fbpixel

Search icon
Search
6 κοντά κουρέματα που μπορούν να ταιριάξουν σε όλες
HAIR & NAILS

6 κοντά κουρέματα που μπορούν να ταιριάξουν σε όλες

Βρείτε αυτό που σας αρέσει και δοκιμάστε το άμεσα


Αν υπάρχει μια τάση στα μαλλιά για την οποία μιλούν όλοι -και- το 2022 τότε αυτή είναι σίγουρα τα κοντά κουρέματα. Χάρη στο Pinterest, είδαμε το κούρεμα του "χταποδιού" -τα πολλαπλά και στραβά στρώματα μοιάζουν με πλοκάμια-, τα κτυπήματα στο μπότονελ -μια πιο εύκολη εκδοχή της κουρτίνας- και το ενστικτώδες κούρεμα -μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι στυλίστες στο Λονδίνο για να βεβαιωθούν ότι το νέο στυλ είναι εντελώς μοναδικό-. Αλλά όσον αφορά τις τάσεις της Google, είναι το κλασικό κούρεμα bob που συγκεντρώνει τις περισσότερες αναζητήσεις καθημερινά. Πέρυσι, το γαλλικό bob, το fringed bob και το Roaring Twenties bob κυριάρχησαν, καθώς οι περισσότεροι από εμάς επισκεφθήκαμε το κομμωτήρια μας μετά από μήνες. Και αν κρίνουμε από το TikTok, το Instagram και το Pinterest, τα κοντό, αιχμηρό στυλ συνεχίζουν να κυριαρχούν στα κορυφαία salons — και είναι ακόμη πιο χαριτωμένα από τα περσινά.

The Boyfriend Bob

bob-hairstyle-hair.jpg
@kaybenes_hair

Ο κομμωτής και παρουσιαστής Neil Moodie προβλέπει ότι ο «boyfriend bob» θα είναι o μεγάλος νικητής αυτή τη χρονιά. "Επαγγελματικά γνωστό ως "box bob", το "boyfriend bob" είναι ένα αιχμηρό, αμβλύ κομμένο bob, που κάθεται ή ακριβώς κάτω από το μήκος του σαγονιού", λέει. "Ιδανικά δεν υπάρχουν στρώσεις και το κούρεμα μοιάζει με κούρεμα με κουρτίνες της δεκαετίας του '90 - αλλά πιο μακρύ, με μεσαία χωρίστρα. Μπορεί να φορεθεί ίσιο ή με απαλό κυματισμό."

The je ne sais quoi Bob

bob-haircut-hair-brunette.jpg
@gabie.godfrey
Έχετε ακούσει για το γαλλικό bob, που φτάνει μέχρι το πηγούνι και έχει έντονη υφ), καθώς και το ευρωπαϊκό bob, λίγο πιο κοντό μπροστά για να σηκώνει το πρόσωπο. Το je ne sais quoi bob είναι η πιο κομψή εκδοχή. Εμπνευσμένο από τους πιο πολυφωτογραφημένους street stylers του Παρισιού, ο Tom Warr, διευθυντής ακαδημιών στο Blue Tit Salon, πιστεύει ότι θα δούμε πολλά περισσότερα από αυτό το στυλ. "Οι άνθρωποι εξακολουθούν να διατηρούν το ανάγλυφο, δασύτριχο στοιχείο γύρω από το πρόσωπο και τη φράντζα, αλλά αφαιρούν τις μακριές κλειδαριές. Είναι χαριτωμένο, φρέσκο ​​και διαχρονικό."

The Right Angle Bob

bob-haircut-hair.jpg
@pinkdagger

Η Chie λέει ότι οι πολύ κοντές, αιχμηρές τάσεις του bob τείνουν να λειτουργούν καλύτερα σε λεπτά, ίσια μαλλιά. Αλλά όσοι έχουν μαλλιά στην πιο "χοντρή πλευρά" μπορούν να το φορέσουν επίσης. Η Chie συνιστά να επενδύσετε σε ένα βραζιλιάνικο πιστολάκι. «Αυτό βοηθά στην εξάλειψη του φριζαρίσματος για λαμπερά, λεία μαλλιά». Λατρεύουμε αυτό το κόψιμο γωνίας και είμαστε σίγουρες πως θα το αγαπήσετε και εσείς.

'70s Textured Bob

10852694.jpg
@jamesjustnow

Ο Paco Latorre, δημιουργικός διευθυντής στο Live True London, προβλέπει ότι ο έρωτάς μας με τα μαλλιά της δεκαετίας του '70 δεν θα φύγει. Αντί για φουσκωμένα κύματα, τώρα μιλάμε για «ανάγλυφες» δονήσεις, όπως αυτό το bob με κρόσσια της δεκαετίας του '70 που δημιουργήθηκε από τον James Samuel στο Hershesons. Με ένα τέτοιο κόψιμο, το σπρέι υφής είναι ο καλύτερος σας φίλος — ειδικά αν έχετε πολύ ίσια ή λεπτά μαλλιά. Δοκιμάστε το Dry Texture Spray της Moroccanoil και τρίψτε απαλά τμήματα μαλλιών ανάμεσα στα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε μια κομψή εμφάνιση στις άκρες.

The Long Bob, Reinvented

bob-haircut-lob-straight-hair.jpg
@daisymayhaywood

Είναι η επιστροφή του long bob (γνωστός και ως «lob»). «Το lob θα είναι και πάλι τόσο δημοφιλές», λέει η Chie, «καθώς επιτρέπει στα μαλλιά να μεγαλώσουν μέσα σε λίγους μήνες, κάτι που είναι υπέροχο αν έχετε συνηθίσει να έχετε μακριά μαλλιά και δεν είστε έτοιμοι να αφοσιωθείτε σε ένα κοντό κούρεμα." Μπορείτε ακόμη και να σηκώσετε τα μαλλιά σας. «Λίγο επιπλέον μήκος θα σας επιτρέψει να πετύχετε αυτή τη μίνι αλογοουρά για κορίτσια που είναι παντού αυτή τη στιγμή», ή ακόμα και ένα στυλ με κλιπ που αποτελεί το απόλυτο trend.

The Mob

lob-bob-haircut.jpg
@aprilchristinataylor

Όταν το mullet συναντά τον βοβ, γεννιέται το mob. Καθώς τέτοια στυλ ήταν σε όλο το διαδίκτυο πέρυσι, οι ειδικοί επιμένουν πως αυτά θα συνεχίσουν να κερδίζουν δημοτικότητα το 2022, συμπεριλαμβανομένης αυτής της σύντομης και πολυεπίπεδης εμφάνισης από την ανεξάρτητη στιλίστα April Christina Taylor στο Instagram.