fbpixel

Search icon
Search
PFW: Η Virginie Viard χάρισε στη γυναίκα της Chanel τη λάμψη που της αξίζει
TRENDS & CATWALKS

PFW: Η Virginie Viard χάρισε στη γυναίκα της Chanel τη λάμψη που της αξίζει

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού κλείνει με τον εμβληματικό γαλλικό οίκο


The last dance... Η σημερινή μέρα είναι και η τελευταία της Paris Fashion Week. Μαζί της έρχεται στο τέλος και ο Μήνας Μόδας για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Από τη Νέα Υόρκη, στον Λονδίνο και από το Μιλάνο στο Παρίσι, οι δρόμοι των μεγαλουπόλεων «πλημμύρισαν» από μοντέλα, fashionistas, fashion gurus και καλλιτεχνικούς διευθυντές, ενώ εμείς παρακολουθήσαμε όλα αυτά που θα μας απασχολήσουν την επόμενη σεζόν. Οι συλλογές στο σύνολο τους ήταν πιο wearable από ποτέ, ενώ οι εμβληματικοί οίκοι απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι τα κομμάτια τους απευθύνονται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και προσωπικότητας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την Unboxing collection του Pierpaolo Piccioli για τον Valentino, η οποία πέρασε το πιο ηχηρό μήνυμα; 

befunky-collage-66.jpg

Όπως κάθε σεζόν έτσι και σήμερα, η τελευταία ημέρα του Παρισιού ανήκει στη Chanel και στη Virginie Viard, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει το στίγμα της στον οίκο, σεβόμενη και τιμώντας πάντοτε το παρελθόν και τις βασικές του αρχές. Η επίδειξη έλαβε χώρα στο Grand Palais Ephémère, έναν προσωρινό εκθεσιακό χώρο 10.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Champ de Mars και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jean-Michel Wilmotte. H νέα αυτή συλλογή μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήδη από τη κυκλοφορία του teaser και των φωτογραφιών πριν από το show με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart. Την ηθοποιό και ambassador της Chanel απαθανάτισε και κινηματογράφησε το καλλιτεχνικό δίδυμο Inez & Vinoodh να ξεπροβάλλει από το Champo, τον θρυλικό art house κινηματογράφο του Παρισιού, μετά από την προβολή της ταινίας "Πέρυσι στο Μαρίενμπαντ". Η Stewart φοράει ένα ζέρσεϊ τοπ διακοσμημένο μ' ένα ογκώδη φιόγκο και μία μακριά φούστα από πλισέ τούλι και κεντήματα.

Όσον αφορά την collection, η καλλιτεχνική διευθύντρια δεν «ξέφυγε» από το DNA της. Πρόκειται για μία συλλογή, η οποία σίγουρα θυμίζει καλοκαίρι, αλλά ένα αρμονικό και ήρεμο καλοκαίρι. Ο καθαρές γραμμές κολάκευαν εξαιρετικά τα σώματα των μοντέλων, είτε αυτές ήταν mini skirts, tailored pants είτε μακριά φορέματα. Η γυναίκα της Chanel είναι εκλεπτυσμένη κι αυτό γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο με κάθε καινούρια συλλογή.

befunky-collage-67.jpg

Το tweed φυσικά και αποτέλεσε για ακόμα μία φορά το πιο σημαντικό στοιχείο, και το είδαμε σε ταγιέρ, φορέματα αλλά και σε bermuda suit, τα οποία θα γίνουν η ιδανικότερη εναλλακτική όταν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα. Αυτό που επιβεβαίωσε και η Chanel για την επόμενη σεζόν είναι ότι η λάμψη θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει. Εκτός από τις χρυσές αλυσίδες που χρησιμοποιήθηκαν με πολλούς τρόπους, τόσο ως κολιέ με πολλές στρώσεις όσο και ως ζώνες αλλά και ενσωματωμένες στα λουράκια των classic Chanel bags, οι μεταλλικές λεπτομέρειες αλλά και οι glittery πινελιές στα υφάσματα πολλών κομματιών, επιβεβαίωσαν την παραπάνω άποψη με τον πιο fashionable τρόπο. 

Οι αποχρώσεις ήταν περισσότερο Chanel από κάθε άλλη φορά. Παστέλ ροζ, πράσινο της μέντας και κίτρινο χάρισαν αρμονία και ανάλαφρη διάθεση, ενώ τα κλασικά άσπρα και μαύρα σύνολα απογείωσαν την κομψότητα. Τα total gold looks που έκαναν την εμφάνισή τους προς το τέλος του show απέδειξαν πως ένα και μόνο κομμάτι μπορεί να μετατρέψει την εμφάνισή μας στο απόλυτο statement. Last but not least, τα opera gloves θα είναι ότι πιο fashionable θα φορέσουμε τους επόμενους μήνες. 

Ανατρέξτε στην gallery για να δείτε περισσότερα looks!