fbpixel

Search icon
Search
5 tools για να επιτύχετε την καλύτερη προπόνηση
WELLNESS

5 tools για να επιτύχετε την καλύτερη προπόνηση

Εντάξτε τα στη λίστα σας


Αν η γυμναστική είναι μόνο το hobby σας ή απλά ο καθιερωμένος τρόπος ζωής σας, τότε σίγουρα γνωρίζετε πως για να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε πρέπει να είστε σωστά εξοπλισμένες. Ποια αντικείμενα πρόκειται να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες της σύγχρονης γυναίκας, που θέλει να προλαβαίνει την καθημερινή της προπόνηση, ενώ παράλληλα ακολουθεί τις τάσεις της μόδας πάντα και παντού; Ανακαλύψτε παρακάτω τα tools που χρειάζεστε για μια επιτυχημένη προπόνηση.

1. Trainers

shutterstock-623600189.jpg

Τα sneakers αποτελούν το Α και το Ω του αθλητικού εξοπλισμού σας. Διαφέρουν από άθλημα σε άθλημα, ενώ πολλά γυμναστήρια δεν αφήνουν τους επισκέπτες τους να κυκλοφορούν στους διαδρόμους χωρίς αυτά. Μην παραλείπετε να έχετε παραπάνω από ένα διαφορετικά ζευγάρια. Γιατί; Τα παπούτσια για το δρόμο και το απλό περπάτημα είναι ελαφριά και ευλύγιστα, σε αντίθεση με αυτά που έχουν πιο «επιθετικό» πάτο για στέρεα τριβή. Εάν τρέχετε σε μεγάλες αποστάσεις, τότε σίγουρα θέλετε σταθερότητα και υποστήριξη. Μάλιστα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ισχυρή κεντρική υποστήριξη του παπουτσιού, αφού αυτό είναι το σημείο που εμποδίζει τους αστραγάλους να μετακινούνται προς τα μέσα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

2. Leggings

shutterstock-1535151608.jpg

Λίγα πράγματα είναι πιο ενοχλητικά από το να χρειάζεται να σταθεροποιείτε το κολάν συνεχώς στην μέση σας, καθώς η βαρύτητα τραβάει το ύφασμα προς το έδαφος με κάθε βήμα. Επιλέξτε τα κατάλληλα leggings, τα οποία θα διατηρούν την ελαστικότητα τους, θα διευκολύνουν την κίνηση σας και ταυτόχρονα θα αναδεικνύουν την σιλουέτα σας. Η σωστή φόρμα γυμναστικής σας κρατάει στην θερμοκρασία που ενδείκνυται, βοηθάει στην άνεση κινήσεων και παράλληλα πρέπει να έχει αναπνεύσιμο ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της σωστής άθλησης είναι η προσαρμοστικότητα των ρούχων που επιλέγετε. Κρατήστε το χρώμα του κολάν σας σε ήπιους και σκούρους τόνους, συνδυάζοντας το με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αθλητικά παπούτσια της άνοιξης και επενδύστε σε πρωτότυπα bralets για μοντέρνους σχεδιασμούς.

3. Ισοθερμικό

shutterstock-1569643261.jpg

Τώρα το φθινόπωρο, το κλίμα της Ελλάδας είναι πιο απρόβλεπτο, γι’ αυτό, όλοι οι άνθρωποι της γυμναστικής προφυλάσσουν τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση ενός σωστού ισοθερμικού με μακρύ μανίκι είναι ακόμη απαραίτητη, εντός και εκτός γυμναστηρίου. Αυτό σας βοηθάει να ιδρώνετε περισσότερο, αποβάλλει τις περίσσιες τοξίνες από τον οργανισμό σας και παράλληλα σας επιτρέπει να χάνετε πόντους. Επιλέξτε να το φορέσετε μέσα από φαρδιά hoodie ή slimfit ζακέτες. Τέλος, φροντίστε το ύφασμα του ισοθερμικού σας να περιέχει συνθετικό, ώστε να καταπολεμά τις ανεπιθύμητες μυρωδιές.

4. Exercise Mat

elena-kloppenburg-eruc4fttcuo-unsplash.jpg

Είτε σας αρέσει το μοναχικό jogging, είτε ακολουθείτε personal πρόγραμμα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γυμναστηρίου, το χαλάκι γυμναστικής αποτελεί το απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε fan της άθλησης. Σε διάφορα χρώματα, σχέδια, υφές και μήκη επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στην προπόνηση, αλλά και το στιλ σας. Τολμήστε το σε φωτεινά χρώματα του ουράνιου τόξου για outdoors γυμναστική, ενώ αποκτήστε ακόμη ένα εφεδρικό σε πιο σκούρες αποχρώσεις για τους μήνες του χειμώνα. Μη διστάζετε να παίρνετε πάντα και παντού το ειδικό, δικό σας, exercise mat, αφού αυτό θα σας διευκολύνει κατά τη διάρκεια διαφόρων ειδών γυμναστικής, όπως yoga και pilates. Παράλληλα, φροντίστε αυτό να έχει την κατάλληλη απορροφητικότητα, ώστε να προφυλάσσει από τους κραδασμούς, να είναι αδιάβροχο, να μη γλιστράει και να παρέχει αντιβακτηριακή προστασία, αφού η υγιεινή πρέπει να είναι πάνω από όλα.

5. Σωστή ενυδάτωση

shutterstock-1932454316.jpg

Η ενυδάτωση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα, λίγο πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την γυμναστική σας, αφού βοηθά στην αναπλήρωση των ανόργανων στοιχείων που χάνονται. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν πως η κατανάλωση νερού συστήνεται πριν την έναρξη της άσκησης, ώστε ο οργανισμός να είναι πλήρως ενυδατωμένος. Αντιθέτως, στην περίπτωση που η διάρκεια της γυμναστικής σας είναι πάνω από 1 ώρα, επιβάλλεται η κατανάλωση αθλητικού ποτού με σάκχαρα και ηλεκτρολύτες. Όταν ολοκληρώνετε το τρέξιμο ή το stretching σας, και οι μύες σας είναι ακόμα ζεστοί, χαλαρώστε στο σπίτι με ένα λουτρό άλατος, που θα έχει σωστή επίδραση και θα προλαμβάνει ενδεχόμενους τραυματισμούς σας. Τα «άλατα» παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών του σώματός σας, αποτελώντας κύριο μέρος της διαδικασίας ανάκαμψης. Επιλέξτε ανάμεσα από μια σειρά διαφορετικών athletic bath salts που κυκλοφορούν στην αγορά, κρατήστε το νερό της μπανιέρας σε χλιαρές θερμοκρασίες - απαγορεύεται το καυτό μπάνιο – και προτιμήστε το άρωμα λεβάντας που θα σας προσφέρει τη χαλαρωτική αίσθηση που χρειάζεστε μετά από έντονη γυμναστική.