fbpixel

Search icon
Search
Work in Progress: 5+1 βιβλία που θα συμβάλλουν στην επαγγελματική σας ανέλιξη & αξίζει να διαβάσετε αυτήν την εποχή
ARTS & CULTURE

Work in Progress: 5+1 βιβλία που θα συμβάλλουν στην επαγγελματική σας ανέλιξη & αξίζει να διαβάσετε αυτήν την εποχή

Μια ματιά στα professional guides που θα βοηθήσουν στη συνολική εξέλιξή σας


Συχνά, το άγχος και η πίεση έχουν τον πρώτο λόγο στο εργασιακό μας περιβάλλον, κάνοντάς μας να μην μπορούμε ν’ αποδώσουμε με τον πρέποντα τρόπο και να σκεφτόμαστε λιγότερο έξυπνα και δημιουργικά απ’ ό,τι θα επιθυμούσαμε. Εάν, λοιπόν, αναζητάτε μια εκδοτική διαφυγή για να αντλήσετε δυνάμεις και να ορθοποδήσετε, εμείς συγκεντρώσαμε έξι άκρως βοηθητικά βιβλία και σας τα παρουσιάζουμε.

Ανακαλύψτε τα!

Η γλώσσα του σώματος, Joe Navarro, Marvin Karlins

20200219105848-i-glossa-tou-somatos.jpeg

O Joe Navarro, πρώην αξιωματικός της αντικατασκοπείας του FBI και αναγνωρισμένος ειδικός επί της μη λεκτικής επικοινωνίας και ο Marvin Karlins, φημισμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, εξηγούν πώς να «διαβάζετε» γρήγορα τους ανθρώπους στο εργασιακό και κοινωνικό σας περιβάλλον: ν’ αποκωδικοποιείτε συναισθήματα και συμπεριφορές, ν’ αποφεύγετε παγίδες και να εντοπίζετε κακόβουλες διαθέσεις, που αποσκοπούν στο να σας βλάψουν τόσο σ’ επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μέσα από αυτό το κατατοπιστικό εγχειρίδιο, θα μάθετε κατά πόσο -και με ποιον ακριβώς τρόπο- η γλώσσα του σώματός σας μπορεί να επηρεάσει τη γνώμη που έχουν για εσάς το αφεντικό, η οικογένειά σας, οι φίλοι σας αλλά και τρίτοι, ενώ θ’ ανακαλύψετε τους αρχαίους τρόπους και τα ένστικτα επιβίωσης που καθορίζουν τις κινήσεις σας και, κατά γενική ομολογία, το body language που διατηρείτε. Γιατί το πρόσωπο είναι ο λιγότερο αποτελεσματικός δείκτης για να εντοπίσετε τα πραγματικά συναισθήματα ενός ανθρώπου; Τι αποκαλύπτουν οι αντίχειρες, τα πόδια και τα βλέφαρα για διαθέσεις και κίνητρα; Πώς θα καταλάβετε αν οι ισχυρές συμπεριφορές κρύβουν αυτοπεποίθηση ή ανασφάλεια; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν μέσα από περίπου 400 σελίδες, αποτελούμενες από απλές, μη λεκτικές, ενέργειες που θεμελιώνουν στη στιγμή την εμπιστοσύνη και φανερώνουν την ύπαρξη εξουσίας.

Αναπτύξτε τον ηγέτη μέσα σας 2.0, John C. Maxwell

9789606450112.jpg

Ένα κλασικό, πλέον, βιβλίο επαγγελματικής ανάπτυξης, που θα κατορθώσει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την ηγεσία εντός εργασιακού πλαισίου. Σ’ αυτήν τη νέα έκδοση της all-time favorite κυκλοφορίας του, ο συγγραφέας συστήνει έναν προς έναν τους τρόπους εξέλιξης του οράματος κάθε εργαζομένου, μέσα από αξίες, επιρροές, ενέργειες και κίνητρα που χαρακτηρίζουν έναν επιτυχημένο ηγέτη, προσδίδοντάς του κύρος και διακρίσεις. Το 80% αυτής της έκδοσης είναι αναθεωρημένο, βάσει του αρχικού βιβλίου που κυκλοφόρησε πριν από 25 χρόνια κι έσπασε κάθε ρεκόρ σε πωλήσεις, κερδίζοντας περισσότερους από δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Μάλιστα, περιλαμβάνει δύο εντελώς καινούρια κεφάλαια με background story τη δύναμη στον χώρο εργασίας. Οι αρχές του βιβλίου μπορούν να εφαρμοστούν σ’ επιχειρήσεις, σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στην εκπαίδευση και την οικογένεια, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος για θετικές αλλαγές και να σας κάνει να πειστείτε πως υπάρχει τρόπος να καταφέρετε να ξεχωρίσετε, κρατώντας το απόλυτο guide στα χέρια σας.

Η δύναμη του όχι, Abbie Headon

9786180132588.jpg

Η Abbie Headon, η συγγραφέως των πολλών επιτυχιών που αφορούν στη ζωή και την αυτοβελτίωση, σας προκαλεί να πείτε ναι στο «όχι», μέσα από ένα βιβλίο που εναντιώνεται στις τοξικές πεποιθήσεις κι επαναδιατυπώνει κανόνες επαγγελματικής συνύπαρξης και κοινωνικής επιβίωσης. Όχι, πια, στην απουσία σεβασμού, στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και στους δισταγμούς της εκφοράς άποψης: χρησιμοποιώντας αυτήν την απλή, καθημερινή λέξη -το «όχι»- θα σπάσετε κάθε ταμπού που περιτριγυρίζεται στο μυαλό σας και σας βασανίζει, ενώ θα σας βοηθήσει να εξοπλιστείτε με τις κατάλληλες τεχνικές για να θέσετε τους δικούς σας κανόνες, να βρείτε τον δρόμο σας και ν’ απαιτήσετε την πρέπουσα συμπεριφορά που σας αρμόζει. Μίλια μακριά από την κατακεραυνωμένη αυτοπεποίθηση και χωρίς τον κλοιό του υπερβολικού φόρτου εργασίας, μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε από την ανάγνωση αυτής της έκδοσης, υιοθετώντας νέες, πιο ρεαλιστικές και βολικές για εσάς, στάσεις και συμπεριφορές, που θα σας φανούν απίστευτα χρήσιμες για τον ρόλο σας στη δουλειά και, τελικά, στη ζωή.

