fbpixel

Search icon
Search
Με αυτά τα ροφήματα μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ σας
TASTE

Με αυτά τα ροφήματα μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ σας

Εντάξτε τα στην καθημερινότητά σας


Η απόλαυση ενός ζεστού λαχταριστού καφέ είναι σίγουρα μια συνήθεια που δεν μπορούν πολλοί να περιορίσουν. Τι γίνεται όμως όταν ωθούμε τον οργανισμό μας στα άκρα, δίνοντάς του πολύ περισσότερη καφεΐνη από ότι χρειάζεται στην πραγματικότητα; Είναι γεγονός λοιπόν, ότι οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας μπορεί πολλούς από εμάς να μας έχει κάνει να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα από αυτό το αγαπημένο ρόφημα. Ωστόσο, μην αγχώνεστε, εάν κι εσείς επιθυμείτε να αποτοξινωθείτε για λίγο από τον καφέ σας έχουμε τη λύση.

Παρακάτω βρείτε τις top επιλογές, που μπορούν ν’ αντικαταστήσουν τον καφέ σας!

Νερό με Λεμόνι

1e2582be-4d2a-412d-b32c-2563e19bbb6e.jpeg

Το νερό με λεμόνι -ιδιαίτερα όταν καταναλώνεται το πρωί- αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ενυδάτωσης. Πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό μαζί με μισή κούπα από χυμό λεμονιού. Το συγκεκριμένο ρόφημα θα σας εξασφαλίσει την πρόσληψη βιταμίνης C, η οποία θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας, καθώς και την όψη της επιδερμίδα σας!

Green Tea

1732bd8c-f2ed-4753-813d-729d38aae493.jpeg

Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι ανακουφίζει από τα συμπτώματα διάφορων αλλεργιών, βελτιώνει την όραση, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Στην πλειοψηφία τους, τα τσάγια περιέχουν λιγότερη καφεΐνη, αλλά και περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ. Σε αντίθεση με τον τελευταίο δεν προκαλεί εθισμό και βοηθάει στους πονοκεφάλους. Παράλληλα, καταπολεμεί τις διαταραχές ύπνου που μπορεί να αντιμετωπίζετε συχνά εξαιτίας του καφέ

Smoothie

3cf68856-9b1b-4f37-a25b-747758d1d4c7.jpeg

Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα ροφήματα που μπορούν να καταναλωθούν το πρωί και να κρατήσουν την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε περισσότερα πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι και φύλλα παντζαριών. Προσθέστε επίσης, γιαούρτι, γάλα χωρίς λιπαρά ή σκόνη πρωτεΐνης αν είστε χορτοφάγοι, ενώ το αβοκάντο αποτελεί ένα καλό συστατικό που προκαλεί το αίσθημα κορεσμού που θα σας κρατήσει χορτάτους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας

Golden Milk

30ecb190-05ae-448b-a2a4-8e0abe026a6b.jpeg

Το golden milk ή αλλιώς γάλα κουρκουμά είναι μια αρκετά ξεχωριστή επιλογή, λίγο πιο spicy. Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό, όπως το να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αλλά και να ανακουφίζει από το κρυολόγημα. Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς με την παρακάτω συνταγή. 

Ζεστάνετε πάνω από μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι μια κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με 

Υλικά

  • 1/2 κ.γ κουρκουμά
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ
  • 1 κ.γ λάδι καρύδας
  • λίγο μέλι για την απαραίτητη γλυκύτητα και ελάχιστο μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε με ένα σύρμα, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά λίγο πριν το μείγμα βράσει και σερβίρετε σε μια κούπα. Στο τέλος, μπορείτε να προσθέσετε λίγη κανέλα για έξτρα γεύση.