fbpixel

Search icon
Search
Oscars 2023: Tα σημαντικότερα highlights που ξεχωρίσαμε από τη μεγάλη βραδιά
ARTS & CULTURE

Oscars 2023: Tα σημαντικότερα highlights που ξεχωρίσαμε από τη μεγάλη βραδιά

Από την ανατρεπτική ερμηνεία της Lady Gaga μέχρι τη sexy εμφάνιση της Rihanna και τη συγκινητική νικητήρια ομιλία του Ke Huy Quan


Η διαχρονική γιορτή του σινεμά ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγες μόνο ώρες, φέρνοντας για ακόμη μια χρονιά κοντά τους ανθρώπους της παγκόσμιας σκηνής του κινηματογράφου. Η φετινή τελετή των βραβείων Oscar μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από το ABC. Πριν δύο χρόνια, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, η διοργάνωση έλαβε χώρα στον σταθμό Union Station στο κέντρο του Λος Άντζελες, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Πέρυσι, επέστρεψε στην έδρα της από το 2002: το Dolby Theatre στο Hollywood & Highland Center. Η εκδήλωση του 2023 πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο, ο οποίος έχει έκτοτε μετονομαστεί σε Ovation Hollywood. Αυτήν τη φορά, τη σκυτάλη της παρουσίασης πήρε o Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής, κωμικός, παραγωγός, σεναριογράφος και ηθοποιός φωνής, Jimmy Kimmel.

Ο ίδιος ξεκίνησε την ομιλία του με αρκετά καυστικά σχόλια όσον αφορά την περσινή επίθεση του Will Smith εις βάρος του Chris Rock, καταδικάζοντας με αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε μορφής βία. Πέρα, όμως από το συγκεκριμένο περιστατικό, επεκτάθηκε και στην φημολογούμενη αρνητική σχέση της Ακαδημίας ΚΙνηματογράφου με τη διαφορετικότητα. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: "Δώστε μου ένα λεπτό, θα ρυθμίσω τη ζώνη κινδύνου μου εδώ. Πέντε Ιρλανδοί ηθοποιοί είναι υποψήφιοι απόψε, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες για έναν ακόμη καυγά στη σκηνή αυξήθηκαν πολύ. Θέλουμε να διασκεδάσετε, θέλουμε να είστε ασφαλείς, και το πιο σημαντικό, θέλουμε να είμαι εγώ ασφαλής. Αν κάποιος διαπράξει μια πράξη βίας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης, θα του απονεμηθεί το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και θα του επιτραπεί να εκφωνήσει λόγο διάρκειας 18 λεπτών".

Κατά τη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς ακολούθησαν αρκετά στιγμιότυπα, τα οποία ξεχωρίσαμε και μας έκαναν να συγκινηθούμε, αλλά και να διασκεδάσουμε...

Η ανατρεπτική ερμηνεία του "Hold My Hand" από τη Lady Gaga

2000-2.jpeg
AP Photo/Chris Pizzello

Μια εμφάνιση διαφορετική και αυτή τη φορά. Η Lady Gaga ερμήνευσε on stage το κομμάτι "Hold My Hand" με αμακιγιάριστο πρόσωπο, σκισμένο τζιν και μαύρο T-shirt. Oι παραγωγοί είχαν πει λίγες μέρες πριν ότι δεν θα ερμήνευε το υποψήφιο για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι από το "Top Gun: Maverick" και λίγες ώρες πριν την έναρξη της φετινής τελετής προχώρησαν στη σχετική αποκάλυψη. 

Η sexy εμφάνιση της Rihanna 

snapinstaapp-1080-334771163-1230102621226413-259456881689280431-n.jpg
@revistastile

Περιμένοντας το δεύτερο παιδί της η super star, κατάφερε να σαγηνεύσει και αυτή τη φορά τα βλέμματα κοινού και φωτογράφων με την άκρως θηλυκή της εμφάνιση στη σκηνή, τραγουδώντας το "Lift Me Up" από το "Black Panther: Wakanda Forever". Στο τέλος της ερμηνείας της, ο A$AP Rocky προχώρησε σε μια πρόποση με σαμπάνια.

