fbpixel

Search icon
Search
Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά με ένα DNA test
MAGAZINE

Απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά με ένα DNA test

Η πιο σύγχρονη κι εξελιγμένη μέθοδος!


Ίσως δεν είμαστε αυτό που τρώμε, αλλά σίγουρα μπορούμε να τρώμε με βάση το τι είμαστε. Εάν μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές έχετε την ανάγκη να υποδεχτείτε τη νέα σεζόν με οριστικές αλλαγές που αφορούν στην εικόνα και στο σωματικό σας βάρος, σας προτείνω να κάνετε την αρχή με το γονιδιακό αδυνάτισμα και το test DNA. Η διατροφογενετική και η διατροφογενομική είναι δύο συνεργαζόμενα επιστημονικά πεδία, που εξετάζουν εξίσου τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων μας, των διατροφικών μας συνηθειών και της κατάστασης της υγείας μας. 

Συγκεκριμένα, επικεντρώνονται:

Στον μεταβολισμό υδατανθράκων

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στον μεταβολισμό των υδατανθράκων, μπορούμε να εξατομικεύσουμε το πρόγραμμά σας, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα να χάνετε κιλά, ξεμπλοκάροντας τον οργανισμό σας. Μάλιστα, η προδιάθεση ανάπτυξης κάποιων νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, σχετίζεται με τον μεταβολισμό υδατανθράκων. Με ειδική διατροφή μπορούμε να παρέχουμε πρόληψή τους.

shutterstock-1015923469.jpg

Στον μεταβολισμό λιπιδίων

Πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί γιατί έχετε υψηλή χοληστερίνη ή τριγλυκερίδια, ενώ δεν έχετε πολλά κιλά ή δεν τρώτε λιπαρά; Ο εντοπισμός της ευαισθησίας σας στον μεταβολισμό των λιπιδίων μπορεί, με σωστή εξατομικευμένη διατροφή, να οδηγήσει στην καταπολέμηση της αύξησής τους στον οργανισμό σας.

Στην καταπολέμηση της γήρανσης

Μάθετε εάν χρειάζεστε παραπάνω αντιοξειδωτικά για την προστασία του οργανισμού σας από την ανάπτυξη φλεγμονών που προκαλούν χρόνια νοσήματα και πρόωρη γήρανση. Ενισχύστε τον οργανισμό σας με τα αντιοξειδωτικά που έχει ανάγκη μέσω της διατροφής σας.

Στην ανίχνευση της ανάγκης λήψης βιταμινών και μετάλλων

Ανακαλύψτε ποιες βιταμίνες και μέταλλα χρειάζεστε για να έχετε ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και λαμπερό δέρμα και μαλλιά.

shutterstock-1934207087.jpg

Στον μεταβολισμό της καφεΐνης

Γνωρίστε εάν ο οργανισμός σας μεταβολίζει την καφεΐνη και κατά πόσο η αγαπημένη σας συνήθεια κάνει καλό στην υγεία σας.

Στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Προλάβετε την οστεοπόρωση, αναλύοντας τις ανάγκες σας σε βιταμίνη D και ασβέστιο.


Τι είναι το test DNA – διατροφογενετικής; 

Είναι ο πιο σύγχρονος τρόπος για να δούμε πώς διαχειρίζεται ο οργανισμός σας το φαγητό και να σας βοηθήσουμε αποτελεσματικά στην απώλεια βάρους. Το πιο εξελιγμένο test DNA - διατροφογενετικής είναι πλέον διαθέσιμο και μπορείτε να το πραγματοποιήσετε στη Natural Health Clinic.

Πώς διενεργείται; 

Το τεστ γίνεται από εμάς με απλή λήψη σιέλου, αναίμακτα, χωρίς να αισθανθείτε πόνο, και «ρίχνει φως» στο πώς πρέπει να τρώτε σύμφωνα με τα γονίδιά σας. Το δείγμα στέλνεται στο συνεργαζόμενο εργαστήριο και τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσα σε δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, είμαστε έτοιμοι για την ανάλυση των αποτελεσμάτων και τη διαμόρφωση του διαιτολογίου σας, βασισμένου 100% στις δικές σας ανάγκες, σύμφωνα με το DNA σας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr

shutterstock-70537285.jpg

Τι θα μάθετε εάν κάνετε το test DNA;

Μεταξύ άλλων, θα πληροφορηθείτε εάν έχετε ευαισθησία σε λακτόζη, γλουτένη, καφεΐνη, αλάτι και αλκοόλ, αλλά και ποιες ομάδες τροφίμων πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερο το διαιτολόγιό σας. Επίσης, θα σας απαντηθούν διάφορα ερωτήματα που συχνά ταλαιπωρούν στη διαδικασία απώλειας βάρους, όπως:

• Θα με ωφελήσει να μειώσω ή να αυξήσω τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες ή το λίπος;

• Με επηρεάζει ο καφές και η καφεΐνη;

• Έχω αυξημένες ανάγκες σε μικροθρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία;

• Ποια είναι η καλύτερη άσκηση για εμένα;

• Τελικά, τα γονίδιά μου εξηγούν γιατί έχω λατρεία προς τα γλυκά;

• Με επηρεάζει το αλκοόλ; Κι αν ναι, σε τι ποσότητες μπορώ να το έχω στη διατροφή μου;

• Πώς αντιμετωπίζει το σώμα μου τις φλεγμονές;

img-1fd717688232ad93c59802df0fff9485-v.jpg

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό στο Natural Health Clinic, μαθαίνοντας περισσότερα στο www.thessaloniki-diaitologoi.gr.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022