638115495.jpg

4. GG Body Image: Body Love & Acceptance Training

Μήπως σκέφτεστε να ξεκινήσετε μια καινούρια διατροφή; Μέσω αυτής της εφαρμογής θα σιγουρευτείτε εάν τελικά όντως έχετε ανάγκη από μια αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες ή απλώς όλα βρίσκονται στο μυαλό σας. Με τη βοήθεια των οδηγών και τις πληροφορίες που θα σας δώσουν οι ειδικοί, θα καταφέρετε να αποδεχτείτε ό,τι ακριβώς είστε κι αν υπάρχει θέμα υγείας να μπορέσετε να το διορθώσετε μέσα από tips διατροφής που μόνο καλό μπορούν να σας κάνουν.

5. TalkLife

Η κουβέντα με κάποιον άλλον άνθρωπο μπορεί να θεωρηθεί απίστευτα χρήσιμη στην ψυχολογική φάση που βρίσκεστε. Βάσει αυτού, η ομάδα που δημιούργησε αυτήν την εφαρμογή εξασφάλισε μια web πλατφόρμα στην οποία μπορεί ο καθένας να «ανοίξει τα χαρτιά του» και να μοιραστεί τις σκέψεις για τον εαυτό του μέσω μιας κοινότητας υποστήριξης από χρήστες που είναι ενεργοί όλο το 24ωρο. Σαφώς και η κατάθεση των προσωπικών εμπειριών των χρηστών, πραγματοποιούνται ανώνυμα έτσι ώστε ο καθένας να είναι σίγουρος για τη διασφάλιση των πληροφοριών για τη ζωή του.