fbpixel

Search icon
Search
5 outdated τάσεις τζιν που αφαιρούμε από την ντουλάπα μας πριν έρθει το φθινόπωρο
TRENDS & CATWALKS

5 outdated τάσεις τζιν που αφαιρούμε από την ντουλάπα μας πριν έρθει το φθινόπωρο

Η νέα σεζόν πλησιάζει και ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας


Γνωρίζουμε πως ακόμα βρισκόμαστε στην εποχή των μαγιό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το καλοκαίρι θα τελειώσει σύντομα και τώρα είναι η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τουλάχιστον τι θα θέλαμε να προσθέσουμε στη φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα. Αλλά πριν προσθέσουμε έστω και ένα πράγμα στη ντουλάπα μας, πρέπει πρώτα να κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα, ξεκινώντας από τη συλλογή των τζιν.

Ένα denim παντελόνι αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο βασικά κομμάτια μιας διαχρονικής, capsule γκαρνταρόμπας. Εξαιτίας αυτού, πολλές από εμάς έχουμε στην κατοχή μας μια εκτεταμένη συλλογή την οποία δεν εκμεταλλευόμαστε. Την τελευταία μισή δεκαετία περίπου, οι τάσεις των τζιν έχουν αποκτήσει μια άλλη υπόσταση, με περισσότερα κοψίματα, μήκη και χρώματα για να διαλέξετε. 

Keep scrolling για να δείτε τις ξεπερασμένες τάσεις στα τζιν και με ποιες αξίζει να τις αντικαταστήσετε  πριν φτάσει ο Σεπτέμβριος

OUT: Ψηλόμεσα και στενά
IN: Σχήμα barrel

958f277dd16a57ecec37c5302aa194ea.jpg
Image source: @sullivang_

Δεδομένου του πόσο δημοφιλή ήταν τα ψηλόμεσα, στενά τζιν πριν από αρκετά χρόνια, ήταν κάποτε δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι θα σταματήσουν να βρίσκονται ανάμεσα στις τάσεις. Fast forward στο 2024, όπου οι στενές γραμμές αντικαταστάθηκαν με τις πιο oversized - και ένα νέο σχήμα που βρέθηκε στο επίκεντρο τα barrel jeans. Το διχαστικό στιλ αγκαλιάζει τους γοφούς, φαρδαίνει σε όλους τους μηρούς, κορυφώνεται στην περιφέρεια γύρω από τα γόνατα και ανακτά την κομψότητά του στενεύοντας στους αστραγάλους. Σχεδόν κάθε cool μάρκα συνυπογράφει αυτό το it denim παντελόνι.

OUT: Στενό χαμηλόμεσο 
IN: Baggy χαμηλόμεσο 

17d69cec78646f211eec2a1e8c6a5e7a.jpg
Image source: Hush UK

Ενώ τα χαμηλοκάβαλα τζιν συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή, το κλειδί είναι να βρείτε μια πιο oversized εκδοχή, η οποία ταυτόχρονα στέκεται σωστά στην περιφέρεια σας και να αποφύγετε τις στενές γραμμές που συνήθως δεν κολακεύουν τη σιλουέτα. Τα πιο oversized, εν αντιθέσει, εξακολουθούν να είναι αδιαμφισβήτητα in, όσο ποτέ, και είναι η αγαπημένη τάση των celebrities στα denim.

OUT: Ripped
IN: Dark-wash

63da55d734c0ab05326611bee9a33964.jpg
Image source: @claradyrhauge

Τα εξαιρετικά χαλαρά σκισμένα τζιν δεν ταιριάζουν με την κομψή αισθητική που έχει υιοθετήσει η μόδα φέτος, αλλά η τάση που αναμφίβολα ταιριάζει είναι το σκούρο τζιν. Το indigo blue, το ξεθωριασμένο μαύρο αλλά και το γκρι είναι από τις αποχρώσεις που λειτουργούν υπέροχα τόσο για την ημέρα όσο και για τη νύχτα.

OUT: Cropped
IN: Capri

47f3f2895bec5da861fd3437c528ffdf.jpg
Image source: MANGO

Αυτό μπορεί να είναι μια αμφιλεγόμενη δήλωση, αλλά τα cropped τζιν δεν είναι τόσο in αυτή τη στιγμή. Είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν, αλλά προς το παρόν, εκτός των full-length τζιν και των puddle, έχουν κυριαρχήσει, τα capri jeans. Βγαλμένα από τα 90's, σας συστήνουμε να τα προτιμήσετε σε skinny γραμμή και να τα συνδυάσετε με slingback heels ή mules. 

OUT: Skinny flared
IN: Ψηλόμεσα straight

431242d0f19a61ff48d91462101fa607.jpg
Image source: Reiss

Μπορεί τα στενά τζιν με καμπάνα να κολακεύουν τους περισσότερους σωματότυπους, όμως δεν αποτελούν it-γραμμή για την ερχόμενη σεζόν. Αντιθέτως, κάντε stick με τις πιο oversized, full-length γραμμές. Αν θέλετε να δείχνετε ταυτόχρονα κλασική και ταυτόχρονα μέσα στα trends, προτιμήστε ένα ψηλόμεσο, straight τζιν.