fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Πώς οι Γαλλίδες πετυχαίνουν το υπέροχο "no makeup look"

Μια διαφορετική ματιά στον make-up κόσμο που όλες λατρεύουμε


Πώς οι Γαλλίδες πετυχαίνουν το υπέροχο "no makeup look"

Λατρεύετε τις Γαλλίδες και τη μοναδική τους φινέτσα; Αν ναι, τότε ακολουθεί για εσάς ο απόλυτος οδηγός με τα σωστά βήματα που οδηγούν στο υπέροχο no makeup look τους. Οι γυναίκες αυτές έχουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση στην ομορφιά και ειδικά όταν πρόκειται για το μακιγιάζ. Θυμηθείτε, το less is more είναι το μότο τους και πράγματι το εφαρμόζουν σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Οι Γαλλίδες, δε βαζίζονται στην ένταση και στα υπερβολικά προϊόντα. Αντιθέτως λατρεύουν την ποιότητα και προτιμούν για να ενισχύσουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

Στην πραγματικότητα, το no makeup look μπορεί να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να δείχνει αβίαστο και να απαιτεί συγκεκριμένα προϊόντα αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Εμείς, συγκαντρώσαμε όλα τα βήματα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ακολουθήσετε!

jeanne-damas-kante-to-opws-oi-gallides.jpg

1. Προετοιμάστε το δέρμα σας

Στη φυσική εμφάνιση, όλα ξεκινούν με ένα λαμπερό, υπέροχο, φυσικό δέρμα. Ξεκινήστε φροντίζοντας το δέρμα σας με μια σωστή ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση, αλλά επίσης αντιμετωπίζει θέματα όπως κηλίδες, γήρανση ή ξηρότητα. Η προετοιμασία του δέρματος με ενυδάτωση θα δημιουργήσει έναν πυκνό και λείο καμβά που θα είναι έτοιμος να «υποδεχτεί» κάθε προϊόν.
Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική μάσκα προσώπου πριν εφαρμόσετε το makeup ώστε να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα είναι ήδη ελαστικό και ενυδατωμένο. Επίσης, για να δώσετε στο δέρμα σας μια πρόσθετη ώθηση στη λάμψη, επιλέξτε και ένα ενυδατικό primer κάτω από το μακιγιάζ σας.

 2. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ foundation 

Για να δημιουργήσετε ένα φυσικό μακιγιάζ, επιλέξτε ένα foundation με ελαφριά κάλυψη, καθώς ένα βαρύ foundation μπορεί σχεδόν να διαγράψει τα χαρακτηριστικά σας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μια χρωματισμένη ενυδατική κρέμα, BB και CC κρέμα που δίνει στο δέρμα σας κάποια επιπλέον ενυδάτωση και εξακολουθεί να επιτρέπει σε μερικές φακίδες, στην ερυθρότητα και στις ατέλειες να λάμψουν. Για να δημιουργήσετε μια φρέσκια, δροσερή λάμψη, προτιμήστε μια υγρή φόρμουλα που έχει γενικά το πιο φυσικό φινίρισμα και απομακρυνθείτε από τυχόν βαριές ή ματ φόρμουλες. Επίσης, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια φόρμουλα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας, καθώς και έναν αντίστοιχο τόνο. Ένας έξυπνος τρόπος για να αποκτήσετε μια πιο φυσική βάση είναι να αναμίξετε λίγη ενυδατική κρέμα στο foundation σας. Θα μειώσει την κάλυψη και θα δώσει στο δέρμα ένα πιο δροσερό, φυσικό φινίρισμα.

gallides-beauty.jpg

3. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ concealer

Μια συμβουλή για να εξασφαλίσετε ένα πιο φυσικό φινίρισμα όταν χρησιμοποιείτε concealer είναι να χρησιμοποιείτε όσο πιο μικρή ποσότητα προϊόντος. Απλώς εφαρμόστε το concealer σας με φειδώ στις προβληματικές περιοχές: κάτω από τα μάτια, αλλά και οπουδήποτε αλλού για να καλύψετε κηλίδες ή χρωστικές. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα παχύτερο foundation ως εναλλακτική λύση σε ένα concealer. Απλά ανακατέψτε το με τα δάχτυλά σας καθώς η ζεστασιά του δέρματός θα κάνει το προϊόν να λιώνει αμέσως, έτσι ώστε η εφαρμογή να γίνεται με τον πιο smooth τρόπο στο υπόλοιπο δέρμα. 

4. Προσθέστε μια πινελιά blush 

Αυτή η φυσική εμφάνιση έχει να κάνει με τη φυσική λάμψη και λίγο το χρώμα. Για να αποκτήσετε αυτό το look, απλά προσθέστε λίγο ρουζ ακριβώς εκεί που χρειάζεται, δηλαδή στα μήλα των μάγουλων, πάνω στους κροτάφους και ακριβώς στη γέφυρα της μύτης. Κάντε rub μέχρι να έχετε ένα πολύ λεπτό χρώμα και φυσικό φινίρισμα. Επιλέξτε ένα ρουζ με την ίδια υφή με το foundation σας: πούδρα ή κρέμα. Όσον αφορά το χρώμα, επιλέξτε ένα ρουζ που είναι απαλό σε χρώμα και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό σας «ρουζ». Θα σας δώσει μια νεανική και υγιή λάμψη.

teleia-fridia-gallides.jpg

5. Προσθέστε λίγη «σκόνη» bronzer

Για να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό φινίρισμα, απλώς εφαρμόστε λίγο bronzer στην εξωτερική άκρη του προσώπου σας και ακουμπήστε το ελαφρά κάτω από τα ζυγωματικά σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε με αυτό το προϊόν και περίγραμμα το οποίο δε θα δείχνει πολύ βαρύ πάνω στο πρόσωπο σας. 

