fbpixel

Search icon
Search
5 outsider χρώματα της άνοιξης που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος σε κάθε σύγχρονη κατοικία
INTERIORS

5 outsider χρώματα της άνοιξης που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος σε κάθε σύγχρονη κατοικία

Και σίγουρα δε θα τα έχετε σκεφτεί για τη διακόσμησή σας


Όταν σκεφτόμαστε την άνοιξη, το μυαλό μας πηγαίνει σχεδόν αυτόματα σε ανοιχτά χρώματα, όπως είναι το λευκό, αλλά και σε γήινες ή pastel αποχρώσεις, όπως το μπεζ, το ροζ, το πράσινο και το μπλε. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια τάση που κάνει να υιοθετούμε όλο και πιο σκούρα χρώματα για τη διακόσμηση του σπιτιού μας, τα οποία οι experts στον χώρο του design προτείνουν ακόμα και γι' αυτήν την περίοδο.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα outsider color trends της φετινής άνοιξης και τολμήστε να τα εντάξετε στην κατοικία σας!

1. Chocolate Brown

dark20zaria20zaria201.webp

Σας φαίνεται πολύ σκούρο για την ανοιξιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας; Κι όμως, αποτελεί μεγάλο trend! Στην πραγματικότητα οι τόνοι του καφέ δεν έχουν εποχή και ιδίως η πιο bold εκδοχή του έχει τον τρόπο να χαρίζει την αίσθηση της ζεστασιάς σε όποιο σημείο κι αν ενταχθεί. Αποπνέει οικειότητα και φιλοξενία, ενώ μπορεί να συνδυαστεί υπέροχα με παρόμοιες αποχρώσεις και κυρίως με το μπεζ για extra φως και διάσταση.


2. Back to Black

9e0fda13727a3945d5ade996345b1f0d.jpg

Μέχρι πρότινος δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε το μαύρο να πρωταγωνιστεί στην κατοικία μας σε μια τόσο φωτεινή κι αισιόδοξη εποχή. Παρόλα αυτά, τη φετινή άνοιξη παίζει καθοριστικό ρόλο στα επικρατέστερα trends του design και αυτό μας κάνει να θέλουμε να το τολμήσουμε. Είναι ίσως το πιο διαχρονικό χρώμα ever και αποτελεί -στις περισσότερες περιπτώσεις- safe επιλογή. Εάν το διαλέξετε, «σπάστε» το με την προσθήκη του κλασικού λευκού ή πιο pop χρωμάτων, όπως είναι το πορτοκαλί για ένα super trendy color combo.


3. Shades of Gray

woollen-rug-grey-interior-paint.jpg

Όπως και το μαύρο έτσι και το γκρι, αποτελούν must επιλογές για κάθε μοντέρνο σπίτι, γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν. Στην περίπτωση του γκρι, επιλέξτε το στην πιο pale εκδοχή του, προκειμένου ο χώρος σας να μη δείχνει ψυχρός. Για περισσότερη ζωντάνια και με σκοπό να αποφύγετε ένα μονότονο σκηνικό, προσθέστε και άλλα χρώματα, όπως το navy blue και το πράσινο. Από μαξιλάρια και διακοσμητικά αξεσουάρ μέχρι φυτά εσωτερικού χώρου, οι μικρές προσθήκες θα κάνουν τη διαφορά.


4. Dark Green

39b05495ba48a443d2a8a2b4577ee54d.jpg

Η παρουσία του σκούρου πράσινου σε έναν χώρο προσδίδει τη διακριτική πολυτέλεια, την οποία οι περισσότεροι αναζητούμε για το σπίτι μας. Με επιρροές από τη vintage αισθητική και την αίγλη μιας άλλης εποχής, το πράσινο παραπέμπει στη φύση γι' αυτό και θεωρείται ιδανικό για την άνοιξη. Μάλιστα, μπορεί να συνδυαστεί εκπληκτικά με όλες τις παραπάνω αποχρώσεις και φυσικά με metallic λεπτομέρειες, όπως το χρυσό και το ασημί.


5. Cherry Red

127e73cf474aafdce2085bf51cd44a2d.jpg

Έχουμε συνδυάσει αυτήν τη βαθιά απόχρωση του κόκκινου με τους πιο χειμερινούς μήνες, αλλά τα ανοιξιάτικα color trends έρχονται να μας αλλάξουν την άποψη. Το cherry red δίνει σε έναν χώρο την απαραίτητα νότας αισιοδοξίας που χαρακτηρίζει αυτήν την εποχή, κι αν συνδυαστεί σωστά προκύπτει ένα απόλυτα μοντέρνο σκηνικό για όλο τον χρόνο. Είτε βάψετε έναν ολόκληρο τοίχο είτε το επιλέξετε μέσα από μικρές λεπτομέρειες, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακό.