fbpixel

Search icon
Search
8 approved μυστικά για την ιδανική skincare ρουτίνα την άνοιξη
FACE & BODY

8 approved μυστικά για την ιδανική skincare ρουτίνα την άνοιξη

Εσείς είστε έτοιμες γι' αυτήν την εποχή;


Οι μέρες του κρύου, ξηρού χειμώνα έχουν αρχίσει σιγά σιγά να περνούν και ήρθε η στιγμή να επικεντρωθείτε στην επιδερμίδα που επιθυμείτε να έχετε την άνοιξη. Μπορεί, λοιπόν, να πιστευτέ πως θα συνεχίσετε με τα ίδια προϊόντα που έχετε στο νεσεσέρ σας αλλά ήρθε η στιγμή να σας αποκαλύψουμε τις 8 major αλλαγές που οφείλετε να κάνετε στη skincare ρουτίνα σας. Κάθε εποχή έχει τις δικές τις απαιτήσεις και φέρνει μαζί της τα δικά της δεδομένα. Έτσι, πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσετε το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας και να αφήσετε όλα τα χειμερινά προϊόντα περιποίησης στην άκρη. 

Είναι καιρός να δώσετε στο δέρμα σας λίγη αγάπη και να το αναπληρώσετε όλα όσα του έλειψαν μετά από μήνες ξηρότητας.

1. Αποφύγετε τα βαριά foundations

tik-tok-new-trend-beauty.jpg

Η ζέστη και η υγρασία της άνοιξης δεν λειτουργούν καλά με τα βαριά foundations. Οι παχύρρευστες κρέμες και το μακιγιάζ μπορεί να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα στους πόρους και να οδηγήσουν σε σπυράκια, κάτι το οποίο θέλετε σίγουρα να αποφύγετε. Μεταβείτε σε πιο ελαφριά προϊόντα όπως μια καλή κρέμα BB, CC, foundation σε σκόνη ορυκτών και επενδύστε στο ντεμακιγιάζ με μικκυλιακό νερό. 

 2. Αλλάξτε την κρέμα ενυδάτωσης

Το δέρμα σας σίγουρα θα σας ευχαριστήσει για αυτό το βήμα. Η βαριά αποφρακτική ενυδατική σας προστατεύει το χειμώνα, από τον ξηρό αέρα, αλλά μπορεί παράλληλα να παγιδεύσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος την άνοιξη και να κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό. Αλλάξτε την ενυδατική κρέμα με κάποια που περιέχει υαλουρονικό οξύ, άλλα ενυδατικά συστατικά ή έχει ως βάση τα κεραμίδια. Αυτά τα συστατικά απορροφώνται πιο γρήγορα από το δέρμα και δεν θα το φράζουν.

3. Κάντε ειδικά peeling

Η άνοιξη είναι μια καλή περίοδος για να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για μια θεραπεία με χημικό peeling. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα, αναζωογονεί το δέρμα, μειώνει τις κηλίδες και τη θαμπάδα και φωτίζει τις ανώτερες στοιβάδες μέσω της αφαίρεσης του ανώτερου στρώματος του δέρματος. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι πυροδοτεί την παραγωγή κολλαγόνου, δίνοντας στο δέρμα μακράς διαρκείας, έντονη λάμψη.

beauty-trends.jpg

4. Μην παραλείπετε την απολέπιση του δέρματος

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, είναι απαραίτητο να κάνετε απολέπιση του δέρματος καθώς, αυτές τις εποχές, τείνετε να ιδρώνετε περισσότερο. Ωστόσο, αναζητήστε ήπια προϊόντα απολέπισης που περιέχουν οξέα φρούτων σταφυλιών, παπάγιας, ανανά ή κολοκύθας.

5. Προσθέστε αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας

Η ηλιακή ακτινοβολία γίνεται πιο έντονη κάθε χρόνο, και έτσι οι ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν το δέρμα αυξάνονται. Προσθέστε μια δόση αντιοξειδωτικών όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και νιασιναμίδη στην καθημερινή σας ρουτίνα. Θα προστατεύσουν το δέρμα σας από τη φθορά και θα λειτουργήσουν επίσης ως αντιγηραντικά συστατικά.

6. Επιλέξτε ένα όξινο καθαριστικό

Το όξινο καθαριστικό θα βοηθήσει στον έλεγχο της γυαλάδας και θα διατηρήσει τον ιδρώτα μακριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο ενυδατικό καθαριστικό για τη νυχτερινή ρουτίνα και κατά συνέπεια θα έχετε όλα τα οφέλη που επιθυμείτε.

beauty-lathi-sto-make-up.jpg

7. Η ρετινόλη είναι μόνο για τη νύχτα

Αν θέλετε να δείτε πραγματικές αλλαγές στην επιδερμίδα σας θα πρέπει οπωσδήποτε να προσθέσετε ρετινόλη στη ρουτίνα σας αυτήν την άνοιξη. Διατηρήστε τη συχνότητα μόνο μία έως δύο φορές την εβδομάδα εκτός εάν ο ειδικός που σας παρακολουθεί σας συστήσει κάτι διαφορετικό. Παρόλα αυτά μην ξεχνάτε να την τοποθετείτε στο δέρμα μόνο το βράδυ, ειδικά τώρα που η ηλιακή ακτινοβολία αυξάνεται.

8. Κάντε ένα check στις αλλεργίες σας

Οι πρησμένες σακούλες κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται στη γύρη ή σε άλλα αλλεργιογόνα και μπορεί να προκαλέσουν πιο έντονες ρυτίδες. Ακόμη μπορεί να υποφέρετε από φαγούρα στο δέρμα λόγω των αλλεργιογόνων στον αέρα. Παρακολουθήστε αν έχετε κάποιες αντιδράσεις και ζητήστε από το γιατρό σας μια λύση.