Τι ακριβώς να πεις, Phil M. Jones

2-gk4pV.jpg

Παραδεχτείτε το! Το αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης προφορικής επικοινωνίας εξαρτάται από τη χρήση των σωστών λέξεων, που διατυπώνονται τη σωστή στιγμή. Η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η υπομονή, το ταλέντο και το κατάλληλο timing είναι, μεν, απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να κατευθύνετε εσείς οι ίδιοι τη συζήτηση και να δημιουργήσετε το πιο essential περιβάλλον για τη σύναψη μιας καλής συμφωνίας. Το εν λόγω βιβλίο απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε βρεθεί στη δύσκολη -και πολύ awkward- θέση να ψάχνετε τις σωστές λέξεις κι εκφράσεις –ή να έχετε αποχωρήσει από μια συνάντηση δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά μ’ ένα αμήχανο κλίμα να ταλανίζει την ατμόσφαιρα. Last but not least, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο που προσφέρει χρήσιμα παραδείγματα για να μπορέσετε να εντάξετε ομαλά και αποτελεσματικά την αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητά σας, σε κάθε συζήτηση εντός του εργασιακού χώρου που θα κληθείτε να έρθετε αντιμέτωποι.

Ο στόχος, Goldratt M. Eliyahu, Cox Jeff

1-pIXKy.jpg

Λένε πως όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις. Είναι όντως έτσι ή μήπως απαιτείται και πολλή ατομική προσπάθεια; Άραγε υπάρχει συνταγή για την απόλυτη επιτυχία ή είναι και οι αποτυχίες ενταγμένες στο πρόγραμμα; Ένα βιβλίο του εξαιρετικού και άκρως επιτυχημένου Goldratt και του μεγάλου συγγραφέα Cox Jeff, γραμμένο σαν ένα αγωνιώδες μυθιστόρημα, έκανε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να μιλούν γι’ αυτό, αλλάζοντας μια για πάντα τον τρόπο του επιχειρείν στις ΗΠΑ. Υπό το πρίσμα μιας συνεχούς διαδικασίας βελτίωσης, ο Άλεξ Ρόγκο -το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας- είναι ένας πιεσμένος διευθυντής μιας εργοστασιακής μονάδας την οποία προσπαθεί απεγνωσμένα και με όλα του τα μέσα να κάνει πιο αποδοτική. Αυτή, όμως, οδεύει προς την καταστροφή. Ο Άλεξ έχει ενενήντα ημέρες για να σώσει το εργοστάσιο –διαφορετικά, θα το κλείσουν από τα κεντρικά της εταιρίας του, με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό για το σύνολο των εργαζομένων. Πρόσωπα, νέα δεδομένα κι εξελίξεις που τρέχουν με ιλιγγιώδη ρυθμό, θα το βοηθήσουν να ξεφύγει από τον συμβατικό τρόπο σκέψης του, να δει τα πράγματα αλλιώς και να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις, ενώ εσείς ως αναγνώστες, θα κατανοήσετε πλήρως τη σημασία του να θέτετε σπουδαίους στόχους που, αρχικά, φαντάζουν ακατόρθωτοι κι έτσι θα καθιερωθείτε γκουρού των επιχειρήσεων!

Η τέχνη της παραγωγικότητας, Jim Stovall

2-telvt.jpg

Το πιο καινούριο βιβλίο αυτής της reading list αποτελεί ωδή στα success stories της ζωής κάθε ανθρώπου και κερδίζει επάξια μια θέση στη βιβλιοθήκη όσων λατρεύουν να εξελίσσονται. Μέσα από αυτήν την εκδοτική προσπάθεια, ο Jim Stovall πραγματεύεται με ευφυή τρόπο τις θεμελιώδεις αρχές της επιτυχίας και της αποτυχίας, οι οποίες καθορίζουν σημαντικά τόσο το άτομο, ως μονάδα, όσο και την κοινωνία, ως δημιουργικό σύνολο. We promise, στις σελίδες του απολαυστικού αυτού αναγνώσματος, θα έχετε την ευκαιρία να δώσετε τον προσωπικό σας ορισμό στην επιτυχία, να διαμορφώσετε τον τρόπο με τον οποίο θα την κατακτήσετε, αλλά και να προσδιορίσετε τους προσωπικούς σας στόχους ως προς την παραγωγικότητα που θα γίνει ο νούμερο ένα σύμμαχός σας. Έτσι, θα ξεκινήσετε τη δημιουργική πορεία σας, αξιοποιώντας εξατομικευμένους μηχανισμούς κινητοποίησης, επικοινωνίας και υλοποίησης, αφού πρώτα θα έχετε παρακινηθεί να υλοποιήσετε μια ειλικρινή και σε βάθος αξιολόγηση του εαυτού σας, των δυνατοτήτων σας και της θέσης σας στο κοινωνικό σύνολο. Τέλος, step by step, θα ολοκληρώσετε τη διαδικασία εύρεσης όλων των στοιχείων που σας απομακρύνουν από τη μετριότητα και σας οδηγούν στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σας.