fbpixel

Search icon
Search
Beauty Time: Έτσι θα πετύχετε το τέλειο «no makeup» look!
MAKE UP

Beauty Time: Έτσι θα πετύχετε το τέλειο «no makeup» look!

Ακολουθήστε τα it-girls και κλέψτε την παράσταση!


Το καλοκαίρι πλησιάζει, η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει και σιγά-σιγά μπαίνουμε σε summer mood. Ειδικά αυτή την περίοδο, είναι σημαντικό να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τον εαυτό μας. Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο σαγηνευτικό από μία γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της και τιμά τη φυσική της ομορφιά. Το «No Makeup Makeup Look» αποτελεί και φέτος τάση και δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο hot it-girls το αγαπούν και το προτιμούν για τις περισσότερες εμφανίσεις τους. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε τα πιο σημαντικά tips, που θα σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε κι εσείς το συγκεκριμένο look, αναδεικνύοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας. 

Balance is the key!

Hydrated skin

First things first, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από ένα λαμπερό κι ενυδατωμένο δέρμα. Δώστε -λοιπόν- έμφαση στη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σας, ακολουθώντας μία σταθερή skincare routine, που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες. Για extra ενυδάτωση, εντάξτε σε αυτήν και μερικές face masks, τις οποίες θα εφαρμόζετε -ιδανικά- 1-2 φορές μέσα στην εβδομάδα. Αφού καθαρίσετε καλά το πρόσωπό σας, προχωρήσετε στο serum και την ενυδατική σας κρέμα, για να το προετοιμάσετε για τα next steps που θα ακολουθήσουν.

71621233-ba98-44e4-88cd-4b1dd281717e.jpeg

Primer

Πολλές γυναίκες το παραλείπουν, ωστόσο, για να πετύχετε το τέλειο flawless, φυσικό, look, το primer αποτελεί βασική προϋπόθεση και φαντάζει αναγκαίο. Έχοντας δημιουργήσει μία super ενυδατωμένη κι ελαστική βάση, εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπό σας το primer της αρεσκείας σας κι αφήστε το για μερικά λεπτά να απορροφηθεί πλήρως. Όσον αφορά στην επιλογή του κατάλληλου product, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να αντιληφθείτε ποιες είναι οι ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας. Για παράδειγμα, αν αισθάνεστε πως αυτό που έχετε ανάγκη είναι ενυδάτωση και λάμψη, επιλέξτε ένα primer που θα σας δώσει ακριβώς αυτό. Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να καλύψουν τους έντονους πόρους κι άλλες που προσπαθούν να απαλλαγούν από τις δυσχρωμίες. Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα, θα βρείτε το κατάλληλο primer για τις δικές σας ανάγκες.

Natural coverage

Ένα heavy foundation δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που χρειάζεστε, για να πετύχετε το απόλυτο natural look. Αντιθέτως, μία tinted moisturizer ή κάποια BB ή CC cream, αποτελούν ιδανική επιλογή. Αφενός, θα σας χαρίσουν τη light κάλυψη που απαιτείται για το συγκεκριμένο look κι αφετέρου, θα δώσουν στο δέρμα σας μία extra ενυδάτωση, που είναι σίγουρα απαραίτητη. Εφαρμόστε μία ελαφριά στρώση, επιμένοντας στα σημεία που ενδεχομένως χρειάζονται επιπλέον κάλυψη και θα παρατηρήσετε, πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τελείως φυσικό και λαμπερό.

c6e06cf7-9cc5-4ad3-82f1-4ada1359b281.jpeg

Concealer

Το concealer αποτελεί -γενικότερα- σύμμαχο πολλών γυναικών, γι' αυτό κι είναι απαραίτητο, ειδικά για το συγκεκριμένο look. Από τη στιγμή που στόχος σας είναι ένα ελαφρύ μακιγιάζ, είναι σημαντικό να μοιάζει η επιδερμίδα σας ξεκούραστη και για να το καταφέρετε αυτό, πρέπει να επενδύσετε σε ένα καλό product, που θα σας δώσει την κάλυψη που χρειάζεστε, χωρίς να επιβαρύνει τη γενικότερη εικόνα του προσώπου σας. Δώστε φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια, επιμένοντας στους μαύρους κύκλους, αποφεύγοντας -όμως- τις υπερβολές.

Cream products

Όσο κι αν λατρεύετε τις αγαπημένες σας πούδρες, αυτή τη φορά είναι καλό να τις αποχαιρετήσετε και να προτιμήσετε cream products, που θα σας χαρίσουν ένα fresh αποτέλεσμα. Πείτε «ναι» σε creamy σκιές για τα μάτια κι αντίστοιχα σε ένα cream bronzer και highlighter κι αφήστε την juicy επιδερμίδα σας να κλέψει την παράσταση. Φυσικά, επειδή πρόκειται για ένα natural look, προτιμήστε γήινες αποχρώσεις κι αποφύγετε τις έντονες αποχρώσεις. 

Blush o' clock

«Κλειδί» για το απόλυτο fresh, girly look αποτελεί το ρουζ. Θεωρείται ένα από τα βασικά steps κι όσο κι αν είναι δύσκολο να το πιστέψετε, εφαρμόζοντας λίγο ρουζ στα μήλα και πάνω από τα μάγουλά σας, θα παρατηρήσετε ότι αμέσως το πρόσωπό σας θα μοιάζει πιο φρέσκο και «ξεκούραστο». Και σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε μία ροζ ή peachy απόχρωση.

008ca728-a28b-438f-9324-1296636b7a8f.jpeg

Brows

Τα bold φρύδια αποτελούν και φέτος τάση κι αν δεν το έχετε κάνει ακόμη, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να υιοθετήσετε το συγκεκριμένο στιλ. Τα πυκνά φρύδια είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για το τέλειο natural look, καθώς χαρίζουν βάθος στο βλέμμα και τονίζουν τις γωνίες του προσώπου. Όποιο σχήμα κι αν έχετε στα φρύδια σας, χρησιμοποιώντας ένα brow pencil ή mascara, θα μπορέσετε να δώσετε την ένταση που χρειάζεται και να δημιουργήσετε το απόλυτο σχήμα για εσάς. Ξεκινήστε από την κορυφή των φρυδιών κι έπειτα στραφείτε και προς τις δύο πλευρές τους.

Lips

Last but not least: Τα χείλη αποτελούν το final step, του πιο τέλειου natural look. Ξεκινήστε, κάνοντας μία ελαφριά απολέπιση σε όλη την περιοχή, για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και κατόπιν, εφαρμόστε ένα ενυδατικό lip balm, που θα σας χαρίσει ενυδάτωση κι ένα juicy αποτέλεσμα. Επιλέξτε ένα κραγιόν σε nude απόχρωση -ιδανικά- με ελαφριά κάλυψη και με ένα μολύβι, σχηματίστε το περίγραμμα, χωρίς να κάνετε υπερβολές. Ολοκληρώστε με ένα lip oil κι είστε έτοιμες!