fbpixel

Search icon
Search
Gwyneth Paltrow: H αμφιλεγόμενη wellness ρουτίνα της και η απάντηση στα σχόλια των επικριτών της
PEOPLE & MOMENTS

Gwyneth Paltrow: H αμφιλεγόμενη wellness ρουτίνα της και η απάντηση στα σχόλια των επικριτών της

Η γνωστή ηθοποιός και guru ευεξίας θέλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα


Είναι αλήθεια ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η Gwyneth Paltrow έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τις ακραίες δηλώσεις της περί των τακτικών ευεξίας σώματος και νου που ακολουθεί η ίδια, αλλά και προτείνει κάθε τόσο και λιγάκι στους πιστούς οπαδούς του wellness community της, το οποίο ακούει στο όνομα goop. Mε βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η ηθοποιός ανήκει στην κάστα των celebrities που πολλοί αγαπούν να μισούν! 

shutterstock-1544970053.jpg

Έχοντας εφεύρει μια σειρά από πολυπόθητα αντικείμενα, που δεν έχουν περάσει απαρατήρητα - ποιος ξεχνάει το iconic κερί της με άρωμα από τον κόλπο της(!) αλλά και τα boyfriend breakfast, που έχει καθιερώσει από την εποχή της σχέσης της με τον Brad Pitt. H Gwyneth δεν φοβάται να προκαλεί και αυτό το απέδειξε για ακόμη μια φορά με αφορμή ένα από τα πιο πρόσφατα βίντεό της στο TikTok, το οποίο έγινε μέσα σε λίγα λεπτά viral στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα λοιπόν, η 50χρονη Paltrow εμφανίστηκε στο show "The Art of Wellness του Dear Media", περιγράφοντας τη διατροφή της ως ένα μείγμα διαλειμματικής νηστείας και παλαιοφαγίας, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι καταναλώνει καφέ το πρωί, ζωμό από κόκαλα το μεσημέρι και πολλά λαχανικά στο δείπνο.

@dearmedia #gwynethpaltrow shares her daily wellness routine on The Art Of Being Well, listen now ???? #wellnessroutine #healthandwellness #healthylifestyle #routines #goop #podcastclips ♬ Aesthetic - Tollan Kim

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να υποστηρίξω την αποτοξίνωσή μου», είπε, κάνοντας μερικούς από τους θεατές να αναρωτηθούν: «αποτοξίνωση από τι;» 

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανησύχησαν για το γεγονός ότι οι πιο επιρρεπείς θεατές μπορεί να προσπαθήσουν να υιοθετήσουν αυτήν την περιοριστική δίαιτα. «Αυτό που περιγράφεται σε αυτό το βίντεο είναι μία διαταραγμένη διατροφή», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Είναι επικίνδυνο. Είναι θανατηφόρο. Περισσότερο απ' ό,τι θα είναι ποτέ το πάχος», υποστήριζαν άλλοι. 

shutterstock-183457049.jpg

Λίγο αργότερα, η ηθοποιός απάντησε στις κριτικές που δέχτηκε κατά τη διάρκεια ενός Q+A στο Instagram Story της. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό για όλους να γνωρίζουν ότι το βίντεο που είδατε ήταν ένα podcast, όπου που μοιράστηκα με το κοινό το πρόγραμμα που ακολουθώ με τον γιατρό μου», ξεκίνησε να λέει. «Πρόκειται, λοιπόν, για ένα άτομο με το οποίο συνεργάζομαι εδώ και πάνω από δύο χρόνια για να αντιμετωπίσω κάποια χρόνια προβλήματα υγείας.»

Συνέχισε: «Έχω Long Covid και ο τρόπος που εκδηλώνεται για μένα είναι με πολύ υψηλά επίπεδα φλεγμονής με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, συνεργάζομαι με τον Dr. Cole για να επικεντρωθώ στην πρόσληψη των κατάλληλων τροφών. Έτσι έχω καταφύγει σε πολλά μαγειρεμένα λαχανικά, σε όλα τα είδη πρωτεϊνών και στους υγιείς υδατάνθρακες ώστε να μειωθεί πραγματικά η φλεγμονή. Λειτουργεί πολύ καλά!» 

Η Paltrow πρόσθεσε ότι η εμφάνισή της στο podcast είχε σκοπό να είναι «μια διαφανής ματιά σε μια συζήτηση μεταξύ εμού και του γιατρού μου» και «δεν είχε σκοπό να αποτελέσει συμβουλή για οποιονδήποτε άλλον.» 

3-mCBrJ.jpg

Πρόσθεσε: «Είναι πραγματικά μόνο αυτό που λειτούργησε για μένα, και ήταν πολύ ισχυρό και θετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι τρώω έτσι όλη μέρα, κάθε μέρα. Και παρεμπιπτόντως, τρώω πολύ περισσότερα από ζωμό οστών και λαχανικά. Τρώω πλήρη γεύματα και έχω επίσης πολλές μέρες που τρώω ό,τι θέλω. Ξέρετε, καταναλώνω και πατάτες τηγανιτές! Η βασική μου γραμμή είναι πραγματικά να προσπαθώ να είμαι υγιής και να επιλέγω τροφές που ηρεμούν το σύστημά μου.»

Κατανοούμε λοιπόν, ότι είναι αδύνατο να έχετε πλήρη εικόνα της υγείας και της διατροφής κάποιου μέσα από ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων. Αν και είναι σημαντικό να το έχετε αυτό κατά νου ενώ κάνετε scroll στο TikTok, είναι εξίσου σημαντικό για τις διασημότητες και τους δημιουργούς περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης της Gwyneth Paltrow, να σκέφτονται πολύ πριν παρουσιάσουν τις πολύ συγκεκριμένες ιατρικές θεραπείες ως «ρουτίνες ευεξίας»!