fbpixel

Search icon
Search
Ξεναγηθείτε στην cozy ατμόσφαιρα μιας οικογενειακής μονοκατοικίας στη Νότια Καλιφόρνια
INTERIORS

Ξεναγηθείτε στην cozy ατμόσφαιρα μιας οικογενειακής μονοκατοικίας στη Νότια Καλιφόρνια

Μέσα σε οκτώ μήνες η designer Huma Sulaiman χάρισε έναν νέο αέρα στην τεράστια έκταση του σπιτιού


Είναι γεγονός ότι η διαδικασία ανασχεδιασμού και αλλαγής της αισθητικής διαμόρφωσης μιας κατοικίας μπορεί να αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το αρχιτεκτονικό παρελθόν της, καθώς και τις ιστορίες των προηγούμενων ιδιοκτητών της. Αυτό συμβαίνει και στο σχέδιο μεταμόρφωσης της οικογενειακής μονοκατοικίας, την οποία θα γνωρίσουμε στο σημερινό μας ταξίδι στη Νότια Καλιφόρνια. Στην καταπράσινη κοινότητα Shady Canyon της πόλης Irvine, το ζευγάρι, Jessica και Ali Omid, σχεδίαζαν να ανακαινίσουν τη συγκεκριμένη κατοικία, η οποία κουβαλούσε στους εσωτερικούς της χώρους την αισθητική ταυτότητα και διακοσμητική ματιά των αρχών του 1980. Ή αναζήτηση της κατάλληλης αρχιτεκτονικής ομάδας δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, καθώς οι ίδιοι είχαν στο μυαλό τους ένα αρκετά αυστηρό χρονοδιάγραμμα, εξαιτίας κυρίως των παιδιών τους. Η designer Huma Sulaiman απέδειξε ότι λατρεύει τις προκλήσεις, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει με αποτελεσματικότητα το κατασκευαστικό project

The structural miracle 

spike20moss-272-edit.webp

Η Sulaiman κατάφερε σε χρόνο dt να κάνει πράξη το όραμα της οικογένειας. Παρόλο που η κατοικία είναι τεράστια και περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό δωματίων, φαίνεται ότι τίποτα δεν την σταμάτησε από τον αρχικό της στόχο. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι πραγματοποίησε τις συγκεκριμένες διαδικασίες με προχειρότητα. Έδωσε μεγάλη προσοχή στην επίτευξη της επιθυμητής προστασίας και ασφάλειας των παιδιών, πετυχαίνοντας τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στον υψηλό σχεδιασμό και την φιλικότητα προς την οικογένεια. Έδωσε προτεραιότητα σε έπιπλα με μαλακές και καμπυλωτές άκρες, όπως και σε χαμηλά καθίσματα, στα οποία απουσίαζαν οι κοφτερές γωνίες, καθώς και υφάσματα, τα οποία θα μπορούσαν να αντέξουν τις αναπόφευκτες διαρροές. 

spike20moss-123-edit.webp

Πέρα από τους κανόνες πρακτικότητας, τους οποίους ακολούθησε πιστά, η ίδια έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξασφάλιση μιας elegant ατμόσφαιρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαμόρφωση της formal τραπεζαρίας. Πρωταγωνιστής της είναι το οβάλ τραπέζι, το οποίο διακρίνεται για την περίτεχνη μαρμάρινη επιφάνειά του και περιβάλλεται από μια σειρά άνετων και βελούδινων καρεκλών σε καφέ αποχρώσεις. Το ατμοσφαιρικό σκηνικό του χώρου ολοκληρώνει σε απόλυτη αρμονία ένα γεωμετρικό και μοντέρνο κρεμαστό φωτιστικό. Την ίδια φιλοσοφία υλικών και αισθητικής ακολουθεί το luxurius οικογενειακό living room, το οποίο ξεχωρίζει για την eclectic διακόσμησή του.

Respecting the needs 

spike20moss-418-edit.webp

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Sulaiman σεβάστηκε τους χρόνους, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας. Ακόμη μια πρόκληση, την οποία καλέστηκε να αντιμετωπίσει σχετικά με τον χρόνο ήταν αυτή της γέννας της ιδιοκτήτριας. Ήταν πολύ σημαντικό να προλάβει να δημιουργήσει το δωμάτιο για το νεογέννητο μωράκι της, ακολουθώντας φυσικά τις σχεδιαστικές προδιαγραφές για την ηλικία, το μέγεθος, αλλά και τις ανάγκες του. Η ίδια κατάφερε να προμηθευτεί εγκαίρως τα διακοσμητικά pieces, αλλά και τα υλικά για το βάψιμο του δωματίου από τοπικούς λιανοπωλητές. Το αποτέλεσμα είναι ένα χαριτωμένο σκηνικό σε απαλούς και γήινους τόνους, με πολλά ζωάκια της ζούγκλας, τα οποία πρωταγωνιστούν και στην ταπετσαρία του. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίας της ευρύχωρης κατοικίας στη gallery! 

Source: Architectural Digest 

Photo credits: Shade Degges