fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στην παραμυθένια ατμόσφαιρα μιας τριώροφης μονοκατοικίας στο ανατολικό Λονδίνο
INTERIORS

Μυηθείτε στην παραμυθένια ατμόσφαιρα μιας τριώροφης μονοκατοικίας στο ανατολικό Λονδίνο

Η designer Rachel Chudley κατάφερε να δημιουργήσει σε κάθε χώρο της μια μοναδική αφήγηση


Χώρος με ιστορία και γεμάτος από αγαπημένες οικογενειακές στιγμές. Κάθε κατοικία κοιτά με σεβασμό στο παρελθόν των ιδιοκτητών της, μεταφέροντας διαχρονικούς μύθους, παραδόσεις και αναμνήσεις. Στο σημερινό μας ταξίδι στο ανατολικό Λονδίνο, θα γνωρίσουμε την εκλεπτυσμένη κληρονομιά μιας τριώροφης βικτοριανής μονοκατοικίας, η οποία μπορεί να ανανεώθηκε, αλλά επέλεξε να μην ξεχνά. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Rachel Chudley, ένιωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την επιμέλειά της το 2019 ότι θα μεταμορφωνόταν σε κάτι πολύ ξεχωριστό, χάρη στην υπέροχη βάση της. Μαζί με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού μοιράστηκαν ιδέες και σχέδια, κάτι που εξέλιξε και τους δυο τους. 

The new structure

massey-hg-chudleyn1-074-production-digital.webp

Προτεραιότητα στη διαδικασία ανακατασκευής ήταν να "ανοίξουν" τους κεντρικούς χώρους, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο μια πιο άνετη και φιλική ατμόσφαιρα. Κύρια έμφαση δόθηκε στο ισόγειο, όπου ένα άβολο καθιστικό διαλύθηκε για να δημιουργηθεί ένα χωλ εισόδου, το οποίο λειτουργεί πλέον ως ένας λαμπερός προθάλαμος προς το living room. Στο πίσω μέρος, οι χώροι της κουζίνας και της τραπεζαρίας ενώθηκαν σε ένα ενιαίο μεγάλο δωμάτιο, το οποίο είναι λουσμένο στο φυσικό φως και διακρίνεται για την κομψότητα και την άκρως λειτουργική του προσωπικότητα, με έξυπνα κρυμμένους αποθηκευτικούς χώρους, αλλά και ξεχωριστά έπιπλα, των οποίων ο σχεδιασμός έχει στηριχθεί στις ρίζες της ιδιοκτήτριας. Η φιλοσοφία της πρακτικότητας πρωταγωνιστεί και στους δύο επάνω ορόφους, καθώς τα τέσσερα υπνοδωμάτια είναι πλέον τρία. Ο πρώτος όροφος αποτελείται τώρα από ένα κύριο υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο και γκαρνταρόμπα, ενώ ο τελευταίος όροφος φιλοξενεί δύο εφεδρικά δωμάτια.

massey-hg-chudleyn1-127201.webp

The eclectic heritage

massey-hg-chudleyn1-205-production-digital.webp
Τα αυστριακά ευρήματα και οικογενειακά κειμήλια της ιδιοκτήτριας δεν απουσιάζουν από κανένα σημείο της κατοικίας, στοιχείο που συγκινεί και εμπνέει. Η Chudley θέλησε να δημιουργήσει αυτή τη μοναδική αφήγηση σε κάθε δωμάτιο, συστήνοντας το παρελθόν της ιδιοκτήτριας με κάθε προσκεκλημένο της, αλλά θυμίζοντας και στην ίδια όλα όσα αγαπά. Τα αυστριακά έπιπλα της προσωπικής της συλλογής με τη συνοδεία εξεζητημένων υφασμάτων κοσμούν με τον δικό τους eclectic τρόπο κάθε γωνιά του σπιτιού.

Κυρίαρχα χρώματα αποτελούν το μπλε και το ροζ, χαρίζοντας έναν έντονα γοητευτικό και ρομαντικό χαρακτήρα. Η Rachel έδωσε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε μικρή λεπτομέρεια, ώστε να ενισχύσει την επιθυμητή εκλεπτυσμένη διάθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μοναδική ξύλινη κατασκευή του κρεβατιού, αλλά και του κομοδίνου σε μια από τις κρεβατοκάμαρες, η οποία μιμείται το μπαμπού, θυμίζοντάς της ένα παλιό κιμονό που βρέθηκε σε μια παρισινή αγορά παλαιών αντικειμένων. Τα ξεχωριστά αυτά έπιπλα διαμορφώνουν μαζί με την floral ταπετσαρία ένα ονειρικό σκηνικό, άκρως κατάλληλο για διάβασμα και ξεκούραση κάθε στιγμής της ημέρας.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της υπέροχης κατοικίας στη gallery!

Source: House & Garden

Photo credits: Paul Massey