fbpixel

Search icon
Search
Απώλεια βάρους μετά τα 40: Κι όμως γίνεται!
WELLNESS

Απώλεια βάρους μετά τα 40: Κι όμως γίνεται!

Παρακάτω σας δείχνουμε όλους τους τρόπους


H επιβράδυνση του μεταβολισμού είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται όσο μεγαλώνουμε. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, έχει ως αποτέλεσμα να καίμε έως και 300 λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες της ζωής μας. Eπιπλέον, η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση προκαλεί ευαισθησία στην ινσουλίνη, αυξάνοντας την επιθυμία για κατανάλωση περισσότερων υδατανθράκων. Εάν λοιπόν, ανήκετε στην over 40s list, αλλά παραμένετε chic and fabulous δεν έχετε παρά να γνωρίσετε τα παρακάτω μυστικά που συγκεντρώσαμε για εσάς και αφορούν την εύκολη απώλεια βάρους αλλά και την παραμονή σας στο ιδανικό για εσάς μέγεθος και κορμί. 

Check this out! 

Γνωρίστε τον μεταβολικό ρυθμό σας 

birgith-roosipuu-ecjxgegfdpi-unsplash.jpg

Τι είναι ο μεταβολικός ρυθμός; Ο ρυθμός με τον οποίο καίγονται οι θερμίδες η ενέργεια μας δηλαδή. Ο μεταβολικός μας ρυθμός μπορεί να αλλάζει καθημερινά ανάλογα με το επίπεδο της κάθε δραστηριότητάς μας. Σε γενικές γραμμές παραμένει σταθερός.

Basic Rules 

brooke-lark-nbtmglfy0hu-unsplash.jpg

Χρειάζεται να τρώτε λιγότερο: Δεν έχει τόση σημασία τι ακριβώς καταναλώνετε, ωστόσο πρέπει να είναι σε μικρές μερίδες. Θυμηθείτε ότι μια γυναίκα που προσλαμβάνει 2.000 θερμίδες την ημέρα, θα πρέπει να κόψει 400 έως 500 θερμίδες.

Θέστε ως στόχο να χάνετε 0,5-1 κιλό την εβδομάδα: Δεν είναι κάτι το απίθανο. Δημιουργήστε μια σωστή διατροφή, χωρίς να επενδύετε σε δίαιτες express, που συνήθως φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Θυμηθείτε ότι απώτερος στόχος σας είναι η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών και η προσθήκη της άσκησης στη ζωή σας. 

Μην αμελείτε τα γεύματά σας: Έτσι επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας, καθώς ο οργανισμός αποθηκεύει τις θερμίδες και δεν τις καίει. Οπότε καλύτερα να καταναλώσετε κάτι ελαφρύ σε μια συγκεκριμένη ώρα, από το να επιλέξετε να παραμείνετε νηστικοί. 

New Rules 

lyfefuel-8lvvbtvbou-unsplash.jpg
  • Αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά, τη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
  • Ελαττώστε στο ελάχιστο τη ζάχαρη, το αλάτι και το λευκό αλεύρι.
  • Προσέξτε την κατανάλωση του καφέ και του αλκοόλ τις ημέρες πριν την περίοδο σας.
  • Αυξήστε την πρόσληψη ασβεστίου καθώς και ωμέγα 3 λιπαρών οξέων.
  • Επενδύστε στη σταθερή άσκηση, κυρίως με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.
  • Κοιμηθείτε αρκετά.

    Παράγοντας στρες

    rowan-kyle-smas-uxg4l0-unsplash.jpg

    Μην ξεχνάτε ότι το άγχος και το στρες μπορούν να προκαλέσουν σημαντική επιδείνωση των συμπτωμάτων και θα πρέπει κάθε γυναίκα να βρει αποτελεσματικούς τρόπους να αντιμετωπίσει τυχόν δυσκολίες στο ταξίδι της απώλειας βάρους. Μερικά από τα tips που προτείνουμε εάν επιθυμείτε να ξεφύγετε από τους δύσκολους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς σας είναι να ξεκουραστείτε σωστά, να κάνετε yoga και διαλογισμό, να περπατήσετε με φίλους, να χορέψτε με την αγαπημένη σας μουσική ή να διαβάσετε το βιβλίο που σας χαλαρώνει.

    Θυμηθείτε ότι σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε η πραγματική αλλαγή έρχεται εκ των έσω και πως η δημιουργία ενός healhty lifestyle θα έχει συνολικά θετικά αποτελέσματα στη ζωή σας - όχι μόνο στο βάρος σας! 

    Απλά τολμήστε την αρχή!