fbpixel

Search icon
Search
Κρέμα και μάσκα ματιών: Tα hacks για να εκμεταλλευτείτε περισσότερο τα οφέλη τους
FACE & BODY

Κρέμα και μάσκα ματιών: Tα hacks για να εκμεταλλευτείτε περισσότερο τα οφέλη τους

Είτε ο στόχος σας είναι να συσφίξετε είτε να ανακουφίσετε τα κουρασμένα από την οθόνη μάτια, αυτά είναι τα καλύτερα κόλπα


Η περιοχή γύρω από τα ματιά απασχολεί εδώ και χρόνια όλον σχεδόν τον γυναικείο πληθυσμό. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε εάν χρησιμοποιείτε σωστά τη μάσκα και την κρέμα ματιών σας, καθώς παρακάτω συγκεντρώσαμε τα καλύτερα tips για να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τα οφέλη της! 

1. Περιποιηθείτε ολόκληρη την περιοχή των ματιών

Συχνά είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που έχει ως αποτέλεσμα τα μάτια να φαίνονται θαμπά και άτονα. Μπορεί να είναι η αφυδάτωση που κάνει τις γραμμές να φαίνονται πιο έντονες, οι μαύροι κύκλοι που σας κάνουν να δείχνετε κουρασμένοι και το χαλαρό δέρμα που αφαιρεί τη ζωντάνια. Όταν συμβαίνει αυτό, αναζητήστε φόρμουλες που αντιμετωπίζουν ολόκληρη την περιοχή των ματιών, αντί να στοχεύουν σε πιο συγκεκριμένα σημεία. Μάσκες που μπορούν να ενυδατώνουν το δέρμα και περιέχουν συστατικά όπως η νιασιναμίδη, τα κεραμίδια και το σκουαλένιο, τα οποία βοηθούν στην ηρεμία, τη φωτεινότητα και την ενδυνάμωση του δέρματος.

aiony-haust-3tll-97hnjo-unsplash.jpg

2. Εφαρμόστε την στρατηγικά

Η εφαρμογή της κρέμας ματιών ακούγεται απλή, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να είστε πιο στρατηγικοί στην εφαρμογή της, σύμφωνα με την ειδική facialist Georgia Louise. Συνιστά να χαμογελάτε πλατιά για να εντοπίσετε πού εμφανίζονται οι λεπτές γραμμές σας και στη συνέχεια να εφαρμόζετε γενναιόδωρα την κρέμα ματιών σε αυτές τις περιοχές. Το μοτίβο των γραμμών του καθενός εκδηλώνεται διαφορετικά και αυτή η τεχνική θα διασφαλίσει ότι η μέθοδος εφαρμογής είναι η σωστή για τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Είναι απλή συμβουλή, αλλά η καλύτερη συχνά είναι. Όσον αφορά την επιλογή της κατάλληλης κρέμας ματιών, οι πλούσιες λοσιόν και τα έλαια έχουν πολυτελή αίσθηση και αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τις ημέρες που σκοπεύετε να φοράτε λίγο μακιγιάζ. Αν, ωστόσο, συνδυάζετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας με ένα κρεμώδες concealer ή foundation, μια φόρμουλα με πιο ελαφριά υφή θα μειώσει την πιθανότητα να ξεθωριάσει το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3. Δροσίστε με κυτταρίνη 

Οι αλλεργίες και το να κοιτάζετε επί ώρες μια οθόνη μπορεί να αφήσουν το δέρμα γύρω από τα μάτια σας να φαίνεται ευαίσθητο και «ζεστό» στην αφή. Μια μάσκα ματιών ή eye patches από τζελ ή κυτταρίνη που μπορείτε να απλώνετε επάνω θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε λίγη από τη θερμότητα του δέρματος, ειδικά αν τις δροσίσετε πρώτα στο ψυγείο. 

content-pixie-9l7r-n1zt-y-unsplash.jpg

4. Μείωση της εμφάνισης του πρηξίματος

Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι γενετικό, αλλά επιδεινώνεται από την έλλειψη ύπνου και την υπερβολική κατανάλωση αλατιού και αλκοόλ. Αν ξυπνάτε με πρησμένα μάτια, δοκιμάστε ένα ελαφρύ μασάζ με τα χέρια σας ή δύο beauty balls, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Βάλτε τα στο ψυγείο το προηγούμενο βράδυ και, στη συνέχεια, πιέστε ελαφρά τις σφαίρες γύρω από τα μάτια σας - η δροσερή θερμοκρασία θα βοηθήσει αμέσως στη σύσφιξη του δέρματος και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

hadis-safari-a7rkosfjrg0-unsplash.jpg

5. Χρησιμοποιήστε μια θεραπεία που λειτουργεί ενώ κοιμάστε

Χρησιμοποιήστε τις μικρότερες μάσκες που μπορείτε να τις τοποθετήσετε ακριβώς εκεί που θέλετε να δείτε αποτελέσματα. Αυτό θα μπορούσε να είναι οι γραμμές γύρω από το στόμα σας ή οι ρυτίδες συνοφρύωσης, αλλά μας αρέσει να στοχεύουμε τις λεπτές γραμμές στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Για να χρησιμοποιήσετε, πιέστε σταθερά το επίθεμα (eye patch) στη θέση του, ώστε οι μικροσκοπικές ακίδες υαλουρονικού οξέος και βιταμίνης C να διαπεράσουν το δέρμα. Είναι απολύτως ανώδυνο και, όταν ξυπνήσετε το πρωί, θα διαπιστώσετε ότι οι ακίδες έχουν διαλυθεί ενώ κοιμόσασταν, εξασφαλίζοντας ότι τα ισχυρά συστατικά έχουν απορροφηθεί από το δέρμα σας.