fbpixel

Search icon
Search
10 tricks που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε πάντα ξεκούραστοι
MAKE UP

10 tricks που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε πάντα ξεκούραστοι

Πώς να καταπολεμήσετε τα σημάδια της εξουθένωσης


Τα σημάδια μιας του μη ξεκούραστου ύπνου ή μιας εξαντλητικής εβδομάδας στη δουλειά, πέραν της εσωτερικής μας κούρασης, εμφανίζονται και στην εξωτερική μας εμφάνιση. Ακόμη και αν νιώθετε εξαντλημένοι πολλές φορές, τώρα θα δείτε ότι δεν είναι ανάγκη να φαίνεται προς τα έξω. Από τα φωτεινά eyeliners σε μορφή κρέμας μέχρι το γιατί αξίζει να ξεφορτωθείτε τις matte υφές, ανακαλύψαμε τα καλύτερα tricks για να δείχνετε πάντα fresh. 

Διαβάστε παρακάτω τα 10 beauty tricks για να καταπολεμήσετε τα σημάδια της κούρασης

1. Χρησιμοποιείστε κρεμώδες eyeliner

Για χρόνια, οι make-up artists χρησιμοποιούσαν λευκό eyeliner για να φωτίζουν τα κουρασμένα μάτια. Ωστόσο, πλέον προτιμούν να χρησιμοποιούν μια nude απόχρωση, καθώς δείχνει πιο φυσική και δεν είναι πολύ έντονη. Περάστε το κατά μήκος της κάτω γραμμής των ματιών σας για να εξουδετερώσετε τυχόν κοκκινίλες. Θα ενισχύσει επίσης το λευκό των ματιών σας και θα τους δώσει μια πιο φρέσκια όψη. 

2. Στραφείτε στην περιποίηση & τη βιταμίνη C

Το πρώτο βήμα για να δείχνετε λιγότερο κουρασμένοι είναι η βάση σας. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη αυτή την εποχή του χρόνου και ένα καλό έλαιο ή ορός μπορεί να κάνει θαύματα κάτω από τη βάση. Σίγουρα θα σας δώσει μια πιο φυσική λάμψη που μπορεί να σας λείπει. Το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι συχνά επιρρεπές στο σκοτάδι - συνήθως λόγω της αφυδάτωσης αυτή την εποχή του χρόνου. Η χρήση μιας κρέμας ματιών με βιταμίνη C όχι μόνο θα ενισχύσει αυτό το ευαίσθητο δέρμα, αλλά θα ενισχύσει και τη φωτεινότητα.

snapinstaapp-148410720-467089954294513-8624238740375927270-n-1080.jpg

3. Εφαρμόστε μια επιπλέον στρώση

Μερικές φορές, το concealer από μόνο του δεν είναι αρκετό για να καλύψει τους μαύρους κύκλους και να κρύψει τα σημάδια της κούρασης. Έτσι, συνιστούμε επιπλέον τη χρήση διορθωτικών προϊόντων για την εξουδετέρωση των σκούρων σκιών και της μελάγχρωσης. Μόνο μια μικρή ποσότητα δίνει στο δέρμα σας μια πραγματική ανόρθωση.

Εάν χρησιμοποιείτε concealer, αναζητήστε αυτά που είναι φωτεινά και αντανακλούν το φως. Θα προσθέσουν φωτεινότητα και θα αναζωογονήσουν την επιδερμίδα σας - εφαρμόστε τα γενναιόδωρα πάνω από το foundation σας. Παρόλο που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το εφαρμόσετε μόνο κάτω από τα μάτια, λειτουργεί καλύτερα όταν το αναμειγνύετε στα υψηλότερα σημεία του προσώπου για να αναζωογονήσετε ολόκληρη την επιδερμίδα σας και όχι μόνο μια περιοχή.

