fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Κυτταρίτιδα τέλος: 7 συμβουλές των ειδικών για να απαλλαγείτε άμεσα

O απόλυτος οδηγός για να την εξαφανίσετε


Κυτταρίτιδα τέλος: 7 συμβουλές των ειδικών για να απαλλαγείτε άμεσα

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει φτάσει αλλά η ανησυχία των περισσότερων γυναικών για το φλοιό πορτοκαλιού έχει ξεκινήσει να αυξάνεται. Αν και η αποδοχή και η αγάπη για το σώμα σας θα αποτελεί πάντα τη νούμερο ένα συμβουλή είναι σημαντικό να κάνετε κινήσεις που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε όμορφα. Επιλέγοντας να κατευθυνθείτε προς οτιδήποτε σας αυξάνει την αυτοπεποίθηση, ήρθε η στιγμή να ακολουθήσετε τα 10 tips στα οποία ορκίζονται οι ειδικοί για να πείτε "αντίο" στην κυτταρίτιδα. Τώρα που μένετε σπίτι, επιταχύνετε τις ρουτίνες γυμναστικής σας, τα διατροφικά σας προγράμματα και τις body routines σας για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάτι απόλυτα σημαντικό: Η κυτταρίτιδα είναι 100 τοις εκατό φυσιολογική -και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα λάθος με το να την αγαπάτε, ή, ναι, ακόμη και με το να θέλετε να την ξεφορτωθείτε. Πρώτο και σημαντικότερο είναι το σώμα σας και η άνεση σας. Αν συμφωνείτε, συνεχίστε το παρακάτω. 

1. Δοκιμάστε μια κρέμα με καφεΐνη

summer-body-xwris-gymnastikh.jpg

Παρόλο που οι κρέμες και οι λοσιόν δεν μπορούν να κάνουν θαύματα ή δεν πρόκειται να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα σας σε μια νύχτα, είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να εξομαλύνετε και να σφίξετε το δέρμα σας. Ειδικά αν επιλέξετε μια φόρμουλα που έχει καφεΐνη, αυτή θα κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σας να συστέλλονται και τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται προσωρινά. Δοκιμάστε ένα τέτοιο προϊόν και κάντε μασάζ με αυτό στην περιοχή και θα δείτε το δέρμα σας πιο απαλό και λείο από ποτέ. 

2. Ξεκινήστε το dry brushing

Λένε πως το dry brushing μπορεί να σας χαρίσει τέλεια επιδερμίδα χωρίς κυτταρίτιδα. Η απολέπιση του σώματος την οποία κάνει είναι σωτήρια για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και η κινητικότητα την οποία προκαλεί οδηγεί στην ομοιόμορφη κατανομή των αποθέσεων λίπους, που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Μάλιστα, πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμα και το πιο απαλό βούρτσισμα μεταφέρει το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φρέσκο οξυγονωμένο αίμα στην επιφάνεια του δέρματος, προσδίδοντας έτσι ελαστικότητα.

3. Πείτε "ναι" σε μια κρέμα με ρετινόλη

best-body-oils-3.jpg

Εκτός από το τακτικό ξηρό βούρτσισμα, ενσωματώσετε μια κρέμα σώματος ρετινόλης στη ρουτίνα ελαχιστοποίησης της κυτταρίτιδας. Το συστατικό που επαναφέρει το κολλαγόνο λειτουργεί μαλακτικά και λειαντικά στο δέρμα σας. Επιλέξτε μια μη λιπαρή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά φόρμουλα και τοποθετήστε την μετά το dry brushing. Είναι σημαντικό να κάνετε αυτή τη ρουτίνα το βράδυ καθώς ενδεχομένως η ρετινόλη να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στα ηλιακά εγκαύματα.

4. Χρησιμοποιείστε ένα scrub

To μασάζ αποτελεί έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Αν δε, το συνδυάσετε με απολέπιση τότε τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, ένα απολεπιστικό μπορεί να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας με δύο τρόπους. Πρώτον, το μασάζ με τρίψιμο κατά μήκος του δέρματος σας μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της λεμφικής παροχέτευσης και δεύτερον τα συστατικά που θα περιέχονται θα εισχωρήσουν βαθύτερα και θα δράσουν στις κατάλληλες περιοχές. Μπορείτε και εδώ να τολμήσετε την καφεΐνη καθώς αφυδατώνει τα λιποκύτταρα, τα "ξεφουσκώνει" και τελικά κάνει την κυτταρίτιδα να είναι λίγο λιγότερο εμφανής.

5. Σκεφτείτε να εντάξετε έναν ορό

body-cover.jpg

Όπως και με τις κρέμες έτσι και εδώ, δεν πρέπει να περιμένετε θαύματα αλλά με συστηματική εφαρμογή, όλα θα αλλάξουν. Αφού, λοιπόν, εντάσσετε στη skincare ρουτίνα του προσώπου σας τους ορούς, ήρθε η στιγμή να το κάνετε και στο σώμα σας. Υπάρχουν κάποια gel αδυνατίσματος που περιέχουν εκχυλίσματα και συνδυασμούς που θα σας βοηθήσουν προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φυσικά, και εδώ οφείλετε να κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί το προϊόν.

6. Καταναλώστε υγιεινά

Θυμηθείτε: Η διατροφή σας δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το αν έχετε ή όχι κυτταρίτιδα, αλλά η υγιεινή διατροφή σίγουρα δεν θα σας βλάψει. Μειώστε την πρόσληψη νατρίου και καταναλώστε άφθονη τροφή από φυτικές ίνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτά σας βοηθούν στην απομάκρυνση των βλαβερών στοιχείων και των τοξινών με αποτέλεσμα να μη συσσωρεύονται προκαλώντας κατακράτηση. Μην ξεχάσετε -ποτέ- τα φρούτα και τα λαχανικά. 

7. Πιείτε νερό

2-amw2q.jpg

Το να πίνετε νερό ακούγεται σαν μια βασική λύση. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι πως αποτελεί  κύρια προϋπόθεση στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης. Είναι σημαντικό να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένοι, καθώς η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί πιο έντονα σε ένα αφυδατωμένο δέρμα. Η επιδερμίδα γίνεται λεπτότερη και εξασθενεί.

1

Body Cream

Intensive body care against cellulite, Sisley, Sephora BUY ME

2

The cream

Body Shaping Cream, Clarins, Attica BUY ME

3

Real Peeling Effect

Algae Exfoliating Soap, Korres, Attica BUY ME

4

Gel power

Celluli Eraser, Biotherm, Attica BUY ME