fbpixel

Search icon
Search
PFW: Ο οίκος Hermès μας έδειξε τον "δρόμο" για τις πιο stylish διακοπές το επόμενο καλοκαίρι
TRENDS & CATWALKS

PFW: Ο οίκος Hermès μας έδειξε τον "δρόμο" για τις πιο stylish διακοπές το επόμενο καλοκαίρι

Κι ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε από το Παρίσι


Απέχουμε μόλις λίγες ημέρες από τη λήξη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, κάτι το οποίο σηματοδοτεί και το τέλος του Μήνα Μόδας. Οι μεγαλύτεροι οίκοι βρίσκονται στα καλύτερα τους και δεν σταματούν να εντυπωσιάζουν κοινό και κριτικούς, όχι μόνο με τις συλλογές τους αλλά και με τα ιδιαίτερα, άλλοτε φαντασμαγορικά shows και τις πρωτότυπες ιδέες τους. Μία από τις πιο σουρεαλιστηκές στιγμές, διαδραματίστηκε το βράδυ της Παρασκεύης, όταν το brand Coperni δημιούργησε ένα φόρεμα, στη κυριολεξία από το μηδέν, με την χρήση ενός ειδικού σπρέι μου μεταμορφωνόταν σε κανονικό ύφασμα, πάνω στο σώμα της Bella Hadid. 

Εχθές, οι οίκοι Hermès και Elie Saab διατήρησαν την ξεχωριστή τους ταυτότητα μέσα από wearable συλλογές που κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει στη ντουλάπα της και μας έδειξαν το δρόμο για τις πιο fashionable διακοπές. Ο Valentino πριν από λίγη ώρα μας μάγεψε για ακόμα μια φορά, αποδεικνύοντας όλους τους λόγους που ο Pierpaoli Piccioli είναι ένας από τους καλύτερους καλλιτεχνικούς διευθυντές της γενιάς του!

Valentino

162fc185-0eb4-4add-a53f-883c2ce4dddf.jpeg
Δεν ξέρουμε τι ήταν αυτό που μας ενθουσίασε περισσότερο στην επίδειξη του Maison Velentino για την SS23 collection, η οποία ακούσει το όνομα “Unboxing” και έλαβε χώρα στο Le Carreau Du Temple, ένα ιστορικό κτίριο στην καρδιά του Le Marais. Ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει, οι φανταστικές δημιουργίες ή το κλείσιμο με την έξοδο των μοντέλων στους δρόμους του Παρισιού; Μάλλον ήταν ο συνδυασμός όλων των παραπάνω που έκαναν το show και ολόκληρη τη συλλογή τόσο ξεχωριστά. Το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο creative director - γνωστός για τις απόψεις του υπέρ της διαφορετικότητας - ήταν ότι η μόδα είναι για όλους, χωρίς αποκλεισμού, ανεξαρτήτως στιλ, φύλου και ηλικίας.
Πρόκειται για ένα show για την υπέροχη συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 που θα μείνει στην ιστορία τόσο γιατί αντικατοπτρίζει το αυθεντικό DNA του brand, αλλά και για το ισχυρό μήνυμα που έστειλε στον κόσμο της μόδας. Διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικές προοπτικές και διαφορετικές φωνές δημιουργούν το σύνολο.
befunky-2022-9-0-18-24-25.jpg


Η συλλογή για την επόμενη σεζόν τα είχε όλα. Από ουδέτερες αποχρώσες μέχρι έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο και το πράσινο, από mat δημιουργίες μέχρι στρας και πούλιες, head to toe. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά, όπως τα φτερά που θα κοσμούν πουκάμισα, φορέματα αλλά και σακάκια. Η λάμψη καθρεφτίζει την εξωστρέφεια και την αισιοδοξία με τα λαμπερά υφάσματα, τις παγιέτες και τα μεταλλικά στοιχεία να υπάρχουν παντού από dress μέχρι παντελόνια. Τέλος, τα bold colours συνδυάζονται άψογα με nude αποχρώσεις, όπως το μπες με το πράσινο, ενώ τα διαχρονικά κόκκινα φορέματα Valentino δεν θα λείπουν από καμία συλλογή.  


