fbpixel

Search icon
Search
Υπέροχη μετά τα 50: τα makeup tips που θα δημιουργήσουν ένα ageless αποτέλεσμα
MAKE UP

Υπέροχη μετά τα 50: τα makeup tips που θα δημιουργήσουν ένα ageless αποτέλεσμα

Λάμψτε εσωτερικά με τον καλύτερο τρόπο


Αν αναρωτιέστε το λόγο για τον οποίο τα 50 είναι τα νέα 30 τότε παρακάτω θα τον ανακαλύψετε. Αυτή η ηλικία που φέρνει μαζί της ωριμότητα, σωστές αποφασίσεις, καλή κρίση και ακόμη καλύτερο στιλ μπορεί με τις κατάλληλες προϋποθέσεις να γίνει πιο λαμπερή από ποτέ. Αφεθείτε στην πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού σας και απολαύστε κάθε στιγμή στο έπακρον, άλλωστε ποτέ δεν είναι αργά. Με τα παρακάτω βήματα θα έχετε ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο ενώ παράλληλα θα "αγκαλιάσετε" όλα τα σημάδια του χρόνου ομοιόμορφα. Χρησιμοποιήστε το makeup σαν σύμμαχο σας και δε θα το μετανιώσετε.

over-40s.jpg

Δημιουργήστε μια υπέροχη βάση

Μια λαμπερή βάση που ξεκινάει από τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος είναι το βασικό σας ατού. Ξεκινήστε με καθαρισμό, ενυδάτωση και απολέπιση και επιτύχετε μια υγιή επιδερμίδα που είναι έτοιμη για το καλύτερο makeup. Η πλούσια ενυδατική θα κρατήσει την ξηρότητα μακριά και έτσι όποια περιοχή σας προβληματίζει θα μοιάζει πλέον υπέροχη. Αυτό που θέλετε δεν είναι επιπλέον "βάρος" αλλά μια ισορροπία μεταξύ θρέψης και υπέροχου φινιρίσματος. Ένα foundation χωρίς μεγάλη κάλυψη και με λαμπερά στοιχεία θα γίνει η καλύτερη επιλογή για τη συνέχεια.

Μην εμμένετε στην κάλυψη

Δεν μπορείτε και δε χρειάζετε να κρύψετε τις ρυτίδες σας, οπότε μην το προσπαθείτε, γιατί απλώς θα καταλήξετε να τραβάτε όλα τα βλέμματα πάνω τους. Αντιθέτως επενδύστε στο να εξολαμύνετε τον τόνο του δέρματος σας με ένα ενυδατικό foundation αλλά και μια βάση που εξαλείφει κοκκινίλες και χρωματισμούς. Για να τα απλώσετε ομοιόμορφα χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο σφουγγαράκι. Ακολούθως, ένα ελαφρύ κρεμώδες concealer που κάνει εύκολα blend μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Για τα μάτια, επικεντρωθείτε στο κάτω μέρος των ματιών και στις εσωτερικές γωνίες για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους. 

over-40s-beauty.jpg

Κάντε το δέρμα να φαίνεται πιο ζεστό

Όταν επιλέγετε μια απόχρωση foundation ή concealer, μπορείτε να "παίξετε" λίγο με τις αποχρώσεις και το ακριβές ταίριασμα με το δέρμα σας. Αν επιλέξετε ένα χρώμα απόλυτα ίδιο με αυτό του προσώπου σας αυτό μπορεί να σας προσθέσει χρόνια. Για να αποφύγετε, όμως, τις δυσχρωμίες στο λαιμό πάρτε ένα πινέλο βάσης και ανακατέψτε το προϊόν πολύ ελαφρά γύρω από το λαιμό, ώστε να μην γίνεται εμφανές. Στη συνέχεια επενδύστε σε ένα καλό μπρόνζερ και προσθέστε το στα ζυγωματικά, στις δύο πλευρές της μύτης, στο μέτωπο και κάτω από τη γραμμή του σαγονιού.

"Ανυψώστε" διακριτικά

Το να χαμογελάτε ενώ απλώνετε ρουζ έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια ως μια καθολική, δοκιμασμένη και πραγματική τεχνική, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο μεγαλώνετε. Αντί για τα μήλα των μάγουλων, απλώστε το ρουζ στην κορυφή των ζυγωματικών και μετά ανακατεύστε το προς τα μέσα. Η προσοχή πρέπει να πηγαίνει πάντα προς τα πάνω και αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το πετύχετε. Όσο για τις αποχρώσεις, προτιμήστε απαλές ροζ που θυμίζουν τα 90s. Φυσικά, όπως σε κάθε προϊόν έτσι και εδώ προσθέστε πρώτα τις κρεμώδες στρώσεις και μετά ακολουθήστε με την πούδρα. 

over-40-fashion-tips-31.jpg

Όλη η προσοχή στα μάτια

Ένα πολύ εύκολο trick για νεανική εμφάνιση είναι να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα. Χρησιμοποιήστε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων, ξεκινώντας ακριβώς από τη ρίζα. Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή μάσκαρα, για τις δικές σας ανάγκες. Όσον αφορά το χρώμα, πλέον έχει καταρριφθεί ο μύθος που έλεγε πως οι γυναίκες άνω των 50 δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαύρη μάσκαρα. Τέλος, ενώ το eyeliner αποτελεί βασικό βήμα η σκιά ματιών είναι περισσότερο κάτι σαν "αξεσουάρ" που θα αναδείξει το προσωπικό σας στυλ. 

Μην υπερβάλετε με τα φρύδια

Αρχικά, επικεντρωθείτε στο να διατηρήσετε τα φρύδια γεμάτα και φυσικά. Υπάρχουν φόρμουλες που βοηθούν στο να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν περισσότερο και μπορούν να επαναφέρουν τις τρίχες σας. Για αυτό το λόγο μην προσπαθείτε απλώς να τα γεμίσετε με το μολύβι αλλά αντιθέτως ψάξτε για πραγματικές εναλλακτικές.