6. Βουρτσίστε τα φρύδια σας

Για φυσική εμφάνιση, χρησιμοποιήστε απλώς ένα τζελ φρυδιών με ίνες και βουρτσίστε τα φρύδια σας μακριά. Αυτή η εμφάνιση μακιγιάζ έχει να κάνει με την ομορφιά των φυσικών φρυδιών σας διατηρώντας τα φυσικά και όχι υπερβολικά γεμάτα. Και είναι απαραίτητο να μην υπάρχει μια ισχυρή γραμμή. Εάν έχετε πολύ ελαφριά φρύδια ή μπαλώματα, μπορείτε να συμπληρώσετε το σχήμα σας με ένα μυτερό μολύβι φρυδιών και να τα περάσετε στη συνέχεια με ένα τζελ φρυδιών. Χρησιμοποιήστε την πιο μικρή ποσότητα προϊόντος. Επίσης, για να διατηρήσετε το σχήμα των φρυδιών όσο το δυνατόν πιο φυσικό, αποφύγετε να τα βγάζετε και να τα κόβετε.  

7. Επιλέξτε nude σκιές ματιών 

Eπιλέξτε nude ή ουδέτερες σκιές ματιών. Πράγματι, τα ουδέτερα χρώματα όπως το απαλό καφέ, το μπεζ και το ροδακινί ταιριάζουν σε όλες τις αποχρώσεις των ματιών. Για να φωτίσετε και να ανοίξετε αμέσως το σχήμα των ματιών, χρησιμοποιήστε μια χρυσή σκιά ματιών στις εσωτερικές γωνίες. Απλά κρατήστε το μάτι πολύ απλό με μια ουδέτερη λαμπερή σκιά ματιών ή με απαλή καφέ σκιά στο πάνω καπάκι. Μπορείτε ακόμη να πείτε "ναι" στο bronzer σας ως εναλλακτική λύση στη σκιά ματιών. Θα ζεσταίνει το βλέμμα σας στο λεπτό.

mallia-gallides.jpg

8. Οι κατάλληλες βλεφαρίδες

Η αναδημιουργία του no makeup look απαιτεί ελαφριές υφές παντού. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να μην υπερβάλλετε και με τη mascara. Eφαρμόστε το πολύ δύο στρώσεις μάσκαρα σε κάθε μάτι. Ακόμη, προτιμάτε καφέ μάσκαρα που ανοίγει ελαφρά τα μάτια χωρίς να τα κάνει να φαίνονται πολύ βαριά. Αφού την εφαρμόσετε, χρησιμοποιήστε λίγο βαμβακιού με ντεμακιγιάζ και τσιμπήστε τις βλεφαρίδες μεταξύ τους για να αφαιρέσετε λίγη από την περίσσεια προϊόντος.

9. Χείλη για φίλημα

Προκειμένου να αποκτήσετε ένα φυσικό χρώμα στα χείλη, αφαιρέστε πρώτα κάθε νεκρό κύτταρο με ένα απαλό, ενυδατικό scrub χειλιών. Μπορείτε επίσης να το κάνετε και με μια πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα balm και αφήστε το να σας ενυδατώσει για μερικά λεπτά. Όταν έρθει η ώρα του κραγιόν θα είστε πραγματικά έτοιμες να εφαρμόσετε αυτό που σας ταιριάζει, αυτό που σας φτιάχνει τη διάθεση και φυσικά αυτό που κάνει τα χείλη σας...έτοιμα για φίλημα. 

 All skin types

All skin types

Honey Whip Peptide, Wishful, Sephora

BUY ME
 24 hours of perfection

24 hours of perfection

Forever Natural Nude, Dior, Attica

BUY ME
 No.0

No.0

Enlighten Plus™ Concealer, Jane Iredale

BUY ME
 Go glow

Go glow

Highlighting Powder, Bobbi Brown

BUY ME
 Corail rive gauche

Corail rive gauche

Couture Blush, Yves Saint Laurent, Hondos Center

BUY ME
 My brow pencil

My brow pencil

Partners In Brows, Benefit Cosmetics, Sephora

BUY ME
 Ultra-luxurious shades

Ultra-luxurious shades

Pure Color Envy Sculpting Eyeshadow 5-Color Palette, Estee Lauder, Attica

BUY ME
 Intense volume

Intense volume

Paradise Moonlight, L' Oreal Paris, Hondos Center

BUY ME
 Peep Show

Peep Show

Matterance™, Pat MC Grath, Sephora

BUY ME