fbpixel

Search icon
Search
4+1 styling rules που ακολουθεί πιστά η εντυπωσιακή, Alexa Chung
STYLING TIPS

4+1 styling rules που ακολουθεί πιστά η εντυπωσιακή, Alexa Chung

Το απόλυτο style icon μοιράζεται τα μυστικά του


Σε κάθε της δημόσια εμφάνιση καταφέρνει να τραβήξει επάνω της όλα τα βλέμματα, με τα ιδιαίτερα και πάντα κομψά looks που επιλέγει και τις στιλιστικές της επιλογές. Η Alexa Chung έχει καταφέρει να διατηρήσει το δικό της, ξεχωριστό στιλ και παραμένει ανεπηρέαστη από τις εφήμερες τάσεις που έρχονται και φεύγουν, αφήνοντας το δικό της στίγμα στο χώρο της σύγχρονης μόδας. Το βρετανικό it girl βρίσκεται στο επίκεντρο κι οι styligh επιλογές της αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλές άλλες γυναίκες. Θέλετε κι εσείς να "κλέψετε" λίγη από τη λάμψη της; Η Chung μοιράζεται τους δικούς τους, styling rules κι εμείς σας τους παρουσιάζουμε.

Γυναίκα-πρότυπο

Have fun with it

shutterstock-127251749.jpg

"Η σχέση μου με τη μόδα είναι ιδιαίτερη. Είναι σαν ένα εργαλείο, στο οποίο έχουν όλοι πρόσβαση κι επηρεάζει άμεσα το πως σε βλέπουν οι υπόλοιποι άνθρωποι, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να εκφράζεσαι με τον τρόπο που θέλεις". Για την Βρετανίδα, η μόδα έχει τη δική της, ιδιαίτερη σημασία. Δίνει αρκετή βαρύτητα σε κάθε look που δημιουργεί, ενώ όπως λέει, εμπνέεται από την αγαπημένη της μουσική, από ταινίες αλλά κι από γεγονότα που βρίσκονται στην επικαιρότητα. How cool is that; Το "κλειδί" για όλα είναι η ισορροπία και γενικότερα, προσθέτει στην ντουλάπα της τα pieces που της αρέσουν και την κάνουν να αισθάνεται καλά, φορώντας τα. "Αν δεν μπορείς να του αντισταθείς, τότε είναι το κατάλληλο για σένα". Αυτό είναι το motto της κι αποτυπώνει πλήρως τον τρόπο σκέψης της.

Embrace change

shutterstock-127251719.jpg

Για την Alexa Chung, το διαφορετικό μερικές φορές είναι και το καλύτερο. Από μικρή ηλικία είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τη μόδα κι ανέπτυξε το δικό της, προσωπικό στιλ, καθώς δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να μοιάζει με όλες τις υπόλοιπες γυναίκες. Βέβαια, κατά καιρούς δημιουργεί διαφορετικά looks, που συχνά έρχονται ακόμη και σε κόντρα με την προσωπικότητά της και δε φοβάται να πειραματιστεί. "Νομίζω ότι η αλλαγή του στιλ, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στην ηλικία. Όσο περνούν τα χρόνια, με απασχολεί λιγότερο το τι σχολιάζει ο κόσμος κι η εικόνα που έχει για μένα. Σημασία έχει να αισθάνεσαι καλά με τα ρούχα που επιλέγεις", σχολιάζει η Chung και μάλλον θα πρέπει όλοι μας να υιοθετήσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης, γενικότερα στη ζωή μας.

Express yourself

shutterstock-735692212.jpg

Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να έχει το δικό του στιλ και δεν είναι δυνατόν όλα να ταιριάζουν σε όλους. Η Alexa Chung το γνωρίζει καλά αυτό και γι΄αυτό το λόγο, παροτρύνει και τις υπόλοιπες γυναίκες να την ακολουθήσουν. Για την πασίγνωστη influencer, η διαφορετικότητα είναι κάτι ιερό. "Δε μου αρέσει να μοιάζω με πολλές άλλες γυναίκες, ήμουν έτσι ακόμη κι όταν πήγαινα σχολείο. Τότε, είχα την τάση να επιλέγω outfits που δεν άρεσαν στους περισσότεροτους. Θέλω να πω σε όλους, πως ο καθένας είναι μοναδικός. Εμπνευστείτε από τα πράγματα που βρίσκονται γύρω σας, είτε πρόκειται για μία ταινία που αγαπάτε, είτε για ένα άρθρο που έχετε διαβάσει και σας σημάδεψε. Όλα έχουν τη δική τους σημασία", αναφέρει η Chung και δείχνει το δρόμο σε εκατομμύρια γυναίκες, αλλά κι άντρες, που ενδεχομένως διστάζουν να εκφράσουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Boost your mood

alexa-chung-morning-routine.jpg

Ένα colourful outfit, είναι ικανό από μόνο του πολλές φορές να δημιουργήσει ένα αίσθημα ευφορίας και να βελτιώσει σημαντικά τη διάθεση και για την Alexa, αυτό είναι ένα από τα βασικά benefits της μόδας. Όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, αυτό, ήταν κάτι που τη βοήθησε ιδιαίτερα ακόμη και στη διάρκεια του lockdown. Δημιουργούσε πολλά, διαφορετικά looks, που επιδρούσαν σημαντικά στη διάθεσή της. "Η δύναμη της μόδας είναι τεράστια. Εμπνέομαι από όλα τα πράγματα που υπάρχουν στην καθημερινότητά μου, ακόμη κι από τα iconic buses που κυκλοφορούν στην πόλη εδώ κι αρκετά χρόνια ή από τα επιβλητικά κτίρια, που διατηρούν τον χαρακτήρα τους αναλλοίωτο", εξηγεί.

Identify your approach 

1-RKjul.jpg

Για την Alexa Chung, η ισορροπία είναι αρκετά σημαντική σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί να έχει υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο στιλ και να παραμένει πιστή σε αυτό, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν προσαρμόζεται ανάλογα με το μέρος στο οποίο βρίσκεται, καθώς όπως λέει: "Επιλέγω κάθε look, με βάση το που θα βρεθώ και το τι θα κάνω, αλλά και το πως αισθάνομαι. Κινούμαι κι αποφασίζω με βάση το day plan". Ποντάρει σε κλασικά, διαχρονικά κομμάτια, που λειτουργούν σαν βάση σε όλα τα outfits της και κατόπιν, προσθέτει πιο ιδιαίτερα statement pieces ή αξεσουάρ, που δίνουν ένα ξεχωριστό ύφος στην εμφάνισή της και το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο είναι πάντα άκρως εντυπωσιακό. Το απόλυτο it girl γνωρίζει καλά το μυστικό της επιτυχίας!