fbpixel

Search icon
Search
Τα skincare hacks για τα οποία η δερματολόγος δε σας έχει μιλήσει ποτέ
FACE & BODY

Τα skincare hacks για τα οποία η δερματολόγος δε σας έχει μιλήσει ποτέ

Ανακαλύψτε και εσείς αυτά τα κρυμμένα gems


Το φθινόπωρο είναι η απόλυτη εποχή που όλοι επιστρέφετε στις συνήθειες σας. Ξεκινάτε ξανά συστηματική γυμναστική, αναθεωρείτε τις αποφάσεις του καλοκαιριού, ανανεώνετε τις online συνδρομές σας και τελικά αναζητάτε όλα όσα θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σας κάνοντας την απόλυτα λειτουργική. Πως θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν σας λέγαμε πως υπάρχουν 9 beauty hacks που μέχρι τώρα δε σας έχει αποκαλύψει κανείς; Βρήκαμε για εσάς τις απόλυτες λύσεις που θα σας συντροφεύσουν όλο το φθινόπωρο κάνοντας την ομορφιά -ξανά- piece of cake. 

face-woman-beauty.jpg

Για σμίλευση του προσώπου

Για την πραγματική αλλαγή του προσώπου υπάρχει μια σειρά από κινήσεις που κρίνεται απαραίτητη αλλά παρόλα αυτά λίγοι ακολουθούν. Υπάρχουν συσκευές που "προθερμαίνουν" και τονώνουν τους μύες του προσώπου όπως το κόκκινο LED φως. Οι "προβληματικές" περιοχές θερμαίνονται και σφίγγουν με τις ραδιοσυχνότητες και μετά ένας ειδικός μπορεί να αλλάξει τη δομή των μυών με συσκευές που παράγουν ελάχιστο ρεύμα. Τέλος με τη βοήθεια των cry tools ή με απλή εφαρμογή πάγου το τελικό αποτέλεσμα διαρκεί περισσότερο.

Κατά του πρηξίματος των ματιών

Το τσάι πικραλίδας είναι ιδανικό για το ξεφούσκωμα των ματιών, οπότε κάθε φορά που φτιάχνετε ένα ποτήρι, κρατήστε ένα φακελάκι για την περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Τοποθετήστε το στο ψυγείο και μόλις κρυώσει αφήστε το κάτω από τα μάτια σας για να απαλλαγείτε από τυχόν πρηξίματα. Ένα extra tip είναι ότι αν εφαρμόσετε και ένα παγάκι πάνω από το tea bag τότε το κρύο θα βοηθήσει να σφραγιστούν τα συστατικά του προϊόντος.

Το παγωμένο πρόσωπο

Μαζί με τις μάσκες σας, να έχετε πάντα μαζί σας μια συσκευή για μασάζ προσώπου. Είτε είναι ηλεκτρική, είτε ένα απλό jade roller φροντίστε ώστε να μένει παγωμένο στο ψυγείο για να προσφέρει στο δέρμα σας την καλύτερη κρυοθεραπεία για την εξάλειψη κάθε φλεγμονής.

face-red-lips.jpg

Το ζεστό και το κρύο

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα rollers προσώπου πρέπει να διατηρούνται παγωμένα στο ψυγείο. Αλλά υπάρχουν κάποιοι ειδικοί που αναφέρουν πως όταν είναι ζεστά μπορούν να βοηθήσουν στο άνοιγμα των πόρων για να εμποτιστούν τα συστατικά που επιλέγετε πιο βαθιά στο δέρμα. Βουτήξτε την κεφαλή του κυλίνδρου σε ζεστό νερό για 40 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια στεγνώστε την πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Παράλειψη περιποίησης

Μια στο τόσο, μετά τον καθαρισμό, αφήστε την υπόλοιπη νυχτερινή σας ρουτίνα και κοιμηθείτε με το δέρμα σας χωρίς προϊόντα. Κάντε το μία ή δύο φορές το μήνα, καθώς μερικές φορές ένα διάλειμμα είναι απαραίτητο. Θα παρατηρήσετε διαφορά στο πόσο ισορροπημένη είναι η επιδερμίδα σας και στο ότι τελικά η ρουτίνα σας θα γίνει πιο αποτελεσματική.

Ενισχύστε το δέρμα σας και τον ύπνο σας

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το κόκκινο και το υπέρυθρο φως βοηθούν σε προβλήματα ύπνου, οπότε σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τη μάσκα LED σας τη νύχτα. Θα διαπιστώσετε ότι κοιμάστε καλύτερα και πιο γρήγορα. Επιπλέον, διεγείρετε το κολλαγόνο και έχετε ιδανικά αποτελέσματα ενάντια στη γήρανση.

face-woman-makeup.jpg

Η μάσκα προσώπου matcha

Μία φορά την εβδομάδα, αναμείξετε τη σκόνη από matcha με λίγο γιαούρτι και λίγο λεμόνι και δημιουργήστε μια diy μάσκα που είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Θα φωτίσει, θα αποτοξινώσει και θα αναζωογονήσει το δέρμα σας στη στιγμή. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε πριν ξεκινήσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Μην παραλείπετε το mist προσώπου 

Κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών μηνών, διατηρήστε τα mist προσώπου στο ψυγείο για να ενισχύσετε τις καταπραϋντικές και δροσιστικές τους ιδιότητες. Αυτό το προϊόν που πολλές φορές παραλείπετε μπορεί να σας σώσει ανά πάσα στιγμή χαρίζοντας στο δέρμα σας αυτό που χρειάζεται, τη στιγμή που το χρειάζεται χωρίς καν να αγγίξετε το πρόσωπο σας.

Η κατάλληλη στιγμή για μασάζ

Οι περισσότεροι από εσάς κάνετε λίγο μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό μας όταν εφαρμόζετε τις ενυδατικές σας κρέμες, αλλά θα έπρεπε να το εντάξετε πιο εντατικά στη ρουτίνα σας. Με αυτό τον τρόπο θα τονώσετε και θα αποτοξινώσετε το πρόσωπο σας απομακρύνοντας παράλληλα και όλη την κούραση. Φροντίστε ώστε να εφαρμόσετε κάποιο έλαιο και ξεκινήστε το λεμφικό μασάζ χρησιμοποιώντας κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω.