fbpixel

Search icon
Search
2 ασιατικές σειρές και 1 ταινία για να δείτε μετά την επιτυχία του "Everything Everywhere All at Once"
ARTS & CULTURE

2 ασιατικές σειρές και 1 ταινία για να δείτε μετά την επιτυχία του "Everything Everywhere All at Once"

Ξεκινήστε το binge-watching αυτό το Σαββατοκύριακο


Είναι αλήθεια ότι οι σειρές και οι ταινίες ασιατικής κληρονομιάς έχουν κατακτήσει το Hollywood, και ήταν καιρός. Το "Everything Everywhere All at Once" ήταν το θέμα συζήτησης (όχι μόνο στην Πόλη των Αγγέλων αλλά και σε όλο τον κόσμο) όταν σάρωσε στα φετινά Oscars, αποσπώντας επτά βραβεία, μεταξύ των οποίων το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τη Michelle Yeoh, το βραβείο καλύτερου β' ανδρικού ρόλου για τον Ke Huy Quan και το βραβείο καλύτερης ταινίας

Το build-up της διεθνούς, καταξιωμένης επιτυχίας των ταινιών ασιατικής προέλευσης για πρώτη φορά απογειώθηκε με τον πάταγο του 2018 που σημείωσε η ρομαντική κωμωδία "Crazy Rich Asians", στην οποία η πρωταγωνίστρια Rachel Wu (Constance Wu) ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη για να συναντήσει την οικογένεια του πλούσιου συντρόφου της και την σκληρή μητέρα του. Την επόμενη χρονιά παρακολουθήσαμε επίσης το δράμα "The Farewell" με πρωταγωνίστριες τις Awkwafina και Zhao Shu-zhen, και ενώ αυτή ήταν μια εξαιρετική ταινία, η νοτιοκορεατική ταινία "Parasite" κυριάρχησε στα βραβεία το 2019 αποσπώντας τέσσερα Χρυσά Αγαλματίδια, συμπεριλαμβανομένου του πολυπόθητου, αυτού της καλύτερης ταινίας.

Το ιδιαίτερο σύμπαν του ασιατικού DNA ξεδιπλώνεται υπέροχα και στις παρακάτω προτάσεις που μπορείτε να απολαύσετε τόσο στη μικρή όσο και τη μεγάλη οθόνη.

TV series: Beef

beefreview.jpg

Η Ali Wong και ο Steven Yeun πρωταγωνιστούν σε αυτήν την εκπληκτική σειρά 10 επεισοδίων που υπογράφει ο συγγραφέας του "It's Always Sunny in Philadelphia", Lee Sung Jin. Η σειρά ακολουθεί δύο βαθιά ανικανοποίητους ανθρώπους, των οποίων οι ζωές συγκρούονται μετά από ένα περιστατικό τροχαίας επίθεσης. Ωστόσο, το μίσος τους ο ένας για τον άλλον σύντομα εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο, καθώς συνειδητοποιούν ότι έχουν περισσότερα κοινά απ' ό,τι νόμιζαν.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: Παίζει τώρα στο Netflix

TV series: American Born Chinese

2-i0LKK.jpg

Βασισμένο στο graphic novel του Gene Luen Yang, το "American Born Chinese" αφηγείται την ιστορία του Jin Wang (Ben Wang), ενός μέσου εφήβου που ισορροπεί ανάμεσα στο λύκειο και τη ζωή του στο σπίτι, ο κόσμος του οποίου συγκρούεται με έναν νέο αλλοδαπό μαθητή την πρώτη μέρα του σχολείου, όταν άθελά του μπλέκεται σε μια μάχη με κινεζικούς μυθολογικούς θεούς. Σε αυτήν την απολασυτική σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Ke Huy Quan του "Everything Everywhere All at Once", Michelle Yeoh και Stephanie Hsu, οπότε είναι βέβαιο ότι θα είναι εξαιρετική!

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Μαΐου στο Disney+

Ταινία: Joy Ride

3-gFYxO.jpg

Με πρωταγωνιστές ένα απίστευτα ταλαντούχο cast ηθοποιών, όπως οι Ashley Park, Sherry Cola, Stephanie Hsu και Sabrina Wu, η διασκεδαστική κωμωδία "Joy Ride" ακολουθεί την Audrey μαζί με τις τέσσερις Ασιατικοαμερικανίδες κολλητές της, τις Lolo, Kat και Deadeye, να ταξιδεύουν στην Ασία αναζητώντας τη βιολογική της μητέρα. Στην πορεία, η μοίρα τους επιφυλάσσει μια επική περιπέτεια, ενώ παράλληλα και ένα σπουδαίο μήνυμα: τον πραγματικό ορισμό της αγάπης.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Ιουνίου στους κινηματογράφους