Hermès

shirt.jpg

Όσοι παρακολουθησάτε τον χθεσινό show θα νιώσατε ότι βρισκόσασταν σε μία έρημο με αμμόλοφους ή ότι ετοιμαζόσασταν να κάνετε το καλύτερο glamping της ζωή σας. 

"Τα κορίτσια της Hermès κάνουν μια μεγάλη πεζοπορία στην έρημο, και στήνουν μια σκηνή στο ηλιοβασίλεμα για να κάνουν ένα πάρτι, ένα μεγάλο rave", είπε η Nadège Vanhee-Cybulski, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου.

Μετά από δύο χρόνια ιδιαίτερης παραμονής στο σπίτι, η ζωή μας έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, οι ανέμελες μέρες των διακοπών έχουν επανέλθει και η μόδα το γνωρίζει πολύ καλά. Έτσι το brand αποφάσισε να μας "ταξιδέψει" στις δικές του, κάπως διαφορετικές διακοπές για το επόμενο καλοκαίρι. Για τους λάτρεις της υπαίθρου, της πεζοπορίας και της φύσης, αυτή ήταν η καλύτερη συλλογή.

shirt-3.jpg

Τα κομμάτια χαρακτηρίστηκαν από ευελιξία, τοποθετώντας στον πυρήνα τις ανάγκες που έχει επιλέγοντας να κάνει αυτές τις δραστηριότητες. Η χρηστικότητα της υπαίθρου ήταν το DNA της SS23 collection. Αδιάβροχα πανωφόρια με κουκούλες και φερμουάρ, κατασκευασμένα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, μεγάλες τσάντες για να χωράνε περισσότερα από τα απαραίτητα και άνετες σιλουέτες που αναδεικνύουν τη σιλουέτα ήταν βασικά στοιχεία. 

Το συγκεκριμένο θέμα που επιλέχθηκε, έδωσε την ευκαίρια στην καλλιτεχνική διευθύντρια να "παίξει" με τις πιο hot αποχρώσεις, όπως είναι το καφέ, το μπεζ, η terra cotta και φυσικά όλες οι αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος. Ένα καταπληκτικό φόρεμα σε colour-blocked αποχρώσεις του ροζ σχεδιάστηκε για να εντυπωσιάσει. Το δέρμα ήταν βασικό υλικό - σήμα κατετθέν του οίκου - ενώ όλα τα παραπάνω δημιουργήθηκαν κάτω από την "ομπρέλα" της κομψότητας και του εκλεπτυσμού που χαρακτηρίζει τον Hermès.

Elie Saab

shirt-1.jpg

Τα looks που παρουσιάστηκαν από τον Elie Saab για την περίοδο Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 έμοιαζαν περισσότερο με resort, καθώς ήταν πιο ανάλαφρα και μια ανάσα φρέσκου αέρα - και κατά κάποιον τρόπο, πολύ αντίθετες με αυτές του Elie Saab. Συνήθως τα κομμάτια του είναι πιο βαριά, με έντονες χάντρες και παγιέτες. Αντιθέτως αυτή η νέα συλλογή, Summer Breeze, είναι μια πινελιά φρεσκάδας και αν και πιο ελαφριά, είναι εξίσου λαμπερή.

shirt-2.jpg

Στην SS 23 collection η γυναίκα για τον οίκο αποπνέει μια διαχρονική κομψότητα αλλά και μία άερινη αισθητική, ακριβώς όπως ταιριάζει στην άνοιξη και το καλοκαίρι. Οι πρώτες εμφανίσεις ήταν λευκές με broderie anglaise. Μακριές, pencil φούστες με ασορτί top από broderie anglaise ταιριάζουν φανταστικά σε όποιο μέρος του κόσμους κι αν επιλέξετε να κάνετε τις διακοπές σας. Από την άλλη πλευρά, ένα λευκό παντελόνι σε ίσια γραμμή μαζί με αντίστοιχο πουκάμισο με δαντέλα μπορεί να φορεθεί παντού, από office μέχρι travel looks. Τα χρώματα θύμιζαν άνοιξη και κήπους, με τις αποχρώσεις του πράσινου, του κόκκινου, του μοβ και φυσικά τα florals να κυριαρχούν.