fbpixel

Search icon
Search
5 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να είστε όχι μόνο καλύτεροι σύντροφοι αλλά και φίλοι
ARTS & CULTURE

5 βιβλία που θα σας βοηθήσουν να είστε όχι μόνο καλύτεροι σύντροφοι αλλά και φίλοι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μία πετυχημένη σχέση


Τα βιβλία έχουν μια ιδιαίτερη θέση στη ζωή μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καραντίνας μας κρατάνε συντροφιά. Πόσο όμορφο είναι όταν αποκτούμε πράγματα από αυτά και τα εφαρμόζουμε στη ζωή μας; Όλοι πιστεύαμε ότι στις ανθρώπινες σχέσεις γινόμαστε καλύτεροι μόνο μέσα από εμπειρίες και λάθη που κάνουμε. Σίγουρα, χωρίς τα σφάλματα δε θα είχαμε τη δυνατότητα ανάπτυξης και εξέλιξής. Κανείς δε γεννήθηκε με την ικανότητα του να είναι καλός σύντροφος και φίλος. Είναι μια πληθώρα δεξιοτήτων και γνώσεων που ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να βελτιώσει. Όσο περισσότερο εκπαιδευτούμε να καταλαβαίνουμε την απέναντι πλευρά, τόσο καλύτερα «εξοπλισμένοι» θα είμαστε, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ουσιαστικούς δεσμούς.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη βιβλίων σχέσεων που γράφτηκαν είτε από ειδικούς είτε από θεραπευτές και ψυχολόγους. Παρακάτω θα βρείτε 5 από αυτά που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πράγματα για τον εαυτό σας με στόχο να γίνετε καλύτεροι σύντροφοι αλλά και φίλοι!

Οι επτά πνευματικοί νόμοι του έρωτα

22-CqRdg.jpg

Ο έρωτας είναι κοινή εμπειρία τόσο στη συναισθηματική όσο και τη σεξουαλική έκφρασή του. Πόσο αληθινά όμως ερωτευόμαστε; Το βιβλίο αυτό προτείνει επτά πανίσχυρες αρχές, που, αν τις εφαρμόσετε πιστά, θα μεταμορφώσουν ριζικά την ερωτική σας ζωή. Το βιβλίο αποσκοπεί στο να συμφιλιώσετε την καρδιά µε το ένστικτο, να λυτρωθείτε από κοινωνικές ενοχές και ψυχολογικά ταµπού, να αγαπήσετε αλλά και ν' αγαπηθείτε ουσιαστικά.

Ψυχο-λογικές σχέσεις

sxeseiscover.jpeg

Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητημάτων που απασχολούν όλους µας. Θέματα όπως η μη σωστή επιλογή συντρόφου, η έλλειψη επικοινωνίας με το ταίρι μας αλλά και η εκμάθηση στη σωστή διαχείριση των καταστάσεων που μας δυσκολεύουν είναι μερικά από αυτά, με τα οποία θα έρθετε αντιμέτωποι διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. 

Σχέση στοργής ή σχέση οργής;

ped.jpeg

Η ανάγκη να μη χάσουμε αυτόν που αγαπάμε είναι το δυνατότερο κίνητρο να στραφούμε προς τον εαυτό μας, να βρούμε την αλήθεια μας και να ολοκληρωθούμε ως άνθρωποι μέσα από μια αληθινή διαπροσωπική σχέση που υπαγορεύει ο κόσμος του έρωτα και της αληθινής αγάπης. Σε αυτό το βιβλίο ακολουθείται η πορεία μιας θεραπευτικής συνεδρίας όπου θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε και να μάθετε τον εαυτό σας, να κατανοήσετε το σύντροφό σας και να αλλάξετε τις συμπεριφορές που δεν είναι καθόλου βοηθητικές για τη σχέση σας.

Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις ανθρώπους

22-hVNu6.jpg

Οι ακλόνητες, δοκιμασμένες στο χρόνο συμβουλές του συγγραφέα Ντέηλ Κάρνεγκι έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ανέβουν τη «σκάλα» της επιτυχίας στην επαγγελματική και στην προσωπική τους ζωή. Ένα από τα σημαντικότερα, πρωτοποριακά βιβλία όλων των εποχών, θα σας διδάξει τους τρόπους για να είστε αρεστοί στους ανθρώπους αλλά και να αποδέχονται τις απόψεις σας. Plus, θα ανακαλύψετε τους τρόπους για να αλλάζετε τους ανθρώπους χωρίς να προκαλείτε δυσαρέσκειες αλλά θα γνωρίσετε και πολλά ακόμη που θα σας κάνουν καλύτερο φίλο.

    Η μαγεία του ανθρώπινου μυαλού

    20201215003225-i-mageia-tou-anthropinou-myalou.jpeg

    Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε τι είναι η «μαγεία». Θα σας δοθούν απαντήσεις, σε ερωτήσεις όπως: Μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε το ανθρώπινο μυαλό και τον τρόπο σκέψης μας; Τι θα συνέβαινε αν καταφέρναμε να ανακαλύψουμε το «πώς»; Κατανοώντας γιατί κάνουμε ότι κάνουμε, μας δίνεται η δυνατότητα να μπορέσουμε να αλλάξουμε πρώτα τον τρόπο σκέψης μας και έπειτα τις πράξεις μας. Μόλις μάθουμε τον τρόπο, θα καταφέρουμε εύκολα να «διαβάσουμε» και τους άλλους ανθρώπους.

    Συνεχώς εξελισσόμαστε σαν άνθρωποι, σαν φίλοι και σαν σύντροφοι. Ας διαβάσουμε τα σωστά βιβλία λοιπόν, ας μάθουμε πως να διαχειριζόμαστε ανθρώπους και καταστάσεις στη ζωή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να είμαστε πάντοτε σε θέση δημιουργήσουμε και να διατηρούμε δεσμούς με ουσία.