fbpixel

Search icon
Search
Gwyneth Paltrow: Tι ακριβώς είναι τα «boyfriend breakfasts» που εφηύρε;
PEOPLE & MOMENTS

Gwyneth Paltrow: Tι ακριβώς είναι τα «boyfriend breakfasts» που εφηύρε;

Για μία ακόμη φορά η ηθοποιός βρίσκεται στο επίκεντρο


Η Gwyneth Paltrοw έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια, για τους τελείως λάθος λόγους. Αυτό -ωστόσο- που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς, είναι πως πρόκειται για μία γυναίκα που στηρίζει τις ιδέες της κι έχει τη δική της ιδεολογία, αρεστή ή μη. Αυτή τη φορά, η γνωστή ηθοποιός, που δραστηριοποιείται και στον επιχειρηματικό τομέα, έχοντας ιδρύσει τη δική της εταιρία, με το όνομα Goop, μίλησε για τα «boyfriend breakfasts» κι εξήγησε γιατί -κατά τη γνώμη της- αποτελούν κίνηση φεμινισμού. 

Ξανά στο επίκεντρο!

The Story

Η Paltrow, μοιράζεται πολύ συχνά τις σκέψεις της, αλλά και στιγμές από την καθημερινότητά της τόσο μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram, όσο και στο Goop. Τώρα, η ηθοποιός μίλησε για μία από τις αγαπημένες της συνήθειες, τα «boyfriend breakfasts», τα οποία έχει καθιερώσει -πλέον- με τον σύζυγό της, Brad Falchuk, έχοντας δεχθεί πολλά επικριτικά σχόλια. «Όταν βγαίναμε, ξεκινήσαμε αυτή την παράδοση να του μαγειρεύω πρωινό κάθε Σάββατο πρωί. Σκεφτόμουν όλα αυτά τα πραγματικά δημιουργικά πρωινά. Ήταν κάτι που αφιέρωνα χρόνο κάθε εβδομάδα για να το σχεδιάζω. Τα ονόμασα boyfriend breakfasts», ανέφερε σε ένα video που πόσταρε στα social media της, το οποίο συνόδευσε με ένα tutorial, στο οποίο φτιάχνει την αγαπημένη της ομελέτα με bacon γαλοπούλας, πατάτες, σπανάκι και καραμελωμένα κρεμμύδια. «Παρατήρησα πως όταν έλεγα ότι μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω για τον Brad, κάποιοι φίλοι μου έλεγαν: "Ουάου, αυτό είναι τόσο παλιομοδίτικο". Και με πείραζαν γι' αυτό», πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί, για την ίδια αποτελεί μία πράξη φεμινισμού, την οποία απολαμβάνει, φροντίζοντας το σπίτι και τον σύζυγό της, στον ελεύθερό της χρόνο. «Μπορείς να είσαι φεμινίστρια και να σου αρέσει να κάνεις δουλειές στο σπίτι. Μου αρέσει να φροντίζω τους άλλους και να μαγειρεύω εφόσο το θεωρώ κίνηση φροντίδας. Βασικά πιστεύω ότι είναι ισχυρή φεμινιστική δήλωση να μαγειρεύεις για ανθρώπους που αγαπάς, αν το θέλεις. Καθημερινά, ξυπνάμε γύρω στις 6:30 και κάνουμε διαλογισμό με τον σύζυγό μου. Το κάνουμε μαζί. Είναι κάτι που αρχίσαμε να κάνουμε στην περίοδο της πανδημίας, και άλλαξε τη ζωή μας», κατέληξε η Paltrow κι αμέσως, τα λόγια της έγιναν viral στα social media και πολλές γυναίκες αλλά κι άνδρες, την κατέκριναν για όσα είπε, για τη σχέση με τον άντρα της. Φυσικά, δεν είναι κάτι που δεν περίμενε, αλλά δε δίστασε να μοιραστεί ξανά τη δική της αλήθεια, τη δική της πραγματικότητα. Είτε συμφωνεί κανείς μαζί της, είτε όχι, οφείλει να αναγνωρίσει πως μιλάει πάντα με ειλικρίνεια και μοιράζεται τις πραγματικές σκέψεις της, σε αντίθεση με πολλές άλλες celebrities, που δεν το κάνουν ποτέ.

Lovers & Haters

shutterstock-96203312.jpg

Οι περισσότεροι celebrities, έχουν πιστούς fans, που τους λατρεύουν και τους ακολουθούν σε κάθε τους βήμα, αλλά κι ορκισμένους haters, που ασκούν σκληρή κριτική. Στην περίπτωση της Gwyneth Paltrow, τα τελευταία χρόνια οι δεύτεροι έχουν αυξηθεί σημαντικά, κυρίως με αφορμή τις αμφιλεγόμενες απόψεις της, ενώ και το wellness brand που διατηρεί, έχει συγκεντρώσει πολλές φορές αρνητικές κριτικές, για τα προϊόντα που λανσάρει. Όταν -για παράδειγμα- κυκλοφόρησε το "DTF", ένα συμπλήρωμα διατροφής που -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ίδια- βοηθάει στη σεξουαλική διέγερση κι επιθυμία της γυναίκας, ακόμη κι ο επιστημονικός κόσμος στράφηκε κατά των όσων πρότεινε στο Goop, υποστηρίζοντας πως οι συγκεκριμένες μέθοδοι δεν είναι αξιόπιστες και αναγνωρισμένες ιατρικά.

Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν περίπου 140 υπάλληλοι της επιχείρησής της παραιτήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια, μιλώντας για κακή συμπεριφορά και μεταχείριση. Ακόμη και υψηλόβαθμα -μέχρι πρότινος- στελέχη του Goop, έκαναν λόγο για «άκρως τοξικό περιβάλλον», χαρακτηρίζοντας την Paltrow διπολίκή, ενώ την κατηγόρησαν για εργασιακό bullying. Η ηθοποιός βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, δέχθηκε πολλές διαδικτυακές «επιθέσεις» κι είδε την εικόνα της να δέχεται πολύ ισχυρά χτυπήματα, σε μία περίοδο, όπου προσπαθούσε να αναπτύξει το δικό της brand, χωρίς να πάρει θέση σε πρώτη φάση για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν γι' αυτήν και το περιβάλλον της. Τώρα, πρωταγωνιστεί ξανά σε ένα παρόμοιο σκηνικό και βλέπει -κυρίως- γυναίκες να την κατηγορούν για τις δηλώσεις της. Θα βγει ξανά νικήτρια από όλο αυτό;