fbpixel

Search icon
Search
THE LOOK

Big trend: Το στιλ της μπαλαρίνας και πώς να το φορέσετε

Το balletcore έχει κερδίσει εκτός από τις πασαρέλες το Tik Tok και το Instagram


Big trend: Το στιλ της μπαλαρίνας και πώς να το φορέσετε

Το ballet style κυριαρχεί στον χώρο της μόδας και του στιλ εδώ και δεκαετίες. Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τη λευκή tutu skirt που επέλεξε η Carrie Bradshaw στο Sex and The City μαζί με το ροζ tank top. Λίγα χρόνια αργότερα η Natalie Portman πρωταγωνίστησε στην ταινία The Black Swan, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πόσο chic μπορεί να είναι το στιλ του μπαλέτου. Η σεζόν που διανύουμε είναι γεμάτη από πολλές νέες -core* αισθητικές και πρώτο στη λίστα δεν είναι άλλο από το balletcore, το οποίο κυριαρχεί στα social media με μεγαλύτερη παρουσία στο Tik Tok. 

sarah-jessica-parker-99.jpg

The balletcore trend

Η συγκεκριμένη τάση εμπνέεται από τα βασικά στοιχεία γκαρνταρόμπας του μπαλέτου. Κορμάκια που εφαρμόζουν και αναδεικνύουν τη σιλουέτα, αέρινες τούλινες φούστες, silk mini wrap skirts, λευκά έντονα καλσόν, crop jumpers που τυλίγονται γύρω από τη μέση αλλά και ballet flats και παπούτσια που εμπνέονται από τα ballet shoes, όπως είναι η Miu Miu μπαλαρίνες.

00043-simone-rocha-spring-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.jpg
Simone Rocha S/S'23

Όπως αναφέραμε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μόδα εμπνέεται από το αυστηρό, απαιτητικό και παράλληλα chic άθλημα. Το balletcore κυριάρχησε στις πασαρέλες για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022 αλλά και για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 με τους σχεδιαστές να παρουσιάζουν τη δική τους, ξεχωριστή οπτική. Από την μία πλευρά, ο Simone Rocha χάρισε μία πιο aggressive αισθητική, σχεδιάζοντας μαύρα τούλινα φορέματα με μπότες με κορδόνια μέχρι το γόνατο, οδηγώντας τον δυναμισμό στα ύψη.

00011-miu-miu-fall-2022-ready-to-wear-paris-credit-filippo-fior-gorunway.jpg
Miu Miu F/W '22

Η μπαλαρίνα της Miu Miu είναι πιο "school girl" με τις nostalgia mini κολεγιακές φούστες να συνδυάζονται με πλεκτά πουλόβερ, bomber jakcets, γκέτες ή χοντρά καλσόν και τα must πλέον ballet flats που αποτελούν σήμα-κατατεθέν του brand από την περασμένη σεζόν. Οι απανταχού fashionistas δεν χάνουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τη συγκεκριμένη συλλογή και να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική. 

Πολλά είναι και τα it girls που έχουν επιλέξει να υιοθετήσουν αυτήν την τάση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Bella Hadid, την οποία απαθανάτισε ο φακός στους δρόμους του Παρισιού κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, μ' ένα σετ γκρι φόρμες κι ένα ζευγάρι από ροζ Miu Miu ballet flats, τα οποία σύμφωνα με το Lyst ήταν το πιο περιζήτητο σχέδιο του τρίτου τριμήνου του 2022. 

Η τάση του balletcore μπορεί να συνδυαστεί με μία σειρά από αξεσουάρ που θα την αναδείξουν ακόμα περισσότερο. Silk φιόγκοι σε παστέλ αποχρώσεις στα μαλλιά, κοσμήματα από μαργαριτάρια, όπως ένα εντυπωσιακό κολιέ ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια θα απογειώσουν την εικόνα σας. Αν θέλετε να ακολουθήσετε τους κανόνες πιστά, μη διστάσετε να κάνετε στα μαλλιά σας έναν ιδιαίτερο κότσο.

How to wear it

Tutu skirt 

e6ca429a587906d37b276fd2e219e83c.jpg

Αντλήσετε έμπνευση από το απόλυτο fashion icon, Carrie Bradshaw και επιλέξτε μία τούλινη φούστα, η οποία θα ταιριάζει στη σιλουέτα σας. Μπορείτε να κινηθείτε σε ροζ παστέλ αποχρώσεις αν θέλετε να παρουσιάσετε ένα πιο girly look αλλά και σε πιο σκούρες, όπως το μαύρο για περισσότερο δυναμισμό. Συνδυάστε την μ' ένα πουλόβερ ή second skin top και pointy ballet flats, τα οποία δημιουργούν την αίσθηση ότι το πόδι σας είναι πιο μακρύ. Ίσως είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να δοκιμάσετε αυτήν την τάση.

Ballet shoes

306900041-828819061822276-2855344511987403085-n.jpg
Image source: @emilisindlev

Για όλες εσάς που επιθυμείτε να ακολουθείτε τις τάσεις κατά γράμμα, πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας στα παπούτσια που θυμίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο ballarina's shoes. Συνδυάστε τα με mini skirt και πουλόβερ, ενώ για περισσότερη θερμότητα αλλά και για το απόλυτο styling προσθέστε ένα ζευγάρι κάλτσες ή γκέτες. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. 

Like a ballerina

298529407-2843446292631176-7141894415196957799-n.jpg
Image source: @indyblue_

Δημιουργήστε ένα σύνολο αυθεντικής μπαλαρίνας, επιλέγοντας ένα κορμάκι, μία σατέν mini skirt, άσπρο χοντρό καλσόν κι ένα ζευγάρι ballet flats. Μπορεί με την πρώτη ματιά να σας φαίνεται αποτρεπτικό αλλά το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα μόνο με το κορμάκι μπορείτε να προσθέσετε ένα cardigan ή ένα jumper. 

*μια εξειδικευμένη τάση της μόδας, που γεννιέται συχνά μέσα από τα social media και περιστρέφεται γύρω από μια πολύ συγκεκριμένη αισθητική, όπως το Barbiecore. 

1

Tulle skirt

Max Mara BUY HERE

2

Tulle miniskirt

Oscar de la Renta, Mytheresa.com BUY HERE

3

Metallic bodysuit

Intimissimi BUY HERE

4

Johnson Lace Body

Andres Sarda BUY HERE

5

Cardigan

ZARA BUY HERE

6

Jumper

Massimo Dutti BUY HERE

7

Ballet Flats

Tory Burch, Kalogirou BUY HERE

8

Satin Ballerina

Miu Miu BUY HERE

9

Tight

Calzedonia BUY HERE