fbpixel

Search icon
Search
Weekend in Thessaloniki: Η καλύτερη ατζέντα του Σαββατοκύριακου
AGENDA

Weekend in Thessaloniki: Η καλύτερη ατζέντα του Σαββατοκύριακου

Η καλοκαιρινή διασκέδαση στη Θεσσαλονίκη «χτυπάει κόκκινο»


Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και οι προτάσεις για ψυχαγωγία και διασκέδαση που μας προσφέρει η Θεσσαλονίκη είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Ας ξεκινήσουμε από σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες μας με χαμόγελο, έτοιμοι να ανακαλύψουμε καινούριες δημιουργικές εκπλήξεις. Στην καρδιά της πόλης, ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες χαρίζουν χρώμα, γνώση, αλλά και ανεμελιά στο καλοκαίρι μας, κάνοντας τα weekends του αξέχαστα. Για όσους επιθυμείτε να κάνετε και μια μικρή απόδραση στη Χαλκιδική, θα σας περιμένουν μερικές από τις πιο κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα είναι συναρπαστικό!

CINEMA NIGHTS

Bullet Train

717716.jpg

Στην ταινία "Bullet Train", ο Brad Pitt υποδύεται τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο -όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο. Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson κ.ά.

Info: Cineplexx One Salonica, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 19:00 και στις 21:30.

Murina

mv5bmzu1ztm5zdytodzjmy00odrklthmntutmzazmjqwn2mwzge3xkeyxkfqcgdeqxvynzqwnzqwmja-at-v1.jpg

Οι εντάσεις κλιμακώνονται ανάμεσα σε μια ανήσυχη έφηβη και τον καταπιεστικό πατέρα της , όταν τους επισκέπτεται ένας παλιός οικογενειακός φίλος, στο σπίτι τους, σε ένα νησάκι της Κροατίας. Καθώς ο Άντε επιχειρεί να κλείσει μία συμφωνία που θα τους αλλάξει τη ζωή, η Γιούλια προσπαθεί να ξεφύγει από την ηρεμία και την απομόνωση, επιζητώντας την παρέα του ισχυρού επισκέπτη, ο οποίος της προσφέρει μία γεύση ελευθερίας, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, όπου ξυπνούν η επιθυμία και η βία. Πρωταγωνιστούν: Gracija Filipovic, Danica Curcic, Leon Lucev κ.ά.

Info: Απόλλων θερινός, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 22:20.

Retirement Home

retirement-home-the-all-star-comedy-with-kev-adams-on-blu-ray-on-june-21.jpg

Ο Milan, για να γλιτώσει τη φυλακή, πρέπει να εκτελέσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Στην αρχή είναι σκέτη κόλαση, μέχρι που οι συνταξιούχοι οικότροφοι αποφασίζουν να τον... «υιοθετήσουν». Πρωταγωνιστούν: Kev Adams, Gérard Depardieu, Daniel Prévost, Mylène Demongeot κ.ά.

Info: Ελληνίς 2 θερινός, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20:50.

EXHIBITIONS & MORE

Εικαστική εγκατάσταση "2291"

fireshot-capture-095-fw-fwd-2291-basilis-mpalaskas-eghkatastasi-neon-arkhaiologhiko-mo-mailgooglecom-dcvca-9h1ap.png

Το "2291" της ERGON-CULTURE είναι ένα διατομεακό project του Βασίλη Μπαλάσκα το οποίο επιχειρεί μία ποιητική ανάγνωση της επετείου της Μικρασιατικής Καταστροφής. Κεντρικός άξονας είναι μία νέα εγκατάσταση neon μεγάλων διαστάσεων, που αποτελείται από τις φράσεις THERE IS NO SEA WITHOUT A LAND («Δεν υπάρχει θάλασσα χωρίς στεριά») και THERE IS NO LAND WITHOUT A SEA («Δεν υπάρχει στεριά χωρίς θάλασσα»). Η σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι συνυφασμένη με τη Μικρασιατική Καταστροφή – από τη φιλοξενία του στρατηγείου της Μικρασιατικής Εκστρατείας μέχρι τον Μάρτιο του 1920, έως την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων αμέσως μετά την Καταστροφή και στα χρόνια που ακολούθησαν. Το project "2291" συνοδεύεται από δύο δράσεις-εργαστήρια από τον Βασίλη Μπαλάσκα, μέσα από τα οποία ο καλλιτέχνης θα αναλύσει την εγκατάσταση που εκθέτει στον προαύλιο χώρο του μουσείου και τη σχέση της με προηγούμενα έργα του, συνδέοντας παράλληλα την αφήγησή του μ' επιλεγμένα αρχαιολογικά εκθέματα που αφορούν τον πόλεμο, τη θάλασσα και τη μετανάστευση.

Info:
Αίθουσα Μαν. Ανδρόνικος – Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00-20:00.

