fbpixel

Search icon
Search
30 χρόνια Sani Festival: Ο μεγάλος θεσμός του καλοκαιριού επιστρέφει στον Λόφο της Σάνης
ARTS & CULTURE

30 χρόνια Sani Festival: Ο μεγάλος θεσμός του καλοκαιριού επιστρέφει στον Λόφο της Σάνης

Μια ιστορία αγάπης για τη μουσική και την τέχνη που λαμβάνει χώρα από τις 9 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου


Από τις 9 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου ο πιο αγαπητός και εμβληματικός μουσικός θεσμός της Ελλάδας παίρνει ζωή, και γιορτάζει τα 30 χρόνια του, παρουσιάζοντας μια σειρά από κορυφαίους καλλιτέχνες. Το Sani Festival που πραγματοποιείται με συνέπεια εδώ και 30 χρόνια στον Λόφο της Σάνης, φέτος, γι' άλλη μια χρονιά, μας επιφυλάσσει πολλές μοναδικές εκπλήξεις!

30 χρόνια Sani Festival, 30 χρόνια γιορτής!

Μια ιστορία αγάπης για τη μουσική και την τέχνη

fest22-deltio-typoy-f-01-RpETJ.jpg

Τα 30 χρόνια του Sani Festival σηματοδοτούν μια ιστορία αγάπης για τη μουσική και την τέχνη, που χάραξε πορεία καινοτομίας, ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Μια επιχειρηματική πρωτοβουλία πέρα από κάθε προσδοκία, που αποτέλεσε γέφυρα μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού. Μια διαδρομή διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας, που συνέδεσε τη γωνία αυτή του χάρτη της Ελλάδας με την παγκόσμια μουσική σκηνή. Ένα φεστιβάλ που φέτος θα φιλοξενήσει στο επίκεντρο της γιορτής του το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χώρας, την επετειακή συναυλία του πιο αγαπητού τενόρου του κόσμου, του Andrea Bocelli.

Η τολμηρή ιδέα που γεννήθηκε το 1992 έμελλε να εξελιχθεί από τις πρώτες μελωδίες του Jazz on the Hill σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς, και ο Λόφος της Σάνης στο σημείο όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά με τις τέχνες, με φόντο έναν μεσαιωνικό πύργο. Τρεις δεκαετίες, 385 συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις: μουσικοί θρύλοι και νέοι δημιουργοί από όλον τον κόσμο, Έλληνες καλλιτέχνες με το δικό τους αποτύπωμα, ανηφορίζουν εδώ και τριάντα χρόνια στη σκηνή του Sani Festival.

sf2022-andreabocelli4-lorenzo-montanelli-bocelli-portovenere-ritocchi-11s-P0UmC.jpg
Andrea Bocelli

Τιμώντας τη συνεχή πορεία του, πιστό στην ποιότητα και το κύρος των συναυλιών που προσφέρει, το φετινό εορταστικό Sani Festival παρουσιάζει ένα πανελλαδικά μοναδικό, εντυπωσιακό και ανατρεπτικά φρέσκο πρόγραμμα. Ο Λόφος της Σάνης θα υποδεχτεί ξένες και ελληνικές συναυλίες-σταθμούς για το φετινό καλοκαίρι. Ζωντανοί θρύλοι της jazz, pop και rock σκηνής για τους οποίους το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους λίγους επιλεγμένους σταθμούς στην περιοδεία τους, καλλιτέχνες που επιστρέφουν μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα, αποτελούν μερικές από τις μουσικές προτάσεις που συνθέτουν τη φετινή γιορτή: Chucho Valdés, Paquito D’Rivera, Al Di Meola, Jack Savoretti, Bob Geldof.

H rock και η pop μουσική έρχονται να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στο μουσικό ρεπερτόριο του φεστιβάλ, έναν θεσμό που συνεχώς εξελίσσεται. Ταυτόχρονα, οι δύο ελληνικές παραγωγές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων ένδειξη ενός θεσμού που καινοτομεί και δημιουργεί, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα. Η μουσική γιορτή θα ολοκληρωθεί με την εμβληματική συναυλία, και στη σκηνή του Sani Festival θα ανέβει ένας καλλιτέχνης μυθικού βεληνεκούς, ο Andrea Bocelli, σε απόσταση αναπνοής από τον περιορισμένο αριθμό θεατών που θα απολαύσουν το πιο πολυαναμενόμενο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού!

Παρακάτω, αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ!

JAZZ ON THE HILL 

9 Ιουλίου, Chucho Valdés & Paquito D'Rivera Reunion

chuchopaquito1.webp

Οι θρύλοι της αφροκουβανικής μουσικής, Chucho Valdés και Paquito D’Rivera συναντιούνται ξανά μετά από 40 χρόνια και ανοίγουν το φετινό επετειακό Sani Festival, σε μία από τις πολλές στάσεις της παγκόσμιας περιοδείας τους! Συνολικά, έχουν βραβευτεί με περισσότερα από 25 Grammy και Latin Grammy. Τώρα ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, σε μια ζωντανή εμφάνιση που θα περιλαμβάνει εμβληματικές επιτυχίες της λάτιν τζαζ μουσικής, κλασικό λατινοαμερικάνικο ρεπερτόριο, καθώς και νέες συνθέσεις από το τελευταίο τους άλμπουμ, «I Missed You Too». Οι ζωντανοί θρύλοι είναι έτοιμοι να παντρέψουν τους ρυθμούς της Καραϊβικής με την αύρα της Μεσογείου στο Sani Hill.

