fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε και φαίνεται ακατάστατο το σπίτι σας
INTERIORS

Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε και φαίνεται ακατάστατο το σπίτι σας

Αυτή είναι η ιδανική εποχή για ένα αποτελεσματικό decluttering


Αυτήν την εποχή που ο καιρός έχει αλλάξει και η διάθεσή μας έχει ανέβει, μια ωραία ιδέα είναι να ξεχωρίσουμε τα πράγματά μας, να τα οργανώσουμε εκ νέου και φυσικά να καθαρίσουμε όλες τις επιφάνειες. Πολλές φορές, όμως, κάνουμε λάθη χωρίς να τα λαμβάνουμε υπόψη μας και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να αφήσουμε στο παρελθόν, υιοθετώντας σωστούς τρόπους για cleaning και organizing.

Let's get started!

Αναβάλετε συνεχώς τη διαδικασία του decluttering

b82459e38194ae6721aed45fe74e3bea.jpg

Σας κυριεύει η αναβλητικότητα κι έτσι η όλη η διαδικασία του καθαρίσματος και την οργάνωσης γίνεται δύσκολη, χωρίς στην ουσία να υπάρχει πραγματικός ρόλος. Ίσως να χρειάζεστε ένα motivation για να ξεκινήσετε με χαρά και πολλή όρεξη, σκεπτόμενοι πως από εδώ και στο εξής οι χώροι σας να σφύζουν από καθαριότητα. Μη μένετε, λοιπόν, μόνο στη σκέψη και ξεκινήστε γεμάτοι θετική ενέργεια. Θα δείτε κατευθείαν τη διαφορά!

Δεν επιμένετε στις λεπτομέρειες

parisian-apartment-design-inspiration.png

Υπάρχουν φορές που αμελείτε να φροντίσετε για την καθαριότητα όλων των σημείων κι έτσι προτιμάτε να το κάνετε μόνο σε όσες επιφάνειες βλέπετε καθημερινά. Είναι σημαντικό την περίοδο αυτήν να πείτε «ναι» σε μια γενική καθαριότητα ολόκληρου του σπιτιού, έτσι ώστε να νιώσετε πως βρίσκεστε σε ένα πεντακάθαρο περιβάλλον. Δε φαντάζεστε πόσο πιο άνετα και παραγωγικοί θα νιώσετε κατευθείαν, έπειτα από μερικές ώρες θα αφιερώσετε γι' αυτήν τη διαδικασία.

Επιμένετε να κρατάτε πράγματα που δε χρειάζεστε

1-sotzx-1.jpg

Δε χρειάζεται να κρατάτε πράγματα, τα οποία στην ουσία δεν έχετε πραγματικά ανάγκη και πιάνουν άδικα χώρο. Ξεκαθαρίστε τι φοράτε από τα ρούχα και τα παπούτσια σας και δωρίστε όσα δεν επιλέγετε πλέον για την καθημερινότητά σας. Το ίδιο ισχύει και για τα ήδη σπιτιού. Κατευθείαν θα νιώσετε πολύ πιο «ανάλαφροι» και όλη αυτή η διαδικασία θα σας εξυπηρετήσει στο να μην επικρατεί ένα χάος τόσο στον χώρο όσο και στο μυαλό σας.

Δεν κατανοείτε πως η οργάνωση συνεπάγεται με την ευτυχία

parisian-bedroom-with-classic-white-linens-via-zara-home.webp

Μια σημαντική έννοια της μεθόδου καθαρισμού που χρησιμοποιεί η Marie Kondo για τη δημιουργία ενός τακτοποιημένου και όμορφου περιβάλλοντος είναι να κρατήσει κανείς μόνο τα πράγματα που του προκαλούν χαρά. Άρα, η οργάνωση μιας ντουλάπας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αποτελεί μια δύσκολη αποστολή, που αν καταφέρετε και την νικήσετε θα είστε ευτυχισμένοι, γιατί η οργάνωση και η ευτυχία δεν έχουν μεγάλη απόκλιση.

Αφήνετε ανεκμετάλλευτους πολλούς χώρους

toledano-architects-wood-ribbon-in-paris-apartment-architonic-18-02-arcit18.jpg

Πολλές φορές, δε σκέφτεστε τις ανάγκες των χώρων σας και δε βρίσκεται εναλλακτικές λύσεις οργάνωσης και αποθήκευσης. Για παράδειγμα, εκμεταλλευτείτε τον κενό χώρο κάτω από το κρεβάτι για να βάλετε κάποιες κούτες με ρούχα, αντί να αγοράσετε μια ντουλάπα που θα «κλείσει» τον χώρο σας. Το ίδιο ισχύει και για το κενό πίσω από τις πόρτες σας, όπου μπορείτε να τοποθετήσετε κουτιά με παπούτσια.

Έχετε ανοιχτά ράφια στους χώρους σας

parisian-apartment-cococozy2.webp

Όταν ο χώρος σας είναι μικρός με μικρούς αποθηκευτικούς χώρους, ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο είναι τα έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις. Όταν επιλέγετε ανοιχτά ράφια σε έναν μικρό χώρο, τότε είναι λογικό να επικρατεί ακαταστασία στο σπίτι σας, καθώς όλα τα αντικείμενα είναι εκτεθειμένα. Να προτιμάτε κλειστές επιφάνειες, όπου όλα θα είναι τακτοποιημένα.