fbpixel

Search icon
Search
5 key trends της SS '23 και πώς θα τα φορέσετε από τώρα
TRENDS & CATWALKS

5 key trends της SS '23 και πώς θα τα φορέσετε από τώρα

Για να είστε πάντοτε ένα βήμα μπροστά


Οι SS'23 collections που παρουσιάστηκαν πριν από περίπου ένα μήνα στις μεγαλουπόλεις της μόδας, τα είχαν όλα. Οι λαμπερές λεπτομέρειες που μπορούμε να φορέσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή προσέφεραν μια πιο dramatic πινελιά, τα έντονα floral pritns που παρουσιάστηκαν σε μεγάλες επιφάνειες χάρισαν έναν υπέροχο ρομαντισμό, το κομψό μαύρο ανακηρύχθηκε για ακόμα μια σεζόν ως το απόλυτο χρώμα, αποδεικνύοντας πως το στίγμα του είναι διαχρονικό, ενώ δεν ήταν λίγα τα fashion brands, τα οποία «δήλωσαν» πως η λιτή κομψότητα αποτελεί το αποκορύφωμα της πολυτέλειας. Αν ανήκετε στις fashion lovers σίγουρα δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι την άνοιξη για να δοκιμάσετε όλα τα παραπάνω.

Ακριβώς γι' αυτό σας παρουσιάζουμε τα key-trends της SS'23 collection αλλά και όλους τους τρόπους για να τα φορέσετε από τώρα!

Shine on

00045-valentino-spring-2023-ready-to-wear-credit-brand.jpg
Valentino SS'23

Η λάμψη έκανε αισθητή την παρουσία της από τον περσινό χειμώνα. Η λήξη της καραντίνας και επιστροφή στην κανονικότητα οδήγησε τη μόδα και τους εκπροσώπους της στην ανάγκη για εξωστρέφεια και maximal αισθητική. Αυτή η άποψη συνεχίζεται και το 2023 με τους περισσότερους creative directors να παρουσιάζουν glittery κομμάτια στις συλλογές τους και εμάς να μην βλέπουμε την ώρα να τα δοκιμάσουμε. Χαρακτηριστικό ήταν το show του Valentino, στο οποίο τα λαμπερά στοιχεία και τα στρας εμφανίστηκαν σχεδόν σε όλα τα κομμάτια. Για να τα εντάξετε στην εμφάνισή σας από τώρα δεν χρειάζεται να καταβάλετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Για safe εικόνες επιλέξτε ένα sequin blazer και μετατρέψτε το σε πρωταγωνιστή, συνδυάζοντάς το με total black outfit. Από την άλλη τολμήστε να φορέσετε ένα λαμπερό παντελόνι με tank ή second skin top σε πιο «ήσυχες» και ουδέτερες αποχρώσεις. 

Summer black

00004-versace-spring-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.jpg
Vesace SS'23

Καθ'όλη τη διάρκεια του 2022, τα μαύρα σύνολα head to toe είχαν την τιμητική τους. Με τη νέα χρονιά, το πιο διαχρονικό χρώμα της μόδας θα συνεχίσει να βρίσκεται πρώτο στις επιλογές μας και να απογειώνει την κομψότητα και την πολυτέλεια. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, επρόκειτο να είναι το πιο καλοκαιρινό χρώμα. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το συμπεριλάβετε από τώρα στις εμφανίσεις σας. Με την εορταστική περίοδο και τα parties να μην απέχουν πολύ, δεν υπάρχει πιο ιδανικό κομμάτι για να υιοθετήσετε αυτήν την τάση από ένα μαύρο φόρεμα. Αναδείξτε τη θηλυκότητά σας με διάφορες λεπτομέρειες, όπως είναι τα κοψίματα αλλά και τα off ή one shoulder designs.

Floral power

00050-dries-van-noten-spring-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.jpg
Dries Van Noten SS'23

Τα floral items μπορεί να είναι αναμενόμενα για την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού αλλά πάντοτε θα μοιάζουν υπέροχα και θα αποπνέουν έναν ρομαντισμό. Και γι' αυτό αποτέλεσαν key-tren για την SS'23 season. Δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό από το να χαρίσετε αισιοδοξία και φωτεινότητα από ένα σχέδιο με λουλούδια. Εμείς σας προτείνουμε να αντλήσετε έμπνευση από τη συλλογή του Dries Van Noten και να επιλέξετε ένα floral suit που θα εντυπωσιάσει. Αν επιθυμείτε να συμβαδίζετε περισσότερο με την εποχή κινηθείτε σε πιο σκούρες αποχρώσεις και αφήστε τα bold tones για λίγο αργότερα. 

Quiet luxury

00006-bottega-veneta-spring-2023-ready-to-wear-credit-gorunway.jpg
Bottega Veneta SS'23

Σε περίπτωση που λατρεύετε τα minimal σχέδια που συνδυάζουν την κομψότητα και την πολυτέλεια με την χαλαρή αισθητική, οι πασαρέλες για την επόμενη σεζόν είναι το στοιχείο σας. Μάλιστα, ο οίκος Bottega Veneta και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Matthieu Blazy παρουσίασαν αυτήν την άποψη με τον καλύτερο τρόπο. Polished jeans σε πιο loose γραμμές, tank tops και πουκάμισα με κομψούς χρωματικούς συνδυασμούς είναι μερικά από τα κομμάτια που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε αυτήν την τάση. Ένα ζευγάρι δερμάτινες μπότες με τετραγωνισμένη μύτη θα ολοκληρώσουν μοναδικά την εικόνα σας.

’90s grunge

w950-q65.jpeg
JW Anderson SS23

Η εποχή του grunge της δεκαετίας του '90 ορίζεται από το μείγμα χρηστικότητας και θηλυκότητας. Μποτάκια με έντονες σόλες σε συνδυασμός με δαντελένια slip dresses αλλά και εντυπωσιακά bombers jackets είναι μερικά από τα κομμάτια-κλειδιά αυτού του στιλ. Αυτή η δεκαετία συνεχίζει να γίνεται πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές και τους fashion gurus. Συνδυάστε ένα cargo flared trouser μαζί μ' ένα μακρύ jacket και έντονα μαύρα μποτάκια που θυμίζουν στρατιωτικές αρβύλες. 

Κεντρική Φωτογραφία: Bottega Veneta & Valentino SS'23