Ο Jimmy Kimmel και η... Jenny!

2000-3.jpeg
AP Photo/Chris Pizzello

Δεν έλειψαν τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα του κεντρικού παρουσιαστή της τελετής, ο οποίος παρουσίασε στη σκηνή την Jenny, τον γάιδαρο από το "The Banshees of Inisherin", ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή των Όσκαρ φορώντας ένα γιλέκο συναισθηματικής υποστήριξης. Ο Kimmel μοιράστηκε τότε με το κοινό: "Η Jenny δεν είναι μόνο ηθοποιός, αλλά και πιστοποιημένος γάιδαρος συναισθηματικής υποστήριξης. Τουλάχιστον αυτό είπαμε στην αεροπορική εταιρεία για να τη βάλουμε στο αεροπλάνο από την Ιρλανδία". Καθώς ο Kimmel έδειξε τους συμπρωταγωνιστές της που κάθονταν στο κοινό, ο Colin Farrell της έστειλε ένα φιλί.

Η άκρως συγκινητική νικητήρια ομιλία του Ke Huy Quan

snapinstaapp-1080-334773626-231276399349282-4775406475875003528-n.jpg
@the.film.culture

O Ke Huy Quan κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου Β' ανδρικού ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία "Everything Everywhere All at Once". Είναι ο πρώτος Ασιάτης που λαμβάνει το βραβείο από το 1985, όταν ο Haing S. Ngor κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία "The Killing Fields". Η νικητήρια ομιλία του ήταν άκρως συγκινητική, με τον ίδιο να ξεσπάει σε δάκρυα, εκφράζοντας: "Μαμά, μόλις κέρδισα ένα Όσκαρ! Το ταξίδι μου ξεκίνησε σε μια βάρκα. Πέρασα ένα χρόνο σε έναν καταυλισμό προσφύγων. Με κάποιο τρόπο, κατέληξα εδώ, στη μεγαλύτερη σκηνή του Hollywwod. Λένε ότι τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνει σε μένα. Αυτό - ΑΥΤΟ - είναι το αμερικανικό όνειρο".

Η Jamie Lee Curtis σε δάκρυα χαράς

snapinstaapp-1080-334821669-228651136310355-7121360958579833441-n.jpg
@holacom

Η Jamie Lee Curtis κέρδισε επίσης το Όσκαρ καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου για την ίδια ταινία. H ίδια, γεμάτη από συγκίνηση, αλλά και δάκρυα χαράς ανέφερε: "Η μητέρα μου και ο πατέρας μου ήταν και οι δύο υποψήφιοι για Όσκαρ σε διαφορετικές κατηγορίες - εγώ μόλις κέρδισα Όσκαρ!" Οι γονείς της ήταν οι ηθοποιοί Tony Curtis και Janet Leigh.

Η Michelle Yeoh δίπλα σε κάθε γυναίκα

snapinstaapp-1080-335765543-606173254268301-4158891013249782087-n.jpg
@vulture

Η Yeoh γίνεται η πρώτη ηθοποιός από τη νοτιοανατολική Ασία που κερδίζει το βραβείο, προσθέτοντάς το στα βραβεία Χρυσή Σφαίρα και Sag για τον ρόλο της. Η Yeoh αφιέρωσε το βραβείο στα νέα παιδιά του τόπου της, λέγοντας: "σε όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια που μου μοιάζουν και με βλέπουν απόψε". Συνέχισε: "Αυτός είναι ο φάρος της ελπίδας και των δυνατοτήτων. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Και κυρίες μου: μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι έχετε περάσει την ακμή σας". Τέλος, ευχαρίστησε τη μητέρα της, 84 ετών, που παρακολουθούσε από το σπίτι της στη Μαλαισία, και "όλες τις μαμάδες στον κόσμο, γιατί είναι πραγματικά οι υπερήρωες και χωρίς αυτές κανένας από εμάς δεν θα ήταν εδώ απόψε", όπως μοιράστηκε. χαρακτηριστικά. 

Sources: The Guardian, AP

Κεντρική φωτογραφία κολάζ: AP Photo/Chris Pizzello