Connected

noesis.jpg

Οι δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στον άνθρωπο έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά του, τον τρόπο που ζει, εργάζεται, ταξιδεύει, πληροφορείται, συνδέεται. Η νέα περιοδική έκθεση "Connected" έρχεται να ανιχνεύσει την τεχνολογική εξέλιξη πίσω από αυτή τη νέα πραγματικότητα (εξέλιξη της μηχανής: υπολογιστής, σύνδεση των μηχανών: διαδίκτυο), να αποτυπώσει την έκταση της διασύνδεσης ανθρώπων και μηχανών, να επισημάνει τις προοπτικές που αυτή φαίνεται να έχει και να θέσει ερωτήματα για τις ευκαιρίες που αναδύονται και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Info: Νόησις - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τ, Σαββατοκύριακο 11:30-18:30.

Μετασχηματίζοντας το αόρατο: από την αρχαιολογική φωτομικρογραφία στην ψηφιακή ζωγραφική

arxaiologiko-mouseio-thessalonikis-ekdhlwseis-2016-730x380.jpg

46 πίνακες ψηφιακής ζωγραφικής μαζί με τις αντίστοιχες φωτομικρογραφίες κι ένας ενδιαφέρων διάλογος μεταξύ τέχνης και επιστήμης μας περιμένει να τους εξερευνήσουμε. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν σε μικροσκόπιο υψηλής ανάλυσης και απεικονίζουν δείγματα επιχώσεων από προϊστορικούς οικισμούς της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ένας ολόκληρος μικρόκοσμος αποκτά ζωή και μας αποκαλύπτεται με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο.

Info: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά 08:00-20:00.

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022

2c8cda9380c4a8e755c10cef663a79c5-xl-l4wfv.jpg

Για τρίτη χρονιά, ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει ένα σύνολο πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κοινό όλης της Χώρας, με θέμα την επέτειο μνήμης και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε μοναδικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά τις επικρατούσες δύσκολες συνθήκες, όλες οι εκδηλώσεις του προγράμματος σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία και απέσπασαν τη θερμή αποδοχή τόσο του τοπικού πληθυσμού όσο και των επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου. Έως τις 15 Σεπτεμβρίου, το φετινό πρόγραμμα, με 140 εκδηλώσεις σε 66 αρχαιολογικούς χώρους, καλύπτει όλο το πολιτιστικό φάσμα έκφρασης του θεσμού μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης: το θέατρο, τη μουσική, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες – performances, τις παραστάσεις, δράσεις για παιδιά κι εφήβους και το μουσικό θέατρο. Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

Info: Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης, καθημερινά 00:00-23:59.

DON'T MISS IN THESSALONIKI

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2022 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

shutterstock-1503538250.jpg

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, στις 21:00, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιάσει στο αίθριό του μουσική εκδήλωση με τίτλο «Το ταξίδι συνεχίζεται...» - "Travelling goes on" με κύριο συντελεστή και συντονιστή τον μουσικό, καθηγητή και σολίστ κιθάρας Γιάννη Ανδρόνογλου. Η εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του Σωματείου των Φίλων του ΜουσείουμΒυζαντινού Πολιτισμού.

Info: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Παρασκευή 12 Αυγούστου 18:00-21:00.

DON'T MISS IN CHALKIDIKI

Συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

2-5-ni9aQ.jpg

Ο Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα σε καλοκαιρινή περιοδεία σε θέατρα και ανοιχτούς χώρους. Η μελωδική χροιά της φωνής του θα μας ταξιδέψει και θα μας χαρίσει μια απίθανη καλοκαιρινή βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 5 Αυγούστου στις 21:00.

Sani Festival 2022: Ξενοδοχείο Aσμάτων - 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα

sf2022-hotelofsongs1-l9rz4.jpg
Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή

Μια αναδρομή στις τρεις δεκαετίες της ιστορίας τουSani Festival: το μοναδικό του πρόγραμμα και μια πλειάδα ξεχωριστών καλλιτεχνών αναδεικνύει την καλλιτεχνική σκηνή της χώρας μας. Με τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών και ένα ποτ-πουρί παραδοσιακών τραγουδιών ταξιδεύει νοσταλγικά τις αισθήσεις. Επί σκηνής: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή.

Info: Λόφος της Σάνης, 6 Αυγούστου στις 21:30.

«Μήδεια» του Ευριπίδη

mideia-xeilakis-alikaki-photo-marilena-anastasiadou.jpg

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου. Η «Μήδεια« του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Παίζουν: Αθηνά Μαξίμου, Αναστάσης Ροϊλός, Μυρτώ Αλικάκη κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 7 Αυγούστου στις 21:00.

«Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή

filoktitis-zo9s8.jpg

Τα Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ» παρουσιάζουν την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης». Ο Σοφοκλής στον «Φιλοκτήτη» δραματοποιεί ένα επεισόδιο από τον Τρωικό Κύκλο, σύμφωνα με το οποίο ο Οδυσσέας και ο νεαρός Νεοπτόλεμος στέλνονται από τον Αχαϊκό στρατό στη Λήμνο για να φέρουν τον διάσημο τοξότη Φιλοκτήτη στην Τροία. Ο Φιλοκτήτης είχε εγκαταλειφθεί στο νησί πριν από 10 χρόνια εξαιτίας μιας ειδεχθούς πληγής που προκλήθηκε από δάγκωμα φιδιού. Η συνέχεια επί σκηνής... Παίζουν: Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος).

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, 7 Αυγούστου στις 21:30.

Have fun!