fbpixel

Search icon
Search
Shea butter: Nα γιατί το χρειάζεται κάθε τύπος δέρματος
FACE & BODY

Shea butter: Nα γιατί το χρειάζεται κάθε τύπος δέρματος

Καταπολεμήστε την ξηροδερμία με το απόλυτο ενυδατικό συστατικό


Ο αφανής ήρωας της βιομηχανίας περιποίησης της επιδερμίδας, το βούτυρο καριτέ είναι ένα ισχυρό συστατικό που αξίζει μια θέση στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Με πολλαπλά οφέλη για το δέρμα - από την καταπράυνση των ερεθισμών έως την αντιμετώπιση της ξηρότητας - είναι ένα εξαιρετικό πολυεργαλείο που συνιστάται ανεπιφύλακτα από ειδικούς δερματολόγους.

Δεν είναι μυστικό ότι το ενυδατωμένο δέρμα ισούται με υγιές δέρμα, γι' αυτό και πολλά από τα προϊόντα που επιλέγουμε περιέχουν υγραντικές ουσίες (για να προσελκύουν την υγρασία) και μαλακτικά (για να κλειδώνουν την υγρασία), όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη. Ένα λαμπρό μαλακτικό είναι το βούτυρο καριτέ. Ίσως να μην είναι τόσο συναρπαστικό όσο άλλα "trendy" συστατικά, όμως εξακολουθεί να είναι ένας σωτήρας της επιδερμίδας που προσφέρει αποτελέσματα.

Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ειδικά για το ξηρό, αναλύουμε τι ακριβώς είναι το βούτυρο καριτέ - και πώς να ενσωματώσετε αυτό το απαραίτητο για την περιποίηση του δέρματος στην καθημερινή σας ρουτίνα

Τι είναι το βούτυρο καριτέ;

Το shea butter είναι ένα φυσικό λίπος που εξάγεται από το καρύδι του αφρικανικού δέντρου καριτέ. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και F, καθώς και σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, έχει εξαιρετικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες. Γι' αυτό και μπορείτε να το βρείτε σε τόσες πολλές ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα.

6e54cf372f3db188e6069a745ad9a5fd.jpg

Ποια είναι τα οφέλη του βουτύρου καριτέ για το δέρμα;

  • Ενυδάτωση: Το βούτυρο καριτέ είναι ένα αποφρακτικό συστατικό που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας, εμποδίζοντας τη διαδερμική απώλεια νερού (την απώλεια υγρασίας από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος). Αποτρέποντας τη διαφυγή της υγρασίας, εξασφαλίζει ότι το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο.
  • Προσδίδει βουτυρένια υφή: Προσδίδει επίσης μια όμορφη βουτυρένια υφή σε ένα σκεύασμα. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στις καλύτερες πολυτελείς κρέμες προσώπου και θα βρείτε το βούτυρο καριτέ να αναφέρεται ως ένα από τα κορυφαία συστατικά.
  • Καταπραΰνει το ξηρό δέρμα: Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην καταπράυνση του κατεστραμμένου δερματικού φραγμού και συμβάλλουν ενεργά στην ανοικοδόμησή του. Καθώς το ξηρό δέρμα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια ενός κατεστραμμένου φραγμού, το shea butter είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για αυτόν τον τύπο δέρματος.

Πώς να το εντάξετε στην περιποίησή σας

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σκέτο (100% βούτυρο καριτέ) ή ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το τελευταίο είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς το καθαρό βούτυρο καριτέ είναι εξαιρετικά πλούσιο και δύσκολα "τρίβεται".

Είναι καλύτερο ως μέρος ενός έξυπνα σχεδιασμένου βήματος ενυδάτωσης. Τα αποφρακτικά συστατικά λειτουργούν εξαιρετικά σε συνδυασμό με υγραντικές ουσίες όπως το υαλουρονικό οξύ και συστατικά που ενισχύουν το κεραμίδια, όπως η νιασιναμίδη. Αυτός είναι ο νικηφόρος συνδυασμός στις πιο επιτυχημένες κρέμες. 

snapinstaapp-365409420-959831665100556-1863981298838214389-n-1080.jpg

Μπορεί το βούτυρο καριτέ να φράξει τους πόρους;

Αν ανησυχείτε ότι το βούτυρο καριτέ φράζει τους πόρους - να είστε σίγουροι ότι αυτό το συστατικό δεν είναι κωμειογόνο. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία γύρω από τα συστατικά που φράζουν τους πόρους, όμως το συγκεκριμένο είναι απίστευτα φιλικό προς όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος με τάση ακμής.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει βούτυρο καριτέ;

Το βούτυρο καριτέ είναι ευεργετικό για όλους τους τύπους δέρματος. Είναι καταπληκτικό για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα και είναι επιρρεπείς σε ξεσπάσματα, ειδικά όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν ρετινοειδή. Καθώς τα ρετινοειδή μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε βούτυρο καριτέ είναι το τέλειο προϊόν για τη συνέχεια της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Το βούτυρο καριτέ είναι γενικά ανεκτό από όλους τους τύπους δέρματος. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα συστατικά περιποίησης του δέρματος, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ερεθισμού ή ερυθρότητας. Εάν συμβεί αυτό, σταματήστε αμέσως τη χρήση του βουτύρου καριτέ και συμβουλευτείτε έναν ειδικό δερματολόγο για συμβουλές.