fbpixel

Search icon
Search
Πρησμένα μάτια: Πείτε αντίο με τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές πρακτικές
FACE & BODY

Πρησμένα μάτια: Πείτε αντίο με τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές πρακτικές

Τι προκαλεί το πρήξιμο αλλά και οι τρόποι για να το απομακρύνετε


Τα πρησμένα μάτια αποτελούν ένα από το πιο κοινό και συχνό πρόβλημα για τις γυναίκες. Σκεφτείτε πόσες φορές έχει τύχει να ξυπνήσετε το πρωί, μετά από επαρκή ύπνο και να μην μπορείτε να απομακρύνετε το πρήξιμο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει. Από την μία πλευρά μπορεί να οφείλεται στη γενετική κατασκευή και την ανατομία σας από την άλλη όμως είναι και κάποια εξωτερικοί παράγοντες και καθημερινές συνήθειες που επιβαρύνουν την κατάσταση. 

33ddedef34798e5b13689edc5453bde4-1.jpg
Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και ανακαλύψτε τους λόγου που προκαλείται το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών αλλά και τις πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να το απομακρύνετε!

Οι παράγοντες που οφείλονται για το πρήξιμο των ματιών 

1. Ο ύπνος είναι must

Ο ύπνος οφείλεται για πολλά πράγματα που συμβαίνουν στον οργανισμό μας. Ένα από αυτά, όπως θα σκεφτήκατε πολύ καλά οι περισσότεροι είναι τα πρησμένα μάτια. Αν το προηγούμενο βράδυ έχει προηγηθεί ένας ανήσυχος ύπνος, ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στο στρες είναι λογικό το πρωί τα μάτια σας να είναι φουσκωμένα και να υπάρχουν σακούλες. Το στρες απελευθερώνει κορτιζόλη από τα επινεφρίδια και αυτό αλλάζει την ισορροπία νερού-αλατιού στο σώμα. Επειδή η ισορροπία αυτή διαταράσσεται, μπορεί ο οργανισμός να κάνει κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα το φούσκωμα στα μάτια.

2. Δώστε προσοχή στις αλλεργίες

Αν ταλαιπωρείστε από αλλεργίες γνωρίζετε πολύ καλά, ειδικότερα κατά την περίοδο της άνοιξης, πόσο μπορούν να επηρεαστούν τα μάτια σας. Αυτό συμβαίνει γιατί το ο οργανισμός μας μπαίνει απευθείας σε κατάσταση επίθεσης, απελευθερώνοντας ισταμίνη. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργείται φλεγμονή και οίδημα στην περιοχή των ματιών. 

shutterstock-648097663.jpg

3. Μειώστε το αλάτι

Σε περίπτωση που δεν έχουν συμβεί τα παραπάνω, το πρήξιμο των ματιών σας μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική κατανάλωση αλατιούΗ υψηλή πρόσληψη αλατιού κάνει τα νεφρά να κατακρατούν υγρά, προκαλώντας γενικό πρήξιμο. Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητη οπότε είναι λογικό το οίδημα να είναι εμφανές σε εκείνο το σημείο. Αν λοιπόν, το πρήξιμο είναι πιο έντονο το πρωί και υποχωρεί σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε μπορεί να οφείλεται στην έντονη πρόληψη αλατιού. 

4. Ελέγξτε τον θυρεοειδή σας

Εκτός από εξωτερικού παράγοντες, το οίδημα γύρω από τα μάτια μπορεί να οφείλεται και σε προβλήματα υγείας. Ένα από τα πιο συχνά είναι τα προβλήματα του θυρεοειδή. Πιο συγκεκριμένα, ο υπερθυρεοειδισμός πυκνώνει το λίπος γύρω από τα μάτια προκαλώντας πρήξιμο, οπότε μια εξέταση αίματος θα σας λύσει την απορία.

shutterstock-1035801136-1.jpg

5. Κρέμες ματιών

Γνωρίζατε ότι πρέπει να αποφεύγετε να βάζετε κρέμα κοντά στις βλεφαρίδες γιατί κάθε φορά που θα ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας μπορεί να μεταφέρετε μία μικρή ποσότητα προϊόντος στο εσωτερικό τους; Αυτή η διαδικασία μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και να δημιουργήσει το οίδημα. Φροντίστε να απλώνετε την κρέμα σας προσεκτικά και να βάζετε την απαραίτητη ποσότητα. 

Οι τρόποι για να απομακρύνετε το πρήξιμο 

1. Μπολ με παγάκια 

Σε περίπτωση που το πρήξιμο είναι πολύ έντονο και αναζητάτε δραστικές λύσεις, δεν υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό από το να βυθίσετε το πρόσωπό σας σ' ένα μπολ με νερό και παγάκια. Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να βάλετε δύο κουτάλια στην κατάψυξη και να τα τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας από την εξωτερική πλευρά.

2. Κρέμες ματιών με καφεΐνη 

Μη διστάσετε να δοκιμάσετε κρέμες ματιών, οι οποίες περιέχουν καφεΐνη ή έχουν στοχευμένη συσφικτική δράση. Μια δοκιμή θα σας πείσει, καθώς το αποτέλεσμα θα είναι άμεσο και εντυπωσιακό. 

content-pixie-j1wyunglbok-unsplash-1.jpg

3. Φροντίστε τον ύπνο σας 

Το να υιοθετήσετε μια σταθερή ρουτίνα ύπνο θα συμβάλει σε πολλές λειτουργίες, όπως είναι η ψυχολογία. Ωστόσο θα απομακρύνει και το πρήξιμο από τα μάτια. Φροντίστε να ξαπλώνετε την ίδια ώρα κάθε βράδυ, να καταναλώνετε το τελευταίο σας γεύμα τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, να απομακρύνετε τις οθόνες τουλάχιστον μισή ώρα πριν και να κοιμάστε σ' ένα δωμάτιο με καθαρή ατμόσφαιρα. Αυτά είναι μερικά τρικς που θα σας βοηθήσουν. 

4. Derma roller

Πλέον υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά αξεσουάρ προσώπου. Ένα από αυτά είναι και το derma roller, το οποίο ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που το χρησιμοποιείτε, διότι μπορεί να τραυματίσετε το δέρμα και να επιδεινώσετε το πρήξιμο.