fbpixel

Search icon
Search
7 μυστικά hacks που δεν σας έχει πει η κομμώτρια σας
HAIR & NAILS

7 μυστικά hacks που δεν σας έχει πει η κομμώτρια σας

Δυναμώστε τα μαλλιά σας και απολαύστε το τέλειο αποτέλεσμα


Ακόμη και για εσάς που ανήκετε ανάμεσα στις πιο έμπειρες, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να πετύχετε την ποιότητα που δίνει το κομμωτήριο, στο σπίτι. Δεν οφείλεται απλώς στην τεχνογνωσία και στα επαγγελματικά εργαλεία που διαθέτουν και χρησιμοποιούν οι κομμωτές, αλλά και σε όλα όσα ξέρουν για την περιποίηση των μαλλιών. Είναι σίγουρο πως με τα χρόνια έχουν συγκεντρώσει αμέτρητες έξυπνες συμβουλές που κάνουν τα μαλλιά σας πιο λεία, πιο εντυπωσιακά και τα βοηθούν να παραμείνουν σταθερά και άψογα. Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις συμβουλές που καταφέραμε να αποσπάσουμε και ξεκινήστε να τις εφαρμόζετε -ήδη- από σήμερα.

mixie-haircut.jpg

Μην τα αγγίζετε 

Το να ακουμπάτε πολύ τα μαλλιά σας ή το να τα μαζεύετε συχνά μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Επομένως το να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του πόσο συχνά το κάνετε θα σας βοηθήσει να το αποφύγετε και τελικά να διατηρήσετε το hairstyle σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αποφύγετε το ζεστό ντους για να διατηρήσετε την ενυδάτωση

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει από τα μαλλιά σας τα απαραίτητα έλαια κάνοντας τα να φαίνονται και να είναι πολύ ξηρά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε σγουρά, τραχιά ή αφρο μαλλιά. Μειώστε τη θερμοκρασία και προτιμήστε το λούσιμο με χλιαρό νερό.

Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν στρατηγικά για να αποτρέψετε το μπέρδεμα

Σύμφωνα με τους κομμωτές, οι περισσότεροι άνθρωποι τρίβουν υπερβολικά τα μαλλιά τους από τη μέση και κάτω ενώ τα λούζουν. Αυτή είναι η στιγμή που εμφανίζονται τα μπερδέματα. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποτρέψετε αυτό είναι να τοποθετήσετε το σαμπουάν κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής. Το σαμπουάν που θα φτάσει τελικά στις άκρες είναι αρκετό για να καθαρίσει το σημείο και τα μαλλιά θα παραμείνουν καθαρά και χωρίς φθορές.

hair-heiley.jpg

Εφαρμόστε βιταμίνη C για να τονώσετε το χρώμα και τη λάμψη

Αυτό είναι ένα κόλπο που χρησιμοποιούν οι colorists εδώ και χρόνια, καθώς η βιταμίνη C αυξάνει τα οφέλη των υπόλοιπων προϊόντων και βοηθά στη μείωση της φθοράς. Μάλιστα, μπορεί και να φρεσκάρει και να τονίσει το χρώμα σας χωρίς καμία προσπάθεια. Χρησιμοποιήστε ένα τέτοιο προϊόν σε όλο το μήκος αλλά όχι στις ρίζες. 

Χρησιμοποιήστε μετάξι για να αυξήσετε τον όγκο 

Ο ύπνος με τα μαλλιά δεμένα, στο στέμμα του κεφαλιού σας, θα ανανεώσει τις ρίζες σας και θα δημιουργήσει όγκο που διαρκεί. Είτε επιλέξετε να κάνετε αυτό το trick με στεγνά, είτε με βρεγμένα μαλλιά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό. Παρόλα αυτά το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχάκι από μετάξι. Μειώνει την τριβή και το σπάσιμο που θα μπορούσε να προέλθει από ένα παραδοσιακό λάστιχο μαλλιών.

Κάντε τους τέλειους κυματισμούς χρησιμοποιώντας πλεξούδες

Για να αποκτήσετε τα τέλεια κόμματα ενώ παράλληλα δεν καταστρέφετε τα μαλλιά σας η λύση είναι μια: οι πλεξούδες. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τέσσερα ίσα τμήματα – δύο μπροστά και δύο πίσω και κάντε πλεξούδες. Στη συνέχεια περάστε το εργαλείο styling κατά μήκος του καθενός για πέντε δευτερόλεπτα σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 185°C. Μόλις τα μαλλιά κρυώσουν, αφαιρέστε το λάστιχο και χτενίστε τα με τα δάχτυλα σας.

highlights-hair.webp

Προσέξτε τον τρόπο που χειρίζεστε τις μπούκλες σας

Το στέγνωμα των σγουρών μαλλιών είναι μια δύσκολη διαδικασία. Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα μικροϊνών για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία και στη συνέχεια αντί να τρίβετε τα μαλλιά σας αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά ή με μια φυσούνα. Η αντίθετη διαδικασία θα καταστρέψει το φυσικό σχήμα και θα προκαλέσει φρεζάρισμα.