fbpixel

Search icon
Search
After summer: 6 τρόποι να πατήσετε restart στην επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο
FACE & BODY

After summer: 6 τρόποι να πατήσετε restart στην επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο

Επιλέξτε τις κατάλληλες λύσεις


Παρόλο που το καλοκαίρι διαρκεί πρακτικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ας το παραδεχτούμε, όλοι αποχαιρετούμε - έστω και ανεπίσημα - τη σεζόν με το τέλος του Αυγούστου. Έτσι, η προετοιμασία για το φθινόπωρο είναι αυτές τις μέρες πιο επιτακτική από ποτέ. Η γκαρνταρόμπα μας απαιτεί ανανέωση και το δέρμα μας χρειάζεται επαναφορά μετά από μια σεζόν καλοκαιρινών απολαύσεων. Συχνές βουτιές στη θάλασσα, έκθεση στο αλάτι, αμέτρητες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και μια υποκείμενη αφυδάτωση από τα πολλά cocktails είναι μερικοί -μόνο- από τους λόγους που η «επανεκκίνηση της επιδερμίδας» κρίνεται απαραίτητη. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα must και σας προτείνουμε να τα ακολουθήσετε πιστά.
299669437-1840749409650256-6961635765513902748-n.jpg

Καθαρίστε σε βάθος τους πόρους σας

Μετά από μήνες ζεστών και υγρών θερμοκρασιών, είναι πιθανό να έχετε νιώσει ιδρώτα, βρωμιά και λιπαρότητα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματός σας. Ο ιδρώτας σας αναμεμειγμένος με το μακιγιάζ και τις περιβαλλοντικές ακαθαρσίες μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση της επιδερμίδας σας και να προκαλέσει φραγμένους πόρους. Για να βελτιώσετε την όψη των πόρων και να αποφύγετε τα σπυράκια, αποτοξινώστε την επιδερμίδα σας με μια μάσκα καθαρισμού.

Χημικό peeling

Ένα χημικό πίλινγκ έχει μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση για την αναζωογόνηση του δέρματός σας το φθινόπωρο, συγκριτικά με τις κλασικές επιλογές. Κατά τη διάρκεια ενός χημικού peeling, το διάλυμα εφαρμόζεται στο δέρμα σας για να ξεκινήσει η διαδικασία. Μόλις αυτό γίνει οι βλάβες από τις εξωτερικές στοιβάδες αφαιρούνται για να αποκαλυφθεί το νέο, υγιές δέρμα. Αυτή η τεχνική μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν το δέρμα σας έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο ή έχει αναπτύξει καφέ κηλίδες.

Ενυδάτωση, Ενυδάτωση Ενυδάτωση

Τώρα, περισσότερο από ποτέ οφείλετε να λάβετε υπόψιν την ενυδάτωση του προσώπου αλλά και του σώματος σας. Κρέμες ημέρας, κρέμες νύχτας, κρέμες με SPF, έλαια και κρέμες σώματος κρίνονται απόλυτα απαραίτητα. Το χλώριο, το αλμυρό νερό και οι ακτίνες UV έχουν τη δυνατότητα να «στεγνώσουν» το δέρμα σας, οπότε μην φοβάστε πως το παρακάνετε. Επιλέξτε κάποια κρέμα με ευεργετικά συστατικά όπως το ενυδατικό υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια που βοηθούν στην αποκατάσταση και διατήρηση του φυσικού φραγμού του δέρματος.

280253216-524039406108316-7844040350651373351-n.jpg

Microneedling

Αυτή η θεραπεία περιποίησης προσώπου είναι ιδανική για όσους χρειάζεστε λίγη περισσότερη αναζωογόνηση. Το Microneedling διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων και την ανάπτυξη του κολλαγόνου, συσφίγγει το δέρμα, αφαιρέσει τις κηλίδες ηλικίας και δημιουργήσει μια πιο λεία υφή. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας, στο δέρμα σας γίνονται μικρές τρύπες με μικροβελόνες σε όλη την επιθυμητή περιοχή, κάτι που κάνει την αναγεννητική του διαδικασία να ξεκινήσει. Μάλιστα, μετά από μια μόλις συνεδρία θα παρατηρήσετε πως και οι λεπτές γραμμές σας θα φαίνονται πιο λείες. Αυτή η διαδικασία αφήνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό, πιο λείο και πιο ανανεωμένο.

Αντιμετωπίστε οποιαδήποτε υπάρχουσα βλάβη από τον ήλιο

Μόλις η καλοκαιρινή σας λάμψη αρχίσει να ξεθωριάζει, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε κάποια σημάδια βλάβης από τον ήλιο όπως φακίδες, σκούρες κηλίδες ή ανομοιόμορφο τόνο δέρματος. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αναιρέσετε τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UV -γι' αυτό είναι τόσο σημαντική η καθημερινή χρήση αντηλιακού-, αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την ορατή εμφάνιση της ηλιακής βλάβης στην επιφάνεια του δέρματος με έναν ορό βιταμίνης C. Μπορεί να εξομαλύνει τον τόνο και την υφή του δέρματος σας ενώ αφήνει το δέρμα σας λείο και ενυδατωμένο.

HydraFacial προσώπου

Ένα HydraFacial θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται αναζωογονημένο με μια εξατομικευμένη έγχυση ορού για να πετύχετε τους στόχους περιποίησης της επιδερμίδας σας, είτε θέλετε λάμψη, είτε βαθιά ενυδάτωση. Η θεραπεία χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μικροδερμοαπόξεσης και ενυδατικών ορών για να προσφέρει ένα λαμπερό αποτέλεσμα.