Εάν νομίζετε ότι τα cocktails είναι μόνο καλοκαιρινά ποτά και δεν μπορούν να χωρέσουν στο φθινοπωρινό σας μενού, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Τα παρακάτω ροφήματα είναι δροσερά, εύγευστα, ανταποκρίνονται σε κάθε ουρανίσκο και "μυρίζουν" φθινόπωρο, κανέλα και ρούμι! Αποδεικνύουν, ότι τα cocktails φυσικά και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των fall & winter nights. Προτείνουμε να τα δοκιμάσετε οργανώνοντας μια αξέχαστη βραδιά με φίλους, επιτραπέζια παιχνίδια και ταινίες στο dvd... Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Με σύκο & μέλι
Υλικά:
- 1/4 κούπας μέλι
- 1/4 κούπας νερό φίλτρου
- 6 σύκα κομμένα στη μέση
- 2 κλωνάρια θυμαριού
- 1 κούπα σαμπάνια
- 1/2 κούπα μηλίτης
- 1 κ.γ. λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση: Βάλτε το μέλι, το νερό και τα σύκα σε μία μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει το μέλι και τα σύκα να αρχίσουν να μαλακώνουν. Έπειτα, προσθέστε το θυμάρι κι αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για επιπλέον 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη για λίγα λεπτά. Αφαιρέστε τα κλαδάκια θυμαριού και χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ, για να αναμίξετε το μέλι και τα σύκα. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ βάλτε τη σαμπάνια, τον μηλίτη και το λικέρ πορτοκάλι. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας από τα σύκα και ανακατέψτε. Ρίξτε το ποτό σε δύο ποτήρια και γαρνίρετε με επιπλέον θυμάρι και αποξηραμένες φέτες σύκου.
Mocha Coffee Cocktail
Υλικά:
- 2 κ.σ. ρούμι
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
- 3 κ.σ. καφές mocha cold brew
- κακάο για γαρνίρισμα
- ελάχιστος χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση: Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, βρέξτε το χείλος του ποτηριού σας με νερό. Έπειτα, τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα σκόνης κακάο σε μια πλάκα και στη συνέχεια βυθίστε σε αυτό το στόμιο. Σε ένα shaker, ανακατέψτε το ρούμι, τον χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι με πολλά τριμμένα παγάκια και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στον καφέ και σερβίρετε αμέσως!
Honey Bourbon "Hygge"
Για το cocktail (για 8 άτομα):
- 8 κ.γ. σιρόπι ροδιού (βλέπε παρακάτω τη συνταγή)
- 8 κ.γ. bourbon
- 8 κ.γ. μηλόξυδο
- 1 πορτοκάλι
- 8 στικς κανέλας
Για το σιρόπι ροδιού:
- 1 κούπα χυμός από ρόδι
- 1 στικ κανέλας
- λίγο ginger
- 2 γαρίφαλλα
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση: Αρχικά, πρέπει να ετοιμάσετε το σιρόπι ροδιού. Ανακατέψτε, λοιπόν, όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό σε μία μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε τα για 5 λεπτά. Έπειτα, απομακρύνετέ την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τον χυμό ροδιού, ανακινήστε πάλι και βάλτε το σιρόπι στο ψυγείο, για να κρυώσει.
Στη συνέχεια, για κάθε ποτό βάλτε σε ένα shaker από μία κουταλιά του γλυκού από τον χυμό, μία κουταλιά του γλυκού μηλόξυδο και μία από το bourbon. Γαρνίρετε με ξίσμα πορτοκαλιού και στικς κανέλας και απολαύστε!