fbpixel

Search icon
Search
Prince Harry: Γιατί καθυστέρησε 3 ώρες να ενημερωθεί για τον θάνατο της Βασίλισσας;
PEOPLE & MOMENTS

Prince Harry: Γιατί καθυστέρησε 3 ώρες να ενημερωθεί για τον θάνατο της Βασίλισσας;

Το μυστήριο της ασυμφωνίας με το Παλάτι


Πίσω από κλειστές πόρτες κρύβονται λόγια και γεγονότα που προκαλούν αρνητικές εκπλήξεις. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Πρίγκιπα Harry. Το ρεπορτάζ της "Daily Mail" κάνει λόγο για "βασιλικό μυστήριο", καθώς, όπως αναφέρει, το πιστοποιητικό θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ επιβεβαιώνει ότι ο εγγονός της δεν είχε ενημερωθεί για την αποβίωσή της. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου ρεπορτάζ: "Μόνο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της, ο Βασιλιάς Κάρολος και η αδελφή του, Πριγκίπισσα Άννα, ήταν μαζί με τη μητέρα τους όταν πέθανε στις 3.10 μ.μ. στις 8 Σεπτεμβρίου. Ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του, Σόφι, καθώς και ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας William, βρίσκονταν όλοι σε αεροπλάνο με προορισμό τη Σκωτία εκείνη την ώρα και υποστηρίζεται ότι ενημερώθηκαν στον αέρα". 

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ο Πρίγκιπας Harry, εν τω μεταξύ, δεν είχε καν φτάσει σε αεροδρόμιο εν μέσω προφανούς σύγχυσης σχετικά με το αν θα έπρεπε να ταξιδέψει μέχρι το Aberdeenshire με τη σύζυγό του, Meghan. Τελικά πήρε ιδιωτικό τζετ από το Luton στις 5:35 το απόγευμα και προσγειώθηκε στο Aberdeenστις στις 6:47 το απόγευμα. Έχει ήδη επιβεβαιωθεί από πηγές του παλατιού ότι ο πατέρας του κατάφερε να επικοινωνήσει με τον γιο του, ενώ εκείνος ήταν στον αέρα στις 6: 25μ.μ.,  μόλις πέντε λεπτά πριν ανακοινωθεί επίσημα η δυσάρεστη είδηση.

308005079-838993917510768-143802622514262912-n-ehMOb.jpg
@eugeniagaravani

Ο Κάρολος επέμενε όλο το απόγευμα να το πει προσωπικά στον μικρότερο γιο του πριν εκδοθεί οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Buckingham. Ο ίδιος είχε ήδη τηλεφωνήσει τόσο στον Harry, όσο και στον αδελφό του, νωρίτερα μέσα στην ημέρα για να τους ενημερώσει, ώστε να φτάσουν στη Σκωτία το συντομότερο δυνατόν, επειδή η γιαγιά τους εξασθενούσε γρήγορα. Στη συνέχεια επέστρεψε στο κρεβάτι της βασίλισσας, για αν είναι κοντά της τις τελευταίες εκείνες ώρες. 

Το στοιχείο, στο οποίο εμμένει η "Daily Mail" αφορά στο τι μεσολάβησε στο χρονικό διάστημα δύο ωρών και 25 λεπτών μεταξύ του θανάτου της Βασίλισσας και της απογείωσης του Πρίγκιπα. Οι δημοσιογράφοι του συγκεκριμένου ενημερωτικού μέσου ήρθαν σε επικοινωνία με αρκετές βασιλικές πηγές, οι οποίες δεν μπήκαν στην διαδικασία να δώσουν μια σαφή απάντηση όσον αφορά την ασυμφωνία που επικράτησε. Μερικούς από τους insiders του Παλατιού, οι οποίοι απάντησαν, τόνισαν ότι "ο παλιομοδίτης Βασιλιάς δεν έχει κινητό τηλέφωνο και το ημερολόγιό του είναι τέτοιο που οι κλήσεις μεταξύ του ιδίου και της οικογένειάς του πρέπει κανονικά να "προγραμματίζονται".

307901379-825262048615677-6806079472702921375-n-p0pWO.jpg

"Τα μέλη της οικογένειας πρέπει να καταφεύγουν στο να καλούν το προσωπικό ή ακόμη και έναν από τους αστυνομικούς σωματοφύλακές του για να προσπαθήσουν να του στείλουν ένα επείγον μήνυμα". Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι υπάρχει και η άλλη πιθανότητα, γράφοντας χαρακτηριστικά: "Άλλοι είπαν ότι είναι πιθανό ο βασιλιάς να ήθελε να το πει στον γιο του προσωπικά, αλλά με τον χρόνο να τρέχει για την έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, απλά δεν είχε χρόνο". 

Υπήρξε συζήτηση και με εταίρους της "London Bridge", οι οποίοι έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην διαχείριση μιας μεγάλης σειράς από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ακόμη μια δήλωση, που εκφράστηκε από άτομο του περιβάλλοντος αφήνει αιχμές για απόμακρη στάση του Harry, αποκαλύπτοντας:"είναι απίστευτα δύσκολο να τον βρει κανείς".

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην πραγματικότητα;