fbpixel

Search icon
Search
Το TikTok trend που θα σας κάνει να λατρέψετε τη φωτογραφία της νέας σας ταυτότητας
BEAUTY

Το TikTok trend που θα σας κάνει να λατρέψετε τη φωτογραφία της νέας σας ταυτότητας

Βήμα-βήμα όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε


Οι νέες ταυτότητες αποτελούν πλέον γεγονός. Θα θέλετε πάλι να αισθάνεστε ανασφάλεια να δείξετε τη δική σας εξαιτίας μιας αποτυχημένης φωτογραφικής στιγμής; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε το passport makeup είναι η λύση που ψάχνετε!

Γνωρίσαμε το trend το 2022 μέσω του TikTok, όταν η beauty content creator, Georgia Barratt, ανέβασε την πρότασή της για ένα “lifted” makeup look, το οποίο χαρίζει συμμετρία και λάμψη στο πρόσωπό μας ακόμη και κάτω από τον σκληρό και μονοδιάστατο φωτισμό του φωτογραφείου. Το βίντεο της Barratt έχει 25,3 εκατομμύρια προβολές, ενώ το σχετικό με το makeup look hashtag έχει συγκεντρώσει 385.3 εκατομμύρια προβολές με τους αριθμούς να ανεβαίνουν διαρκώς. Το 2023, ακολουθώντας τα trends, δίνει μια πιο φυσική και ανάλαφρη εναλλακτική στο κορυφαίο make up look.

Ποια είναι η εναλλακτική πρόταση του passport makeup για το 2023;

Η δημιουργία ενός barely-there make up look, που αποτελεί συνδυασμό από foundation ελαφριάς κάλυψης, απαλά και καλοσχηματισμένα φρύδια, ελαφρώς χρωματισμένα μάτια και ανάλαφρες σκιάσεις στο πρόσωπό σας. Έτσι, μπορείτε να προσθέσετε μια πινελιά λάμψης στην εμφάνισή σας αναδεικνύοντας τα φυσικά σας χαρακτηριστικά.

Γνωρίστε ένα-ένα τα βήματα για να μπορέσετε να ‘κλέψετε’ κι εσείς τα beauty μυστικά για την απόλυτη φωτογραφία ταυτότητας.

1. Ξεκινήστε προετοιμάζοντας το δέρμα σας

    Η περιποίηση της επιδερμίδας μας αποτελεί στοιχείο κλειδί για πετύχουμε μια λαμπερή και ομοιόμορφη βάση για το make up μας. Αν δεν είστε συνηθισμένες σε ένα εμπλουτισμένο skincare, η χρήση ενός primer είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε μια λεία βάση, που θα διαρκέσει όλη μέρα. Επιλέξετε το κατάλληλο -ανάλογα πάντα με τον τύπο της επιδερμίδας σας- το οποίο θα λειάνει και θα γεμίσει τους πόρους σας χωρίς να τους φράζει. Ένα primer λάμψης θα σας κάνει να φαίνεστε ακόμη πιο ενυδατωμένες.

    shutterstock-1994497076.jpg

    2. Συνεχίστε με ένα foundation ελαφριάς κάλυψης

      Αφού προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας, ξεκινήστε το μακιγιάζ με ένα light foundation, το οποίο θα αναδείξει την φυσική όψη και την λάμψη της επιδερμίδας σας. Για να πετύχετε μια ανάλαφρη και λαμπερή βάση χωρίς ατέλειες, συνιστούμε να επιλέξετε tinted προϊόντα, συνηθέστερα σε μορφή serum.

      3. Χρησιμοποιήστε concealer

        Ειδικά αν το ραντεβού σας για τη φωτογραφία είναι σε κάποια πολύ πρωινή ώρα, απαλύνετε τους κύκλους κάτω από τα μάτια σας με ένα concealer. Σε περίπτωση που επιθυμείτε μεγαλύτερη κάλυψη- σε επίμονα σπυράκια, μελάγχρωση ή σκούρες κηλίδες- εφαρμόστε το concealer με τα δάχτυλα σας ή με ένα πινέλο, ώστε να έχετε καλύτερο έλεγχο της ποσότητας που χρησιμοποιείτε στα σημεία ακριβώς που θέλετε να καλύψετε.

        4. Γεμίστε ελαφρώς και βουρτσίστε τα φρύδια σας

          Τα όμορφα και καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να αναβαθμίσουν ολόκληρο το look σας. To 2023, επιτάσσει φυσικά αλλά περιποιημένα φρύδια. Βουρτσίστε προς τα πάνω και γεμίστε απαλά τις αραιές περιοχές με μικροσκοπικές κινήσεις, ώστε να μοιάζουν με φυσικές τρίχες. Στη συνέχεια περιποιηθείτε τα φρύδια σας με διάφανο gel. Έτσι, θα δημιουργήσετε την αίσθηση πιο ‘γεμάτων’ και πυκνών φρυδιών. Σε πολύ πυκνά φρύδια χρησιμοποιήστε απλώς διάφανο gel ή κάποιο gel στο χρώμα των φυσικών σας φρυδιών.

          shutterstock-1331240312.jpg

          5. Δημιουργήστε ένα contouring effect στο πρόσωπο σας

            Μιμηθείτε τη τεχνική του contouring, χρησιμοποιώντας μια φυσική απόχρωση bronzer για να δώσετε βάθος και να τονίσετε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά. Εφαρμόστε το bronzer στις κοιλότητες των μάγουλων, στη γραμμή των μαλλιών και στη γραμμή του σαγονιού σας. Έτσι, θα πετύχετε ένα φυσικό ‘lifted effect’, ώστε να βγάλετε την απόλυτη φωτογραφία ταυτότητας. Δώστε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ένα κρεμώδες προϊόν και απλώστε το στοχευμένα με ένα πινέλο.

            6. Δώστε χρώμα

              Ένα κρεμώδες balm για τα μάγουλα, που περιέχει υπερυδατικούς παράγοντες και πλούσια συστατικά, θα θρέψει το δέρμα σας, καθώς θα σας προσφέρει φυσικό χρώμα και θα ορίσει διακριτικά το πρόσωπό σας. Ταμπονάρετε με τα δάχτυλα σας το προϊόν στα μάγουλα και στη μύτη. Για να πετύχετε ένα πιο φυσικό look, επιλέξτε μια απόχρωση που να δίνει ζωντάνια και ροδαλότητα στο πρόσωπό σας, χωρίς να έχει πολύ έντονο χρώμα.

              7. Καθορίστε απαλά τα μάτια σας

                Χρησιμοποιήστε mascara, ώστε να δώσετε όγκο, πυκνότητα και καμπυλότητα στις βλεφαρίδες σας. Εφαρμόστε μια πολύ ανοιχτή σκιά σε ζεστούς ουδέτερους τόνους, ώστε να φωτίσετε τα βλέφαρά σας.

                8. Ενυδατώστε χείλη σας με ένα απαλό balm

                  Ολοκληρώστε το look σας με ένα lip balm σε απαλούς ροδαλούς τόνους, ώστε να ενυδατώσετε και να χαρίσετε λάμψη στα χείλη σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που προσαρμόζονται στο pH του δέρματός σας, για να πετύχετε την πιο φυσική απαλή ροζ απόχρωση ειδικά για εσάς.

                  Feature image source: @sonjalansivuori