fbpixel

Search icon
Search
Αυτή η φωτεινή εξοχική κατοικία στη λίμνη Michigan «μυρίζει» άνοιξη
INTERIORS

Αυτή η φωτεινή εξοχική κατοικία στη λίμνη Michigan «μυρίζει» άνοιξη

Και κρύβει όλες τις σύγχρονες ανέσεις


Κάθε σπίτι μοιάζει με ένα project εξισορρόπησης, και οι νέοι ιδιοκτήτες μιας παραθαλάσσιας κατοικίας στη λίμνη Michigan είχαν ομολογουμένως κάποιες αντικρουόμενες προτεραιότητες. Ήθελαν ένα άνετο σπίτι για τους ίδιους, με άφθονο χώρο -εσωτερικό κι εξωτερικό- για τη μεγάλη οικογένειά τους και τα αγαπημένα τους golden retrievers. Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο με επιβλητικές ιδιοκτησίες, ήθελαν το δικό τους να μοιάζει οικείο, προσιτό και φιλόξενο. 

Οι εσωτερικοί χώροι θα έπρεπε να προσφέρουν ήσυχα σκηνικά για την τέχνη τους, άνετους χώρους για ατελείωτη χαλάρωση και προσεγμένες λύσεις για να κάνουν τη ζωή με τα σκυλιά και τα εγγόνια τους ευκολότερη. Η κλιμακωτή πίσω αυλή και το κατάστρωμα της πισίνας έπρεπε να επανασχεδιαστούν πλήρως, με χώρους για αναψυχή και συζήτηση - και, φυσικά, επιθυμούσαν να αναδείξουν την καταπληκτική θέα στη λίμνη, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την κατοικία.

ot2210518-65f32c0a5fb10.jpg


Οι επαγγελματίες σχεδιαστές τους το κατάφεραν με τρόπο που φαίνεται αβίαστο όλο αυτό που αναζητούσαν. Η αρχιτεκτονική ομάδα, με επικεφαλής την Erica Weeder της Liederbach & Graham, βασίζεται σε σπίτια Colonial Revival, όπως αυτά του διάσημου αρχιτέκτονα David Adler από το Σικάγο, με ξύλινη πλαισίωση, μια αφηρημένη κάτοψη και μια πιο cozy προσέγγιση. 

Η εκ νέου διαρρύθμιση της κατοικίας, την κάνει να είναι γεμάτη φως, ενώ παράλληλα τα δομικά δοκάρια, τα δάπεδα και η επένδυση από λευκή δρυ δημιουργούν ζεστασιά. Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Frank Ponterio προμηθεύτηκε ευρωπαϊκές αντίκες, σχεδίασε φωτιστικά κι έπιπλα από χειροποίητα υλικά, όπως σίδερο και καρυδιά, και ολοκλήρωσε τους τοίχους και τις οροφές με υφή γύψου. Την ίδια στιγμή, η αρχιτέκτονας τοπίου Sara Furlan του Mariani Landscape μετέφερε τις ιδέες της σε εξωτερικά «δωμάτια», οριοθετώντας τις περιοχές χαλάρωσης και τραπεζαρίας με χαμηλούς τοίχους, ψηλά δέντρα και φυτά φιλικά που γεμίζουν υπέροχα τον κήπο, ενώ παράλληλα δημιουργείται μια αίσθηση ιδιωτικότητας και απόλυτης αρμονίας.

hbx030124frankponterio-008-2-65f32c0a86264.jpg


Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό: «Όταν κοιτάζεις έξω από το σπίτι, θα μπορούσες να είσαι στη Μεσόγειο», λέει ο Ponterio. Οι σύγχρονες ανέσεις ενσωματώνονται τόσο προσεκτικά με το μοντέρνο design που επιλέχθηκε.. Κρυφές τηλεοράσεις βρίσκονται παντού - αναδύονται από ένα πέτρινο δάπεδο, ξεπροβάλλουν από μια κονσόλα και τοποθετούνται πίσω από έργα τέχνης. Το τελευταίο επιτρέπει στο σαλόνι να λειτουργεί εξίσου καλά ως γκαλερί, αλλά ταυτόχρονα και ως στέκι των παιδιών. Η σουίτα του σπιτιού είναι κρυμμένη στο κύριο επίπεδο. 

Διαχρονικοί καναπέδες, πολυθρόνες και coffee tables, περίτεχνα artworks στους τοίχους και τις επιφάνειες, καθώς και προσεγμένες λεπτομέρειες από γωνιά σε γωνιά, συνθέτουν το total σκηνικό και το καθιερώνουν σε ένα περιβάλλον που είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού. Ένα σκηνικό όπου η οικογένεια θα θέλει συνεχώς να είναι καλοκαίρι ώστε να το επισκέπτεται.

hbx030124frankponterio-001-65f333dcb770b.jpg


Μετά από πολλή δουλειά, το σπίτι διακρίνεται για την αίγλη και τη γοητεία που αποπνέουν όλοι οι χώροι του - μέσα κι έξω. Με ξεκάθαρες αναφορές στην αρχιτεκτονική που συναντάμε σε κάθε παραθαλάσσιο σπίτι, είναι γεμάτο από το φως του ήλιο και αυτό οφείλεται στα πολλά παράθυρα που υπάρχουν στην πρόσοψή του. Οι εξωτερικοί χώροι και μόνο αρκούν για να μαγευτεί κανείς από το design του, καθώς και το μπλε μπερδεύεται με τόσο μαγικά με τις πράσινες πινελιές από τα δέντρα και τα φυτά, δημιουργώντας γωνίες για να υποδέχεται η οικογένεια τους φίλους της και τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Eric Piasecki, House Beautiful