16 Ιουλίου, Al Di Meola, Acoustic Trio

al-di-meola-3.webp

Ο Al Di Meola, ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της εποχής μας, επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα μετά από 20 χρόνια, για να παίξει στο Sani Hill. Η αγάπη του για τις περίπλοκες συγκοπές του ρυθμού, σε συνδυασμό με τις προκλητικές λυρικές μελωδίες και μια εκλεπτυσμένη αρμονία, βρίσκονται στον πυρήνα της μουσικής του σε όλη τη σπουδαία καριέρα του, που μετράει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Ο εξαιρετικά βιρτουόζος κιθαρίστας, ο Al Di Meola θα παίξει με το Guitar Trio του, με φόντο το ιστορικό Sani Hill , με τις απαλές μελωδίες του να κατακλύζουν αυτό το μοναδικό σκηνικό.

    INTERNATIONAL SOUNDS

    23 Ιουλίου, Jack Savoretti

    microsoftteams-image.webp

    Ο δημοφιλής καλλιτέχνης και αγαπημένος του ελληνικού κοινού Jack Savoretti, έρχεται στη σκηνή του Sani Festival για να ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του, που ακούγονται σε όλα τα ραδιόφωνα τα τελευταία χρόνια! Ο Jack Savoretti και η μπάντα του συμπεριέλαβαν το Sani Hill ως σταθμό στην καλοκαιρινή περιοδεία τους «Europiana», μετά την κυκλοφορία του Νούμερο 1 άλμπουμ τον Ιούνιο του 2021 και την extended έκδοση του Europeana Encore το 2022. Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε την ανεκτίμητη δύναμη της οικογένειας, της φιλίας και της αγάπης, μέσα από τη μουσική του Jack Savoretti.

    30 Ιουλίου, Bob Geldof and the Bobkatz

    bobgeldof.webp

    Ο Bob Geldof και οι Bobkatz θα ξεσηκώσουν το Sani Hill! Έγινε γνωστός ως ο τραγουδιστής του ιρλανδικού ροκ συγκροτήματος The Boomtown Rats τις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80, ενώ τα τραγούδια του σκαρφάλωσαν στην κορυφή των βρετανικών και παγκόσμιων τσαρτ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με πολλούς θρύλους της ροκ, όπως ο David Gilmour των Pink Floyd και οι Thin Lizzy. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Geldof έχει χριστεί ιππότης και προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης για το φιλανθρωπικό του έργο και τον ακτιβισμό του. Είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχτούμε στο Sani Festival, τόσο ως ροκ σταρ όσο και ακτιβιστή, με μουσική υπόκρουση μερικά από τα διαμάντια της ροκ μουσικής!

    GREEK VARIATIONS 

    6 Αυγούστου, Ξενοδοχείο Aσμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα, Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή)

    sf2022-hotelofsongs1.jpg
    Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή

    Μια αναδρομή στις τρεις δεκαετίες της ιστορίας του Sani Festival: το μοναδικό του πρόγραμμα και μια πλειάδα ξεχωριστών καλλιτεχνών αναδεικνύει την καλλιτεχνική σκηνή της χώρας μας. Με τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών και ένα ποτ-πουρί παραδοσιακών τραγουδιών ταξιδεύει νοσταλγικά τις αισθήσεις

    13 Αυγούστου, Mediterranean Project: η Ελλάδα & ο κόσμος, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα)

    sf2022-mediterranean-project1.jpg
    Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα

    Αυτή η μουσική αγκαλιά της Μεσογείου αποτελεί φόρο τιμής στο Sani Festival, που ανέκαθεν γιόρταζε την πολυπολιτισμικότητα στη μουσική. Με ερμηνείες στα ελληνικά, αλλά και σε ξένες γλώσσες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

    CLASSICAL WAVES

    20 Αυγούστου, Γιορτάζοντας με τον πιο αγαπητό τενόρο του κόσμου, Andrea Bocelli

    sf2022-andreabocelli1-jar4937-BDw3c.jpg
    Andrea Bocelli

    Ο πιο αγαπημένος τενόρος στον κόσμο, ο Andrea Bocelli θα ανεβεί στη σκηνή για μια μοναδική ερμηνεία την τελευταία μέρα του φετινού επετειακού Sani Festival. Αναγνωρισμένος ως εμβληματική μορφή της σπουδαίας ιταλικής παράδοσης στο τραγούδι, κατάφερε να φέρει την κλασική μουσική στην κορυφή των παγκόσμιων μουσικών τσαρτ με άλμπουμ όπως τα Romanza, Sacred Arias, Sì και Believe. Και όπως έχει πει και η Celine Dion «Εάν τραγουδούσε ο Θεός, η φωνή του θα έμοιαζε με αυτήν του Andrea Bocelli». Παρακολουθώντας με δέος την καριέρα του, το Sani Festival έχει την τιμή να υποδεχτεί έναν καλλιτέχνη αυτού του βεληνεκούς, σε μια συναυλία που θα σημαδέψει την ιστορία του φεστιβάλ!

    Info: Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον Λόφο της Σάνης στις 21:30. Δείτε εδώ περισσότερα.