fbpixel

Search icon
Search
Ένα κομψό διαμέρισμα στο Παρίσι «υποκλίνεται» στη διακριτική πολυτέλεια
INTERIORS

Ένα κομψό διαμέρισμα στο Παρίσι «υποκλίνεται» στη διακριτική πολυτέλεια

Υπό την επιμέλεια του Fabrice Juan


Στην Πόλη του Φωτός, οι ντόπιοι έχουν την τύχη να θαυμάζουν την εκπληκτική θέα από κάθε γωνία και πουθενά δεν είναι πιο όμορφη από αυτό το loft στο 16ο διαμέρισμα, λίγα μόλις βήματα μακριά από το Trocadéro και το Παλάτι του Τόκιο. Οι ιδιοκτήτες του εμπιστεύτηκαν τον σχεδιασμό του στον αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Fabrice Juan, ο οποίος επέλεξε μια απαλή παλέτα και αισθησιακές καμπύλες που υποστηρίζονται από μια λεπτή γεωμετρία για να δημιουργήσει ένα γαλήνιο καταφύγιο στην καρδιά της πόλης. Με τον Πύργο του Eiffel ορατό μέσα από τα παράθυρα από τη μία πλευρά και μια γαλήνια εσωτερική αυλή από την άλλη, είναι πλέον ένα μέρος που ξεχωρίζει για το εκλεπτυσμένο design του.

Το διαμέρισμα είχε ανακαινιστεί τη δεκαετία του 1980 και οι μετατροπές είχαν αλλοιώσει τον ιστορικό χαρακτήρα του χώρου. Ο Fabrice, με την αγάπη του για την κλασική αρχιτεκτονική, τη συνεργασία με τεχνίτες και τα όμορφα υλικά, αλλά και το πάθος του για τη γαλλική τέχνη της διαβίωσης, ήταν η τέλεια επιλογή για να δώσει λίγη ζωή στους παραμελημένους εσωτερικούς χώρους.

fabrice-juan-paris-apartment-dining-area-65fdb35187660.jpg


«Αυτό ήταν ένα έργο carte blanche, το οποίο μου επέτρεψε να εκφράσω κάτι νέο μέσα από τη δημιουργία επίπλων και αρχιτεκτονικών λεπτομερειών», λέει ο Fabrice, προσθέτοντας ότι «η μόνη τους απαίτηση ήταν να έχουν μια κουζίνα/οικογενειακό δωμάτιο στο κέντρο του διαμερίσματος».

Ο Fabrice είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για τον χώρο αυτό και τη φυσική του προέκταση στο σαλόνι, με έπιπλα σε μια τονική παλέτα προσεκτικά επιλεγμένα και τοποθετημένα ώστε να αποκτούν φωτεινή λάμψη στο ηλιοβασίλεμα. Ο κομψά καμπυλωτός καναπές είναι τοποθετημένος έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη θέα της πόλης, ενώ οι καθαρές γραμμές των πολυθρόνων και η καθαρή γεωμετρία των επιμελημένων αντικειμένων δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο παιχνίδι μορφών. «Υπάρχει άπλετο φως σε όλα τα δωμάτια στην πλευρά του δρόμου, καθώς και στο κυρίως υπνοδωμάτιο και το μπάνιο», λέει.

Ένα δεύτερο, μικρότερο σαλόνι έχει μια πιο χαλαρή αίσθηση, με μεγάλα παράθυρα που πλαισιώνουν τη φυλλώδη εσωτερική αυλή, ενώ η υπέροχη λευκή είσοδος ζωντανεύει από μια κυματιστή επένδυση που ενισχύεται περαιτέρω από μια αρχιτεκτονική κονσόλα εμπνευσμένη από τον Ricardo Bofill, έναν από τους «ήρωες» του Fabrice.

fabrice-juan-paris-apartment-living-room-66045005708cc.jpg


Σε όλα τα δωμάτια, μια ζεστή, κομψή παλέτα υλικών από βουρτσισμένη και σκούρα δρυ, παστέλ αποχρώσεις του απαλού ροδακινί και του ανοιχτού πράσινου και πολύτιμα μάρμαρα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που μοιάζει πολυτελής, διαχρονική και σύγχρονη. Από την άλλη, bold τόνοι από γωνιά σε γωνιά, πολυτελή υφάσματα, μεταλλικές λεπτομέρειες κι ένας eclectic συνδυασμός διακοσμητικών στοιχείων που σαγηνεύει. Η τέχνη είναι ολοκάθαρη σε κάθε σημείο. Τα περισσότερα από τα έπιπλα που τελικά τοποθέτησε είναι επηρεασμένα από τον παριζιάνικο πολιτισμό

«Οι πελάτες μας είναι ενθουσιασμένοι», λέει χαμογελαστός. «Τους άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα του χώρου κι εξεπλάγησαν ευχάριστα από την αποκάλυψη των υλικών λόγω του απίστευτου φωτισμού από τον οποίο μπορούν να απολαμβάνουν την ανεμπόδιστη θέα του Palais de Tokyo και του Πύργου του Eiffel. Σκεφτόμαστε ήδη να διακοσμήσουμε το σπίτι τους σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου».

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Yvan Moreau, ELLE Decoration UK