4. Στροφή στο ρουζ

Το ρουζ δίνει ενέργεια στο δέρμα και επαναφέρει το χρώμα στην επιδερμίδα σας. Όταν αισθάνεστε καταβεβλημένοι και άτονοι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ρουζ αντί για bronzer. Γιατί; Επειδή το bronzer δημιουργεί βάθος και σκιά, ενώ το ρουζ φέρνει τα μάγουλά σας "μπροστά" και δημιουργεί μια νεανική, υγιή λάμψη. Εφαρμόστε το από τα μήλα των μάγουλών σας προς τα πίσω, προς τους κροτάφους σας, για να δημιουργήσετε ένα πιο "ανασηκωμένο" αποτέλεσμα. Ξεκινήστε πάντα ελαφρά και αυξάνετε το χρώμα σταδιακά - να θυμάστε ότι τα ρουζ τείνουν να είναι πολύ πλούσια σε χρωστικές ουσίες.

5. Χτίστε τη λάμψη σας

Τα highlighters είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να δώσετε φως στο πρόσωπό σας. Η προετοιμασία είναι το κλειδί εδώ - αν διαπιστώσετε ότι η επιδερμίδα σας φαίνεται άτονη και κουρασμένη, είναι πιθανό επειδή δεν της δίνετε τη σωστή προσοχή πριν από την εφαρμογή άλλων προϊόντων.

6. Αφήστε πίσω τις matte υφές

Οι matte υφές μπορούν να κάνουν το δέρμα και τα μάτια σας να φαίνονται κουρασμένα. Αντ' αυτού, προτιμήστε φόρμουλες που αντανακλούν το φως - ιδιαίτερα κρεμώδεις σκιές ματιών. Ακόμα και η χρήση ενός highlighter στο κέντρο του βλεφάρου σας και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας θα σας κάνει να δείχνετε πιο ξύπνιους - μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε λίγο και κάτω από το κόκκαλο των φρυδιών σας.

snapinstaapp-120446558-340388800351997-1251299978992051150-n-1080.jpg

7. Χρησιμοποιείστε sheet masks

Δεν θα μπορούσαμε παρά να συστήσουμε τη χρήση sheet masks αν θέλετε να αναζωογονήσετε το θαμπό, κουρασμένο δέρμα. Αναζητήστε μάσκες ενυδάτωσης και μάσκες κολλαγόνου. Τίποτα δεν λειτουργεί καλύτερα για να ενισχύσει την ενυδάτωση με ταχύτητα και να μειώσει τα σημάδια πρηξίματος. Συνδυάστε το με το εργαλείο gua sha και θα παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα σας φαίνεται πιο σφριγηλή και ελαστική σε χρόνο μηδέν.

8. Δώστε σχήμα στο βλέμμα σας

Τα περιποιημένα φρύδια θα ενισχύσουν και θα πλαισιώσουν αυτόματα τα χαρακτηριστικά σας, κάνοντάς σας να φαίνεστε πιο φρέσκοι και πιο ξύπνιοι. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια gel φόρμουλα, η οποία συγκρατεί κάθε τρίχα στη θέση της για ένα αφράτο αποτέλεσμα. Εφαρμόστε στις εσωτερικές γωνίες του φρυδιού, σπρώχνοντας την τρίχα προς τα πάνω, και στη συνέχεια ακολουθείστε το φυσικό τόξο προς την ουρά. Το βούρτσισμα των φρυδιών προς τα πάνω δημιουργεί την ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου στα βλέφαρα, ώστε όλα να φαίνονται πιο πλατιά. Κρατήστε την αρχή του φρυδιού σας όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένη από προϊόντα - θέλετε να φαίνεται καθαρή και αβίαστη.

9. Η σημασία του lip gloss

Είναι μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά ένας εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε το θαμπό μακιγιάζ είναι με ένα καλό lip gloss ή ένα lip oil. Προσδίδουν αμέσως λίγη λάμψη και γοητεία στην εμφάνισή σας.

10. Τέλος, αξιοποιήστε τα eyelash curlers

Τα ψαλίδια βλεφαρίδων είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των κουρασμένων ματιών. Μια μικρή πίεση ανοίγει αμέσως την περιοχή των ματιών χωρίς να χρειάζεται άλλο μακιγιάζ. Ειδικά εάν το κλειδώσετε με μια υπέροχη μάσκαρα, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να δείχνετε πιο ξύπνιοι.

Κεντρική φωτογραφία: @matildadjerf