fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Έριξε αυλαία με ένα πραγματικό πάρτι από τον οίκο Louis Vuitton
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: Έριξε αυλαία με ένα πραγματικό πάρτι από τον οίκο Louis Vuitton

Ένα από τα πιο ξεχωριστά και όμορφα shows της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού


Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού έριξε αυλαία μ’ ένα πραγματικό πάρτι από τον οίκο Louis Vuitton, ο οποίος αποφάσισε να παρουσιάσει την συλλογή του για το φθινόπωρο/χειμώνας 2021 σε μία αίθουσα στο μουσείο του Λούβρου. Η έντονη μουσική των Daft Punk με το πιο γνωστό τους τραγούδι που ακουγόταν από τα μεγάφωνα, “Around the World”, μαζί με τις χρωματιστές και εκκεντρικές δημιουργίες έκαναν το αποτέλεσμα ακόμα πιο φανταστικό.

Χθες, ο οίκος Miu Miu της Miuccia Prada, στις πλαγιές του της Cortina d'Ampezzo στην επαρχία του Belluno. Από την άλλη πλευρά ο Paco Rabbane αποφάσισε να παρουσίασει λαμπερές δημιουργίες για τις εξόδους μας μετά τη λήξη της καραντίνας και της επιστροφής στην κανονικότητα.

Louis Vuitton

louis-vuitton-1.jpg

Το show του διάσημου οίκου Louis Vuitton ήταν ένα πραγματικό πάρτι, δημιουργώντας μας νοσταλγία. Έλαβε χώρα σε μία φωτεινή αίθουσα του μουσείου του Λούβρου στη Γαλλική πρωτεύουσα. Ο καλλιτεχνικό διευθυντής του fashion house, Nicolas Ghesquiere είχε ως στόχο να ξεκινήσει ένα δημιουργικό διάλογο με την αξιολόγηση σειρά των γλυπτών του μουσείου. Το video ξεκινάει με τον Ghesquiere να μας καλώς ορίζει και να μας παρουσιάζει τη collection. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν το διάσημο τραγούδι των Daft Punk, “Around the World”, το οποίο μας ξεσήκωσε όλους. Το μοντέλα υποδεχόντουσαν το ένα το άλλο μέσα σε έντονες και «εκρηκτικές» δημιουργίες.

louis-vuitton-2.jpg

Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι καθόλου minimal δεν ήταν αυτή η συλλογή. Τα υπερμεγέθεις πανωφόρια, με τεράστια μανίκια και έντονα χρώματα και μοτίβα ήταν αυτά που «έκλεψαν» τις εντυπώσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι τούλινες φούστες σε έντονα χρώματα σε συνδυασμό με φούτερ και knee high boots. Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα αξεσουάρ που πλαισίωναν τα μοναδικά σύνολα και πιο συγκεκριμένα τα σχέδια των τσαντών. Στην πλειονότητά τους έκαναν την εμφάνισή τους σε μικρά μεγέθη και small totes, ενώ αρκετές είχαν ως μοτίβο τα κεφάλια αγαλμάτων. Plus, το print on print ήταν στα καλύτερα του!

Miu Miu

miu-miu-2.jpg

Μία από τις διαδικασίες που μας έχουν λείψει περισσότερο τους τελευταίους μήνες είνα τα ταξίδια. Γι’ αυτό το λόγο πολλά fashion houses τα είχαν ως βασικό θέμα των επιδείξεών τους. Ο οίκος Hermes έκανε για πρώτη φορά μία παράσταση, η οποία μεταφέρθηκε ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο με βασικούς άξονες τη Νέα Υόρκη, από όπου ξεκίνησε, το Παρίσι και τη Σανγκάη, ενώ ο Balmain του Olivier Rousteing επέλεξε η πασαρέλα του να γίνει σ’ έναν χώρο του Charles de Gaulle ανάμεσα σε αεροπλάνα.

Σε μία εποχή όπου τα ταξίδια και οι εξορμήσεις είναι περιορισμένα εώς αδύνατα, φαίνεται ότι το να ονειρευόμαστε χιονισμένα βουνά και σκι αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις. Για το FW 21, η Miuccia Prada μας μεταφέρει στις χιονισμένες πλαγιές της Cortina d'Ampezzo στην επαρχία του Belluno για τη φαντασία του Miu Miu, "Brave Hearts." Άλλωστε η ίδια της έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι αγαπάει ιδιαίτερα τα βουνά.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτήν την παρουσίαση ως ειδωλολατρική και τελετουργική στη φύση. Τα μοντέλα περπατούσαν με άκρως σοβαρό ύφος ενώ φορούσαν πλεκτές μάσκες του σκι στις χιονισμένες πλαγιές. Το apres ski σ’ αυτήν τη συλλογή είναι στα καλύτερα του, η οποία μας χαρίζει μία παιδική νοσταλγία της προ-πανδημίας εποχής. Κινείται ανάμεσα στην στην εσωτερική και την εξωτερική ένδυση, η οποία ταλαντεύεται μεταξύ του προστατευτικού και του δελεαστικού.

miu-miu-1.jpg

Ενθουσιώδης και περιπετειώδης, η φθινοπωρινή αυτή συλλογή εξερευνεί τις προκλήσεις έτσι ώστε να ξεπεράσουμε κάτι δύσκολο. Γιγάντιες στολές του σκι, πολυτελή πλεκτά αλλά και φορέματα που κάνουν ένα fashionable contrast με τις υπερμεγέθεις γούνινες μπότες του σκι.

Η παρουσίαση AW21 σηματοδοτεί επίσης τη μεγάλη δύναμη της φύσης αλλά και ένα κοριτσίστικο παιχνίδι με τα χρώματα, κάνοντας τη συλλογή να μοιάζει ερωτική, και παράλληλα πολύ εγκάρδια.

Paco Rabanne

paco-rabanne-2.jpg

Η καινούρια συλλογή του Paco Rabbane είναι μία «ματιά» στον κοριτσίστικο κόσμο, ο οποίος είναι γεμάτος με λαμπερά κομμάτια, υπέροχα αξεσουάρ και dress-up fashion. Τα κορίτσια ποζάρουν, πηδάνε πάνω κάτω, γελάνε κι έχουν μια πολύ θετική ενέργεια. Αυτήν που όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε ξανά και σύντομα. Αυτό που βγήκε αυθόρμητα ήταν κάτι πολύ Παριζιάνικο -εικόνες που συνδέονται με την ηδονιστική φωτογραφία της δεκαετίας του '70 και της δεκαετίας του '80 της Γαλλικής Vogue φωτογραφίας του Guy Bourdin και Helmut Newton - και μέρος της πριγκίπισσας Diana στο κομμάτι της ντροπαλότητάς της.

paco-rabanne.jpg

Η μινιμαλιστική ευχαρίστηση έφερε μεγάλα λευκά κολάρα μια σε βελούδινα φορέματα και ένα πουλόβερ Shetland, ντεκολτέ σε δαντελωτές μπλούζες, μπλουζάκια τουίν και κρυστάλλινα κοσμήματα που διακόσμησαν με μοναδικό τρόπο της δημιουργίες.