fbpixel

Search icon
Search
8 κανόνες για σίγουρη απώλεια βάρους
WELLNESS

8 κανόνες για σίγουρη απώλεια βάρους

Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τη διατροφή σας και νιώστε υγιής


Εάν αισθάνεστε ότι το ξεφύγατε από το διατροφικό σας πλάνο τον τελευταίο καιρό - ιδιαίτερα εξαιτίας του καλοκαιριού - ή απλά επιθυμείτε να κάνετε ένα "restart" με την έλευση του φθινοπώρου, συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, που ό,τι και αν γίνει θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Αν κάτι τέτοιο επιθυμείτε αυτήν την περίοδο, να θυμάστε ότι ακολουθώντας τους top diet κανόνες θα βγείτε κερδισμένοι παραμένοντας υγιείς και διατηρώντας το ιδανικό για εσάς μέγεθος. 

1. Καταναλώστε 5 γεύματα την ημέρα 

Επιλέγοντας να καταναλώνετε πολλά μικρά και διαφορετικά γεύματα κάθε 2 με 3 ώρες, ενεργοποιείτε καλύτερα τον μεταβολισμό σας, ενώ δεν αισθάνεστε έντονο το αίσθημα πείνας - που μπορεί να προκύψει μετά από πολλές ώρες αφαγίας. Plus, φροντίστε να μοιράσετε 3 γεύματα και 2 snack ημερησίως. 

eiliv-sonas-aceron-uzdfbckwktk-unsplash.jpg

2. Yπολογισμός θερμίδων 

Η παρακολούθηση των θερμίδων είναι ένας σημαντικός παράγοντας όταν αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη διατροφή ή ακόμη και δίαιτα. Όλα έχουν να κάνουν με το πόσες θερμίδες λαμβάνετε καθημερινά. Εννοείται θα πρέπει να συμπεριλάβετε και την άσκηση στην προσπάθειά σας, αλλά καλό θα ήταν να μην πέφτετε κάτω από τις 1.200 την ημέρα, καθώς έτσι επιβραδύνετε ο μεταβολισμός. Σκεφτείτε ότι καλό θα ήταν να ζυγίζεστε 2 φορές την εβδομάδα ώστε να κρατάτε ένα μίνι ημερολόγια, βλέποντας πόσο μακριά καταφέρατε να φτάσατε. 


3. The right time 

Φυσικά, και παίζει σημαντικό ρόλο οι ώρες που καταναλώνετε τα γεύματά σας. Θυμηθείτε ότι καλό θα ήταν να τρώτε το πρωινό σας κατά τις 7 το πρωί, ένα σνακ στις 9, μεσημεριανό στη 1, κατά τις 3 πάλι ένα σνακ και το βραδινό όχι μετά τις 8 η ώρα! 


4. What to eat 

Επιπλέον, εκτός από τις ώρες που τρώτε θα πρέπει να γνωρίζετε και τι είναι καλύτερο να καταναλώνετε. Μην αμελείτε την πρωτεΐνη, που ικανοποιεί την πείνα και είναι απαραίτητη εάν γυμνάζεστε, τις φυτικές ίνες, που παρέχουν ενέργεια και εννοείται τους θρεπτικούς υδατάνθρακες. 

jennifer-burk-ecxb0yaz-zu-unsplash.jpg

5. Τολμήστε μια... ανταλλαγή 

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να παίξετε με τις επιλογές σας; Αποφασίστε να το δείτε σαν ένα mini game και ανταλλάξτε λιχουδιές, παχυντικά σνακς και αναψυκτικά με κάτι υγιεινό. Αντί για energy drink επιλέξτε ένα smoothie ή αντίστοιχα ένα φρούτο με γιαούρτι και μέλι αντί για κάποιο γλυκό. 


6. Κρατήστε ημερολόγιο 

Εάν ξεκινάτε τώρα τη δίαιτά σας, και αναζητάτε τρόπους για να την πετύχετε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τότε κάντε έναν προγραμματισμό. Εάν επίσης σας είναι δύσκολο να συγκρατηθείτε καλό θα ήταν να γράψετε σε ένα ημερολόγιο ή moodboard τι πρέπει να τρώτε κάθε μέρα, ώστε να το βλέπετε, να το έχετε ξεκάθαρο και φυσικά να το συνηθίσετε. 


7. Work work work 

Γυμναστείτε. Αποτελεί το μυστικό για την απώλεια βάρους. Θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, θα σας προσδώσει ευεξία και γιατί όχι θα σας βοηθήσει να ανεβαίνετε και τα σκαλιά πολύ πιο εύκολα. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε κάποια δεσμευτική συνδρομή στο γυμναστήριο, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εντάξετε μερικούς τρόπους άσκησης στην καθημερινότητά σας. Περπατήστε στη δουλειά, στο σούπερ μάρκετ, σηκώστε τα ψώνια με τα χέρια σας, κάντε τη yoga σας με το που ξυπνήσετε το πρωί και μην πάρετε το ασανσέρ! 


victoria-alexandrova-9zsinywvycm-unsplash.jpg

8. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Θα πρέπει να ορίσετε στόχους - ιδανικά μικρούς και βραχυπρόθεσμους - ώστε κάθε φορά που τους ολοκληρώνετε, να επιβραβεύετε τον εαυτό σας και να προχωράτε παρακάτω. Γνωρίστε τα όριά σας, ξεπεράστε τα αλλά και σεβαστείτε τα. Δώστε στον εαυτό σας μερικές cheat days και φροντίστε μαζί με την υγεία του σώματός σας, να ασχοληθείτε και με την υγεία της ψυχής σας!