fbpixel

Search icon
Search
Απώλεια βάρους: Μύθοι και αλήθειες που οφείλετε να γνωρίζετε
WELLNESS

Απώλεια βάρους: Μύθοι και αλήθειες που οφείλετε να γνωρίζετε

Όλα όσα δε σας αποκαλύπτουν γι' αυτό το ταξίδι προς το σώμα των ονείρων σας


Όλοι αναφέρονται σε αυτό το κομμάτι, αλλά υπάρχει σωστή ενημέρωση; Η απόφαση να στοχεύσουμε στη μείωση του σωματικού βάρους δε θεωρείται τόσο απλή όσο ακούγεται. Υποστηρίζεται πως εάν «προσέξουμε λίγο» ή «σταματήσουμε το βραδινό μετά τις 9», τότε μ' εύκολο τρόπο θα επιτύχουμε τον σκοπό μας. Βέβαια, αυτές οι σκέψεις δεν υφίστανται στην πραγματικότητα. Μια ισορροπημένη διατροφή, την οποία την διέπουν περιορισμοί, χρειάζεται αρκετή υπομονή κι επιμονή. Ο δρόμος είναι μακρύς και τα εμπόδια ακόμη περισσότερα. Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι, οφείλετε να δείτε την κατάσταση ρεαλιστικά.

Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε παρακάτω τα 5+1 πράγματα που κανείς δε σας λέει αλλά θα πρέπει να τα γνωρίζετε εξ αρχής!

Πρόκειται για μια ατέλειωτη διαδικασία

Είναι μια απόφαση, η οποία διαθέτει τη δική της αρχή, αλλά χωρίς τέλος. Ένα ταξίδι κατά το οποίο από τη στιγμή που θα το ξεκινήσετε θα πρέπει να μείνετε πιστοί σε αυτό. Δυστυχώς, τα κιλά μπορούν να ξανά έρθουν. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, να αλλάξουμε τις συνήθεις μας και να αποτρέψουμε τον εαυτό μας να ξανά επιστρέψει στα παλιά. Με το διάστημα γίνεται ένας τρόπος ζωής. Μαθαίνουμε να τρώμε σωστά και κατάλληλα για το σώμα μας. Το μυστικό είναι να την αντιμετωπίσετε χαλαρά, ειδάλλως θα σας επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία. Μην ζυγίζεστε καθημερινά για να δείτε την αλλαγή. Δώστε χρόνο!

self-tan-1.jpg

Τα πρώτα κιλά είναι τα υγρά

Οι περισσότεροι ενθουσιάζονται και καταλήγουν να πράττουν ατασθαλίες, ως ένδειξη «δώρου» στον οργανισμό που έχασε λίγο βάρος. Ενημερωθείτε πως πρόκειται στην πραγματικότητα για τα υγρά που κυριαρχούν στο εσωτερικό και δεν αντιπροσωπεύουν το λίπος. Μην αποσυντονιστείτε, καθώς το μετά θεωρείται το πιο δύσκολο κομμάτι.

Πραγματοποιείστε μικρά βήματα για μια ριζική αλλαγή

Διαβάζετε σε sites, συζητάτε με τον διατροφολόγο σας, ακούτε τις συμβουλές του κοινωνικού σας κύκλου και αρχίζετε να πιστεύετε πως θα πρέπει να διαμορφώσετε ολόκληρη τη ζωή σας βάσει αυτού. Κάνετε αλλαγές σε αυτά που τρώτε, στο πώς τρώτε, στην κοινωνική σας συμπεριφορά και τη σωματική σας δραστηριότητα. Σαφώς, θα χρειαστεί να μετατρέψετε ορισμένα πράγματα, αλλά όχι όλα μαζί ταυτόχρονα. Το σημαντικό είναι να συμβούν σταδιακά, από το ένα βήμα στο άλλο, ώστε να μη διαταραχθεί ολόκληρο το σύστημα και ο τρόπος ζωής σας. Επιτρέψτε το να έρθει αυθόρμητα και τότε είναι που θα ξεκινήσετε να διακρίνετε τις διαφορές.

cellulite-cover.jpg

Θα σας καταβάλει ψυχολογικά

Δε θεωρείται μόνο στην πράξη μια επίπονη επιλογή. Πολύ περισσότερο σχετίζεται με το κομμάτι της ψυχικής υγείας. Τα άτομα υφίστανται προσωπική πίεση, άγχος, πικρία, στεναχώρια, απογοήτευση και πολλά ακόμη συναισθήματα. Το φαγητό είναι μια άκρως στενή και λεπτή σχέση. Η οποιαδήποτε σύνδεση με αυτό που έχει αντίκτυπο στο σώμα μας, μας επηρεάζει αρνητικά. Αντιμετωπίστε τα σκαμπανεβάσματα, καθώς δεν αξίζουν να σας καταστρέψουν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της προσπάθειας σας.

Θα οπισθοδρομήσετε

Κανένας δεν μπορεί να είναι το τέλειο παράδειγμα. Όλοι πράττουμε τα δικά μας παραπτώματα, μικρά ή μεγάλα. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για τις διατροφικές «αμαρτίες». Μην περιμένετε να συμβεί όπως στις ταινίες. Θα υποκύψετε ξανά και ξανά. Προσπαθήστε, όμως, να τηρείται ένα μέτρο και να μην το επιτρέψετε να σας απομακρύνει από τον στόχο σας.

shutterstock-727673917.jpg

Δεν πετυχαίνουν όλες οι δίαιτες

Όσο αυστηρά κι αν ακολουθήσετε αυτήν τη πρακτική, τόσο πιο πιθανό είναι να αποτύχετε. Ακόμη κι αν δείτε την αλλαγή, θα υπάρξει μια τάση να ανακτήσετε, τουλάχιστον κάποιο μέρος, του χαμένου βάρους μετά από κάποιο καιρό. Μπορεί να ξεκινήσετε δυναμικά και να μη δείτε κάποιο θεμιτό αποτέλεσμα. Φροντίστε, λοιπόν, να νιώθετε έτοιμοι. Πρόκειται για μια προσωπική διαδικασία, η οποία επιτυγχάνεται αποκλειστικά, όταν βρισκόμαστε στην ιδανική ψυχολογική θέση για να την υποστηρίξουμε.

Keep going!