fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Σγουρά μαλλιά: Ο απόλυτος οδηγός με όλα τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε

Σημειώστε τις δικές σας ελλείψεις και λάμψτε μέσα από τις παρακάτω επιλογές


Σγουρά μαλλιά: Ο απόλυτος οδηγός με όλα τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε

Τα σγουρά μαλλιά έχουν μια περίπλοκη φήμη. Θεωρούνται απείθαρχα, ανεξέλεγκτα και απίστευτα υψηλής συντήρησης. Όλοι πιστεύουν πως χρειάζεται αρκετή υπομονή για να τα διατηρήσουν στο κατάλληλο σημείο, και μάλλον έχουν δίκιο. Δε θα σας πούμε ψέματα πως δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή αλλά θα σας δείξουμε όλα τα προϊόντα που θα κάνουν τη ζωή σας ακόμη πιο εύκολη. Άλλωστε, όπως κάθε άλλο μέρος του σώματος σας έτσι και αυτό θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και στοχευμένα tricks. Παρακάτω σας αναλύουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κούρεμα αλλά και τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας λύσουν τα χέρια.

curly-shag.jpg


Κομμωτήριο και σπίτι

Εσείς που έχετε σγουρά μαλλιά σίγουρα θα γνωρίζετε πως το κούρεμα αποτελεί -κάθε φορά- μια πρόκληση. Αν από την άλλη είστε λίγο τυχερές θα έχετε συνειδητοποιήσει πως ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να σας φέρει εκεί ακριβώς που επιθυμείτε. Για αυτό το λόγο χρειάζεστε έναν στυλίστα που να είναι εξοικειωμένος, άνετος, υπομονετικός και με αυτοπεποίθηση με σγουρά, ανάγλυφα μαλλιά. Κάποιον που ακούει προσεκτικά και δεν θέλει να αποκλίνει αυτόματα από το styling της φυσικής σας υφής. Κάποιον που κατανοεί το σχήμα και τη δομή του όγκου και είναι στην ευχάριστη θέση να αγκαλιάσει την ταυτότητα της πιο φυσικής κατάστασης των μαλλιών σας. Πάνω από όλα, αναζητήστε έναν hair stylist που θα χαίρεται να σας κόψει τα μαλλιά και δε θα το κάνει απλώς σαν να είστε ο επόμενος πελάτης.

Όσον αφορά την τεχνική, μια επιλογή που ορκίζονται πολλοί είναι το dry cut, όπως ακριβώς ακούγεται. Τα "ξηρά κοψίματα" είναι πιο ακριβή όταν πρόκειται στο τελικό αποτέλεσμα να δοθεί προσοχή στο σχήμα και στην εξοικονόμιση μήκους. Όσο για το πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεστε, αυτό εξαρτάται από τα μαλλιά σας. Κάθε τέσσερις μήνες για αφαίρεση των άκρων είναι η γενική σύσταση, αλλά αν παρατηρήσετε σπασμένες άκρες ή τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν, μπορείτε να το προσαρμόσετε όπως χρειάζεται. Αν τώρα αναρωτιέστε τι είναι ιδανικό για εσάς, η καλύτερη εμφάνιση είναι αυτή που ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σας και σας κάνει να νιώθετε καταπληκτικά. Μοιραστείτε την καθημερινή σας ρουτίνα με τον κομμωτή σας: αν δεν περιποιείστε τα μαλλιά σας απίστευτα, μπορεί να σας προτείνουν να μην κάνετε κούρεμα που απαιτεί καθημερινό styling, όπως τα bangs.

 Absolute yes

Absolute yes

Surf Spray, Bumble and Bumble, Attica

BUY ME
 Silicone free

Silicone free

Curl Shampoo, Virtue, Sephora

BUY ME
 Invigo power

Invigo power

Nourishing Shampoo Nutri-Enrich For Intense Nutrition, Wella Professionals, Sephora

BUY ME
 Natural me

Natural me

BeE Curly™ Co Wash, Aveda, Attica

BUY ME
 Good Behaviour

Good Behaviour

Spirulina Protein Smoothing Spray, IGK, Sephora

BUY ME
 Remedial product

Remedial product

Brazilian Joia Conditioner, Sol De Janeiro, Sephora

BUY ME
 Must have

Must have

Nutricurls Deep Treatment Mask, Wella Professionals, Attica

BUY ME
 For curls

For curls

Twisted Elastic Cleanser, Sebastian, Hondos Center

BUY ME
 Spray it

Spray it

Micellar Hair Refresher, Aveda, Hondos Center

BUY ME

Do: Απλώστε πρώτα conditioner στις άκρες των μαλλιών και δουλέψτε μέχρι το μεσαίο μήκος, ποτέ απευθείας στη ρίζα. Όταν χτενίζεστε ή ξεμπερδεύετε, ξεκινήστε πάντα από τις άκρες των μαλλιών πρώτα και όταν χτενίζεστε, χτενίστε προς τα έξω – τα μαλλιά ξεμπερδεύουν πιο εύκολα. Για kinky και κουλουριασμένες υφές, διαχωρίστε τα μαλλιά σε κομμάτια καθώς βάζετε το leave-in conditioner και ξεμπερδεύετε—κάνει το styling πιο διαχειρίσιμο. 

Don't: Μην λούζεστε πολύ συχνά, μην ξεχνάτε να αλλάζετε προϊόντα μαλλιών ανάλογα με την εποχή. Ο κάθε καιρός έχει τις ιδιαιτερότητες του. Ακόμη, μην πιέζετε τα μαλλιά στην πετσέτα μετά το μπάνιο. Μια καλή εναλλακτική είναι απλώς να τα ακουμπάτε ταμποναριστά για να ενισχύσετε την μπούκλα σας και να μειώσετε την τριβή.

curly-bob-AhTQM.jpg

Τα προϊόντα που δουλεύουν

Η φιλοσοφία πίσω από τα προϊόντα για μπούκλες έχει να κάνει περισσότερο με τις καλές φόρμουλες και με την τεχνική και τη ρουτίνα. Η αποφυγή των θειικών αλάτων και τη σιλικόνης, τα οποία είναι λάθος για τις μπούκλες είναι must. Τα θειικά άλατα, τα οποία προστίθενται στα περισσότερα σαμπουάν για να δημιουργήσουν αφρό, τείνουν να αφαιρούν από τα μαλλιά από τα φυσικά τους έλαια, ενώ οι σιλικόνες, που προστίθενται για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της υγρασίας, στην πραγματικότητα κάθονται πάνω από τα νήματα σας και δημιουργούν συσσώρευση. 

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσετε και ότι τα μαλλιά με μπούκλες ανήκουν ανάμεσα στους πιο ευαίσθητους τύπος μαλλιών. Υπάρχει αυτή η γενική εσφαλμένη αντίληψη ότι είναι στην πραγματικότητα πολύ δυνατά ή «χοντρά», αλλά ισχύει ακριβώς το αντίθετο.