fbpixel

Search icon
Search
Ξυπνάτε με puffy eyes; Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε άμεσα
FACE & BODY

Ξυπνάτε με puffy eyes; Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε άμεσα

Tips για λύσεις αστραπή με απόλυτα αποτελεσματικούς τρόπους


Τα πρησμένα μάτια μπορεί να μην αποτελούν μια ιατρική κατάσταση, αλλά όταν ξυπνάτε και τα αντικρίζετε είναι πιθανό να σας ενοχλούν. Σε αυτή την περίπτωση το δύσκολο κομμάτι είναι ότι σε αντίθεση με τους μαύρους κύκλους ή τα breakouts, το πρήξιμο κάτω από τα μάτια δεν είναι κάτι που μπορεί να λυθεί με ένα γρήγορο πέρασμα του concealer ή με ένα λαμπερό foundation. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι εάν ενσωματώσετε τις σωστές τεχνικές και συστατικά, η μείωση του πρηξίματος θα αποτελέσει μια σχετικά γρήγορη λύση και θα μπορέσετε να δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Τι προκαλεί τα πρησμένα μάτια;

Είτε πρόκειται για αφυδάτωση, έλλειψη ύπνου, είτε για μερικά ποτήρια κρασί παραπάνω από το προηγούμενο βράδυ, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλοί παράγοντες λόγω των οποίων μπορεί να ξυπνήσετε με πρησμένα μάτια. Αλλά ανεξάρτητα από το έναυσμα, το πρήξιμο κάτω από τα μάτια προκαλείται γενικά από τη συσσώρευση περίσσειας υγρών. Γίνεται πιο αντιληπτό το πρωί επειδή συσσωρεύεται υγρό ενώ κοιμόμαστε, και επειδή είμαστε ξαπλωμένοι. Με απλούστερα λόγια αυτό σημαίνει ότι συγκεντρώνεται στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

puffy.jpg
@LEATNGU

Επιπλέον, εάν είστε αφυδατωμένοι ή έχετε καταναλώσει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καφεΐνη ή αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση—η οποία και πάλι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών. Το λεμφικό σύστημα του σώματος είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση της περίσσειας υγρών, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η κυκλοφορία της λέμφου επηρεάζεται, με αποτέλεσμα οίδημα και πρήξιμο. Αυτό το πρήξιμο είναι πιο αισθητό στην περιοχή των ματιών, επειδή το δέρμα εκεί είναι πολύ λεπτό, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει ολόκληρο το πρόσωπο.

eyes3.jpg

1. Λεμφικό μασάζ ματιών

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο τα μοντέλα και οι celebrities κάνουν μασάζ προσώπου πριν περπατήσουν στο κόκκινο χαλί ή πριν από μια φωτογράφιση. Αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης της περίσσειας υγρών και του πρηξίματος. Ειδικά για την περιοχή των ματιών, ένα γρήγορο μασάζ ενώ εφαρμόζετε το καθαριστικό ή την κρέμα ματιών σας μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικό. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ γύρω από τα μάτια σας, ακολουθώντας τα οστά της κόγχης των ματιών σας. Ασκήστε απαλή πίεση και δουλέψτε προς τα μέσα στο επάνω μέρος και μετά προς τα έξω στο κάτω μέρος, αλλά μην αφήνετε τα δάχτυλά σας να σύρουν το δέρμα. 

2. Depuffing μάσκες ματιών

Αν δεν έχετε χρόνο και στην πρωινή σας ρουτίνα στοχεύετε στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας, τότε οφείλετε να βρείτε τα κατάλληλα tools. Οι μάσκες ματιών και τα patches αποτελούν πάντα μια smart επιλογή. Μπορείτε να τα εφαρμόσετε ενώ ντύνεστε ή τρώτε πρωινό και θα κάνουν τα μαγικά τους μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν και σε άλλη θέματα που σχετίζονται με τα μάτια, όπως το να φωτίσουν τους μαύρους κύκλους, να εξομαλύνουν τις λεπτές γραμμές ή ακόμη και να προετοιμάσουν το δέρμα για μακιγιάζ. Για τη μείωση του πρηξίματος προσέξτε συστατικά όπως τα φύκια, το αγγούρι, το πράσινο τσάι και η καφεΐνη.

eyes.jpg

3. Μείνετε ενυδατωμένοι

Αν είστε fan ενός υγιούς τρόπου ζωής τότε αυτό είναι το πιο εύκολο βήμα. Μεταξύ των κατάλληλων προϊόντων και των κατάλληλων τακτικών, η σωστή ενυδάτωση είναι εξαιρετικά ευεργετική για την πρόληψη της εμφάνισης πρηξίματος στα μάτια. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, αποθηκεύει νερό και αυτό ενισχύει τις επιπτώσεις του αλατιού και του αλκοόλ. 

4. Κάντε κρυοθεραπεία

Έχετε ακούσει ποτέ για αυτή την πρακτική; Αυτή η εγκεκριμένη από τους ειδικούς τεχνική έχει ως στόχο με το κρύο να μειώσει τη ροή του αίματος και κατά συνέπεια τη φλεγμονή και το πρήξιμο. Η ίδια τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί στην περιποίηση του προσώπου και υπάρχει μια πληθώρα tools που έχουν σχεδιαστεί για να ψύχονται προκειμένου να προσφέρουν τα οφέλη τους στο δέρμα. Μην περιμένετε λεπτό!

Κεντρική φωτογραφία: @mobinapeiman