fbpixel

Search icon
Search
3 σαλάτες ιδανικές για το καλοκαιρινό Κυριακάτικο τραπέζι
TASTE

3 σαλάτες ιδανικές για το καλοκαιρινό Κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε τες τώρα


Εάν αναζητάτε συνταγές που θα προσδώσουν ενδιαφέρον σε μια απλή σαλάτα, βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο, καθώς εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από λαχανικά, ζυμαρικά, ακόμα και φρούτα που εντάσσονται απόλυτα ταιριαστά μέσα στην πράσινη όαση ενός πιάτου.

Σαλάτα με φρούτα & κατσικίσιο τυρί

shutterstock-391721086.jpg

Υλικά:

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 100 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα:

  • 1 κολοκυθάκι
  • 1/2 αγγούρι
  • 1 καρότο
  • 1 νεκταρίνι
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ. σαλάτα mix
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 100 γρ. φράουλες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε πολύ αργά το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβουμε με ένα peeler το κολοκύθι, το αγγούρι και το καρότο σε λεπτές φλούδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο. Φροντίζουμε να μην βάλουμε τα σπόρια από το κολοκύθι και το αγγούρι. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο τα λαχανικά θα «ψηθούν» από τον πάγο και θα γίνουν πιο τραγανά. Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε. Κόβουμε το νεκταρίνι και τη βανίλια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε την ανάμεικτη σαλάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κατσικίσιο σε κομμάτια, το κουκουνάρι και τις φράουλες. Σερβίρουμε με δυόσμο.

Σαλάτα με φαγόπυρο & παντζάρια

shutterstock-272402372.jpg

Υλικά:

  • 3 παντζάρια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φαγόπυρο, ψημένο
  • 450 γρ. νερό
  • 200 γρ. σπανάκι baby
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • χυμός λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες κυδωνάτες. Βάζουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια, το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το βαλσάμικο, το σκόρδο και τα 30 γρ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους. Απλώνουμε πάνω σε ένα βαθύ ταψί 20x30 εκ. ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Αδειάζουμε τα παντζάρια στο αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε σε πουγκί. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να κρυώσουν τα παντζάρια. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τον φαγόπυρο με το νερό και το αλάτι. Καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι ο φαγόπυρος να πιει το νερό του και να μαλακώσει. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα υγρά που έχουμε στο αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φουντούκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σαλάτα με μακαρόνια

shutterstock-661216684.jpg

Υλικά:

  • 100 γρ. αρακάς
  • 1 αγγούρι
  • 1 ντομάτα, μικρή
  • 1 καρότο
  • 1 κλ. σέλερι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. βίδες, βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
  • 150 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε τον αρακά σε τρεχούμενο νερό. Τον σουρώνουμε και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το αγγούρι και τη ντομάτα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ. Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σέλερι, τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις βρασμένες βίδες και τις ελιές. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.